+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Plextor DVDR PX-716A

BebeK
    Gość

Domyślnie Plextor DVDR PX-716A

Witam!

W piątek przyjechała do mnie ta maszynka i tak na szybko chciałem podzielić się kilkoma uwagami
    Napęd posiada oznaczenie TLA# 0202, bios jest w wersji 1.02. BOX oprócz napędu posiada wymienny panel przedni (czarny lub biały), krótkie instrukcje obsługi instalacji napędu i wymiany panela (również po polsku), tasiemkę, śrubki, igłę do wysunięcia tacki i jedną płytkę DVD na której oprócz PlexTools'ów v 1.17 są inne aplikacje w wersjach testowych.
    Po włożeniu napędu do komputera miałem dosłownie chwilkę żeby cokolwiek zrobić i tak na szybko wypaliłem jedną płytkę DVD+RW Esperanza (producent nieznany!) i jedną płytkę CDR 'Prodisc Technology Type 9'
    DVD nagrywana z prędkością x4 a CDR z prędkością x16. DVD+RW po nagraniu i włożeniu do stacjonarnego odtwarzacza LG zachowywała się naprwadę bardzo dobrze ale może była to też zasługa zmieny BookType
    Nigdy nie przeprowadzałem jakichś testów tak więc te screeny które załączam proszę potraktować jako dodatek od laika. Jak będziecie chcieli więcej testów to napiszcie co i jak mam zrobić
    Aha... ta płytka DVD+RW kupiona była w MiniMAL'u gdzie wszystkie te płyty to chyba jakieś odpady bo na 5 kupionych wszystkie miały jedną lub więcej rys (wszystkie w slim'ach po ~2 zł.)

Pozdrawiam
    BebeK
    Załączone obrazki Załączone obrazki Plextor DVDR PX-716A-esperanzadvdplusrwx4.gif   Plextor DVDR PX-716A-prodisctechnolotype9x16.gif   Plextor DVDR PX-716A-px716aadvancedsettings.gif  

Alladyn
    Gość

Domyślnie

[QUOTE=BebeK]Witam!

W piątek przyjechała do mnie ta maszynka i tak na szybko chciałem podzielić się kilkoma uwagami
    Napęd posiada oznaczenie TLA# 0202, bios jest w wersji 1.02. BOX oprócz napędu posiada wymienny panel przedni (czarny lub biały), krótkie instrukcje obsługi instalacji napędu i wymiany panela (również po polsku), tasiemkę, śrubki, igłę do wysunięcia tacki i jedną płytkę DVD na której oprócz PlexTools'ów v 1.17 są inne aplikacje w wersjach testowych.

Witaj!
    Mam pytanie:
    czy napęd jest Made in China?
    Jak sprawuje się nagrywanie w Nero?
    Pozdrawiam
    RK

BebeK
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Alladyn
    Witaj!
    Mam pytanie:
    czy napęd jest Made in China?
    Jak sprawuje się nagrywanie w Nero?
    Napęd jest 'made in china'
    Nero? Nie używam. PlexTools'y wystarczają mi w zupełności i tu nagrywarka sprawuje się badzo dobrze.

Alladyn
    Gość

Domyślnie

Jak ci się sprawuje napęd po miesiącu użytkowania?
    Wgrywałeś może firmware z RPC-1 bazujący na wersji 1.02 lub 1.03 ?

BebeK
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Alladyn
    Jak ci się sprawuje napęd po miesiącu użytkowania?
    Wgrywałeś może firmware z RPC-1 bazujący na wersji 1.02 lub 1.03 ?
    Hmm... jeśli chodzi Ci o to czy nie mam z nim problemów to odpowiem że nie mam żadnych. Wypaliłem na nim już kilka płyt audio (na Verbatimach Pastelach) i DVD-5 (na RICOHJPN) i z żadnymi nie mam najmniejszych problemów (stacjonarne odtwarzacze to Techincs i Ronin P90H).
    Nie wgrywałem jeszcze innego biosu. Bazuję cały czas na oryginalnym 1.02.

Alladyn
    Gość

Domyślnie

Dzięki

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia