+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Plextor PX-712A

Szeregowy wronka ma szanse

Domyślnie Plextor PX-712A

Jusz ją mam i pytanie co jest jak wsadze płyte(byle jaka) to mi cały czas lamka świeci na zielono a jak cos robi albo nagrywa to miga na pomarańcz?ja tu jajko znosze

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

W czym tu jest problem ? Wszystko masz opisane w instrukcji obsługi, chyba na płycie z PlexTools. Jest jak piszesz, płyta w środku - dioda zielona. Napęd pracuje - płyta pomarańczowa.

Domyślnie

Ale chciałem się dowiedziec czy dobrze jest?

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Tak, tak powinno być. Zresztą, jak pisałem, wszystko jest już w instrukcji obsługi na jednej z dołączonych płyt. Możesz ew. poszukać również na stronie plextora. http://plextor.pl

Domyślnie ufff

to dobrze jusz myslałem że cza nurkowacCZyli on pokazuje że płyta jest w napędzie?Jak wyciągnac z płyty dodanej do nagrywary seriala od nero bez instalowania go?

Laser
    Gość

Domyślnie

Nie wiem czym Ty sie przejmujesz - naped dziala, to sie ciesz - obecnie tak się robi ( udogodnienia dla uzytkownika ) ze rózne zachowanie sie diody sugeruje rózne akcje, moja Yamaha np ma podobnie - po włozeniu płyty lub jak kto woli gdy płyta jest w napedzie ale nagrywarka jej nie czyta czy tez nie nagrywa to pali sie ciemno granatowa dioda, gdy zaczyna sie odczyt zaczyna blink blink ( mrugac czy mrygac ? sie pisze ) jasnym prawie ze bialym aczkolwiek jasno fioletowym swiatlem ... asus to samo tyle ze w jednym kolorze, LiteOn tez ma dwa kolory - czerwony i zółty czy zielony - nie pamietam, wiec tak ma byc i sie nie przejmuj ....

Co do wyciagania klucza nagraj cokolwiek na jakas płyte ( moga byc nawet smieci na RW ) i przejdz do folderu C:\Program Files\Ahead\Nero\ i otwórz plik NeroHistory.txt

Zobaczysz mniej więcej cos takiego

Kod:
    0000-0000-0000-0000-0000-0000

Windows XP 5.2
    IA32
    WinAspi: -
    ahead WinASPI: File 'C:\Program Files\Ahead\Nero\Wnaspi32.dll': Ver=2.0.1.68, size=160016 bytes, created 2004-07-28 15:51:12 
    Wersja Nero: 6.6.0.1
    Nagrywarka:           <ASUS DRW-0804P>          Wersja: 1.20 - HA 1 TA 0 - 6.6.0.1
     Sterownik adaptera:  <atapi>                   HA 1
     Drive buffer  :      2000kB
     Bus Type      :      via Inquiry data (1) -> ATAPI, detected: ATAPI 
     Connected to MMC as unknown drive with class-nr : 1
     Drive is autodetected - recorder class: Std. MMC recorder
    CD-ROM:               <ASUS     DVD-E616P       >Wersja: 1.04 - HA 0 TA 0 - 6.6.0.1
     Sterownik adaptera:  <atapi>                   HA 0

=== Scsi-Device-Map ===
    CdRomPeripheral      : ASUS DVD-E616P                   atapi Port 0 ID 0  DMA: On 
    CdRomPeripheral      : YAMAHA CRW-F1E                   atapi Port 0 ID 1  DMA: On 
    CdRomPeripheral      : ASUS DRW-0804P                   atapi Port 1 ID 0  DMA: On 
    DiskPeripheral       : ST3120026A              3.06  viamraid Port 2 ID 0  DMA: Off

i tak dalej
    Gdzie oczywiscie kod skladajacy sie w tym przypadku z samych zer to bedzie Twój serial

Mozesz tez sprawdzic to w rejestrze systemu

Kliknij start - uruchom i wpisz regedit - lepiej nie bawic sie tym narzedziem jak sie nie wie co robi - w skrajnym przypadku mozna sobie cos ukatrupic w systemie lub w cały system.

Potem przejdz w na drzewku po lewej pod taki "adres"

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Ahead\Nero - Burning Rom\Info

Wpis Serial6 zawiera Twój klucz ...

EDIT

A jeszcze mi sie przypomnialo - stara AIDA32 ( obecnie Everest ale on nie posiada tej funkcji ) miala zakladke Licencje - tam sie wchodziło i wypisane były wszystkie zainstalowane aplikacje wraz z kluczami na jakie zostały zainstalowane.
    Ostatnio edytowane przez Laser ; 08.Dec.2004 o 09:11

Domyślnie

Thx nie musiałem nagrywac nicbo wczoraj jusz paliłem cdr ok widac all thx,ale w rejestrze nie mogłem dojsc do tego nie widze nic w "Wpis Serial6 zawiera Twój klucz ...
    "

Laser
    Gość

Domyślnie

Załączone obrazki Załączone obrazki Plextor PX-712A-nero_regedit.png  

Szeregowy rozumek ma szanse

Domyślnie

Cześć
    Wronka jaki masz numer biosa w Twoim PX-712

Domyślnie

Był 1.04 ale wgrałem odrazu z mostu najnowszy
    Kurde Co jest chce skopiowac film dvd i nero nie bo zabezpieczenia alcohol120 zgrywa na dysk co ma 9giga wolnego dochodzi do 92 i pisze ze jest zamało miejsca,jusz nie wiem co robić?Jaki program najlepszy do wywalania tych menu itd i do kopiowania płyt?

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia