Jusz ją mam i pytanie co jest jak wsadze płyte(byle jaka) to mi cały czas lamka świeci na zielono a jak cos robi albo nagrywa to miga na pomarańcz?ja tu jajko znosze
Jusz ją mam i pytanie co jest jak wsadze płyte(byle jaka) to mi cały czas lamka świeci na zielono a jak cos robi albo nagrywa to miga na pomarańcz?ja tu jajko znosze
W czym tu jest problem ? Wszystko masz opisane w instrukcji obsługi, chyba na płycie z PlexTools. Jest jak piszesz, płyta w środku - dioda zielona. Napęd pracuje - płyta pomarańczowa.
Ale chciałem się dowiedziec czy dobrze jest?
Tak, tak powinno być. Zresztą, jak pisałem, wszystko jest już w instrukcji obsługi na jednej z dołączonych płyt. Możesz ew. poszukać również na stronie plextora. http://plextor.pl
to dobrze jusz myslałem że cza nurkowacCZyli on pokazuje że płyta jest w napędzie?Jak wyciągnac z płyty dodanej do nagrywary seriala od nero bez instalowania go?
Nie wiem czym Ty sie przejmujesz - naped dziala, to sie ciesz - obecnie tak się robi ( udogodnienia dla uzytkownika ) ze rózne zachowanie sie diody sugeruje rózne akcje, moja Yamaha np ma podobnie - po włozeniu płyty lub jak kto woli gdy płyta jest w napedzie ale nagrywarka jej nie czyta czy tez nie nagrywa to pali sie ciemno granatowa dioda, gdy zaczyna sie odczyt zaczyna blink blink ( mrugac czy mrygac ? sie pisze) jasnym prawie ze bialym aczkolwiek jasno fioletowym swiatlem ... asus to samo tyle ze w jednym kolorze, LiteOn tez ma dwa kolory - czerwony i zółty czy zielony - nie pamietam, wiec tak ma byc i sie nie przejmuj ....
Co do wyciagania klucza nagraj cokolwiek na jakas płyte ( moga byc nawet smieci na RW ) i przejdz do folderu C:\Program Files\Ahead\Nero\ i otwórz plik NeroHistory.txt
Zobaczysz mniej więcej cos takiego
Gdzie oczywiscie kod skladajacy sie w tym przypadku z samych zer to bedzie Twój serialKod:0000-0000-0000-0000-0000-0000 Windows XP 5.2 IA32 WinAspi: - ahead WinASPI: File 'C:\Program Files\Ahead\Nero\Wnaspi32.dll': Ver=2.0.1.68, size=160016 bytes, created 2004-07-28 15:51:12 Wersja Nero: 6.6.0.1 Nagrywarka: <ASUS DRW-0804P> Wersja: 1.20 - HA 1 TA 0 - 6.6.0.1 Sterownik adaptera: <atapi> HA 1 Drive buffer : 2000kB Bus Type : via Inquiry data (1) -> ATAPI, detected: ATAPI Connected to MMC as unknown drive with class-nr : 1 Drive is autodetected - recorder class: Std. MMC recorder CD-ROM: <ASUS DVD-E616P >Wersja: 1.04 - HA 0 TA 0 - 6.6.0.1 Sterownik adaptera: <atapi> HA 0 === Scsi-Device-Map === CdRomPeripheral : ASUS DVD-E616P atapi Port 0 ID 0 DMA: On CdRomPeripheral : YAMAHA CRW-F1E atapi Port 0 ID 1 DMA: On CdRomPeripheral : ASUS DRW-0804P atapi Port 1 ID 0 DMA: On DiskPeripheral : ST3120026A 3.06 viamraid Port 2 ID 0 DMA: Off i tak dalej
Mozesz tez sprawdzic to w rejestrze systemu
Kliknij start - uruchom i wpisz regedit - lepiej nie bawic sie tym narzedziem jak sie nie wie co robi - w skrajnym przypadku mozna sobie cos ukatrupic w systemie lub w cały system.
Potem przejdz w na drzewku po lewej pod taki "adres"
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Ahead\Nero - Burning Rom\Info
Wpis Serial6 zawiera Twój klucz ...
EDIT
A jeszcze mi sie przypomnialo - stara AIDA32 ( obecnie Everest ale on nie posiada tej funkcji ) miala zakladke Licencje - tam sie wchodziło i wypisane były wszystkie zainstalowane aplikacje wraz z kluczami na jakie zostały zainstalowane.
Ostatnio edytowane przez Laser ; 08.Dec.2004 o 09:11
Thx nie musiałem nagrywac nicbo wczoraj jusz paliłem cdr
ok widac all thx,ale w rejestrze nie mogłem dojsc do tego nie widze nic w "Wpis Serial6 zawiera Twój klucz ...
"
Cześć
Wronka jaki masz numer biosa w Twoim PX-712
Był 1.04 ale wgrałem odrazu z mostu najnowszy
Kurde Co jest chce skopiowac film dvd i nero nie bo zabezpieczenia alcohol120 zgrywa na dysk co ma 9giga wolnego dochodzi do 92 i pisze ze jest zamało miejsca,jusz nie wiem co robić?Jaki program najlepszy do wywalania tych menu itd i do kopiowania płyt?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)