witam, mam problem z nagrywarką Lite-On DVDRW SOHW-1633S. wiem, że model jest jaki jest, a nagrywarka już dość stara więc ma prawo się psuć, ale chciałabym coś jeszcze pokombinować zanim kupię nową.
problem polega na tym że przy odtwarzaniu jakichkolwiek płyt (CD czy DVD) nie odtwarza się prawidłowo dźwięk. przy DVD obraz działa płynnie, natomiast dźwięk się zacina. takie miarowe zakłócenie, zacinanie się. co ciekawe gdy przegrałam pliki z DVD na dysk twardy to wszystko chodziło normalnie :F
zaczęło się wczoraj gdy chciałam zgrać płytki audio na kompa. jedną zgrał, przy drugiej wyskoczył jakiś błąd, potem w ogóle przestał widzieć płytkę. po restarcie kompa widzi, ale jak mówię dźwięk się zacina.
dodatkowo gdy wczoraj chciałam nagrać inne DVD to zajęło mi to godzinę zamiast kilku minut, a bufor strasznie skakał...
szukałam dziś cały dzień na różnych forach i nie znalazłam opisu podobnego problemu także prosze o pomoc. czego to może być kwestia? sprzętu? oprogramowania? może czyszczenie napędu tu coś da bo w sumie nigdy tego nie robiłam...?
EDIT:
problem już rozwiązany, pomogło odinstalowanie Kontrolerów IDE ATA/ATAPI + restart systemu.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem