+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Skopiowana płyta DVD strasznie hałasuje ???

Szeregowy Mlody_TM ma szanse

Domyślnie Skopiowana płyta DVD strasznie hałasuje ???

Witam, mam pytanie...

zrzucilem zabezpieczona plytke DVD programem DVD Decrypter na dysk. Uruchomilem program CloneDVD 2.. ustawilem wszystko co trzeba, predkosc nosnika 8x tak jak plytka (Platinium -R x nagralo sie wszystko ok. odtwarzam w PowerDVD.... oryginal cichutko pracuje w mojej nagrywarce NEC ND-3500A, a ta skopiowana plytka kreci sie strasznie szybko... po prostu halasuje !

Nol
    Gość

Domyślnie

Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to zabezpieczenie rip-lock. Poniżej masz jego definicję:

rip-lock - jest to zabezpieczenie zawarte w wewnętrznym oprogramowaniu nagrywarki, dzięki któremu znacznie redukowana jest prędkość odczytu danych z płyt DVD. Zostało dodane do firmware'ów na skutek wywierania presji przez wytwórnie filmowe, które domagały się wprowadzenia jakiegoś środka przeciwdziałającego piractwu. Osiągnięto jedynie redukcję prędkości zgrywania danych na dysk. Zabezpieczenie to da się łatwo ominąć poprzez załadowanie do nagrywarki odpowiednio przerobionego firmware'u.

Moja teoria jest taka, że włożyłeś oryginalną płytę DVD do nagrywarki i zadziałał rip-lock, tj. płyta była czytana wolno. Potem włożyłeś skopiowany nośnik, którego rip-lock nie dotyczył, stąd prędkość nie była ograniczana i napęd pracował głośniej. Oczywiście ta teza upada w przypadku, gdy masz w nagrywarce firmware z usuniętym rip-lockiem

Han Solo
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Nol
    rip-lock - jest to zabezpieczenie zawarte w wewnętrznym oprogramowaniu nagrywarki, dzięki któremu znacznie redukowana jest prędkość odczytu danych z płyt DVD. Zostało dodane do firmware'ów na skutek wywierania presji przez wytwórnie filmowe, które domagały się wprowadzenia jakiegoś środka przeciwdziałającego piractwu. Osiągnięto jedynie redukcję prędkości zgrywania danych na dysk. Zabezpieczenie to da się łatwo ominąć poprzez załadowanie do nagrywarki odpowiednio przerobionego firmware'u.
    Może konktretniej, bo nic nie kumam. Jakie firmware proponujesz do LiteOna 1633S ?

Starszy szeregowy Pablo1964 ma szanse Avatar Pablo1964

Domyślnie

A może to nie szybkość tylko mimośród na płytce? Tak też się zdarza, wtedy wystarczy przegrać na inną.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia