Witajcie!
Ze wszystkich darmowych programów do nagrywania, na jakie trafiłem, najprzyjaźniejszy okazał się dla mnie InfraRecorder (małe rozmiary i zero bztetów, a nawet spartański interfejs:-]) Jednak kiedy przyszło do nagrywania płyt DVD, bardzo się zdziwiłem. Po pierwsze, program po włożeniu nośnika wykrywa jakieś dziwaczne możliwe prędkości zapisu, wiele z nich w stylu '3,5x', '5,2x' czy '17,4x'. W dodatku nieważne, którą prędkość wybiorę, nagrywarka cały czas burczy jak przy zapisie z maksymalną, a wskaźnik prędkości w programie skacze chaotycznie co sekundę po wartościach od 2x do 24x, podczas gdy płyta w napędzie kręci się stale z szaloną prędkością... Zupełnie bez sensu. Płytki to Verbatim AZO DVD+R X16. W tej chwili pracuję na świeżo zainstalowanym systemie, więc to raczej nie interferencje programów. Natomiast najciekawsze, że Nero obsługuje bez problemu niższe prędkości w tym napędzie, tylko że niestety nie jest darmowy...
Próbowałem jeszcze CDBurner'a XP, ale on chociaż wykrywa normalnie prędkości, po chwili i tak bezwzględnie dochodzi do maksymalnej. Zainstalowałem też ASPI - bez rezultatu. Czy znacie jakiś sposób żeby nagrać te płyty darmowym softem z prędkością niższą niż szesnastka?
TIA!

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem