chciałem sie dowiedzieć czy opłaca się przerobic nagrywarke dvd liteon 1633s na 1653s![]()
chciałem sie dowiedzieć czy opłaca się przerobic nagrywarke dvd liteon 1633s na 1653s![]()
W chwili obecnej takowa przeróbka może być niekorzystna, praktycznie wszystkie 1653 mają bardzo duże problemy z płytami DVD-R. Szczególnie dotyczy to płyt najniższej jakości - Mediatech, Omega, i inne tekturowo-supermarketowe marki.
Czekamy BARDZO na aktualizację firmware'u dla 1653...
Witam
Mam model 1633S i też ma problemy ze słabymi płytami Mediatech i to nie tylko -R ale też z +R.Po prostu trzeba używać w miare przyzwoitych płyt.
Pozdrowienia
Piter
Pozdrowienia
Piter
---------------------------------------------
"Bo wypadek to dziwna rzecz... Nigdy go nie ma dopóki się nie zdarzy."
Kłapouchy
zamiast przerabiac na 53s proponuje bios z 4 w nazwie - daje wszystko to co ma bios od 1653
ewentualnie biosik od sonego - sam uzywam![]()
Mam problem z cofnięciem firmware w nagrywarce SHOW 1213S starsza wersja wypalała wszystkie płytki, a po zmianie kolejnej oficjalnej wersji nie chce nagrywać z prędkością x1, x2 tylko sama ustawia się na x4 i przy około 3 Giga robi błędy. Może jest na nią jakaś rada - oficjalne firmware nie chce się cofnąć od niższego. Czekam
![]()
przekrec w gore na sonego 16xsame zalety
a w dol da sie flashowac biosem ktory ma zdjete zabezpieczenie - tak jak do krecenia
biosy exe wgrywa sie klikajac na nie, bin za pomoca mktflash
Napisał SoBal
No dość ciekawy temat zainteresowała mnie ta wypowiedź bo widze ,że jest z dnia 23 a w news-ach u was pisze ,że 24.12 pojawił się nowy bios do 1653s więc chyba to już nieaktualne choć to w praktyce pewnie się okaże ...
Powiem tylko tyle jeżeli chodzi o plyty DVD+R Mediatech to 2 poszły do kosza. Na początku nagrywanie wyskoczył błąd ,a raz w 70% to samo z płyta VAKOSS 4 x . Zreszta na tych płytach początek nagrywania był dość dziwny tzn dłużej niż na innych nośnikach nagrywara jagby "rozkręcała się" ( chyba kalibracaj wtedy jest -nie znam sie) ogolnie nagrywarak działa OK choć nie wiem jak to jest w NERO podobno nero długo odczytuje płyte zanim pojawi się okienko gdzie dodajemy pliki itd, ja nagrywam pod K3B tam tego niema tam jest wszytsko expresem wiec jeżeli chodzi o Nero i dvdrw to niema pojecia choc nagralem dotąd 12 plyt- dopiero ( TDK 8x -nie pytajcie o dokładną nazwe nosika bo nie wiem jakiś TH001 czy cos takiego to bylo
dvd-r Benq 8x i dvd-r Verbatim 4x) -te 3 nośniki działają bez problemu ,a nagrywam zawsze z predkoscia auto ,ale że w K3b pokazany jest aktylany stan nagrywania więc średnio jest 3.90 x dla płyt 4 x i 5,9 dla płyt 8 x ... akurat jak juz wspomnialem Mediatech 4 x DVD+R i DVD-r VAKOSS poszly do kosza ..
Musiałbym sobie zmienić ten BIOS na nowy skoro 24 grudnia wyszedł nowy tylko nie wiem jak -pewie zaś pod winda![]()
-Chyba aż tak bardzo nie zboczyłem z tematu![]()
Ostatnio edytowane przez komputerek ; 28.Dec.2004 o 02:55
Polecam wizytę u codeguys . Na mój gust obecnie najlepszy bios dla1633S to Memorex F16.
Śmiga u mnie bez problemów.
a jaki mozecie mi polecic bios do 1653s.mam go od niedawna i obecnie mam cs02 a widzialem juz cs09 na codyguys.moze ktos mi pomoze jak to wogole zrobic bo ja jestem poczatkujacy w nagrywaniu dvd.a moje wyniki w k-probe na +esperanzy toata/Czas : 2005-01-12 14:26:39
Model : 1-0-1-0 LITE-ON DVDRW SOHW-1653S CS02
Płyta : DVD+R , AML001 [AML Technology]
Prędkość : Maksymalna
Suma bloków ECC (PI/PIF) : 8/1
Zeskanowany zakres : 0 - 2162831
Sampling count : 115137
Błędów : 9
PI Maksymalnie : 121
PI Średnio : 17,61
PI Suma : 287870
PIF Maksymalnie : 107
PIF Średnio : 0,08
PIF Suma : 1347
i jak widac ma ona bledy...NIE WIEM CO ZROBI!PORADZCIE COS!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)