A wiec mam problem z można powiedzieć nagrywarka która może gościć w muzeum![]()
Służy mi wiernie od kilku lat ( nigdy niebyła mocno wykorzystywana ) nigdy nie miałem problemu z nagrywaniem plików ,filmów itd . . .aż do dzisiaj.
Kupiłem sobie pakiet 100x płyt Fiesta DVD-R x16 ( zawsze używałem bardzo " markowych"płyt ) i postanowiłem zrobic sobie kopie paru rzeczy oraz nagrać troche anime.
Gdy chciałem zapisać płyte po chwili szurania zostałem uraczony przez (nero i kilka innych programów ) napisem ze płyta nie jest zapisywalna. Nie pamietam czy kiedys już zapisywałem coś na płytach DVD-R ale DVD+R zapisuja sie bez najmniejszego problemu.
Nero infotool z drugiej strony pokazuje ze takie płyty są jak najbardziej zapisywalne.
Zainstalowalem do niej najnowszy bios jaki znalazłem ( inna sprawa ze jest z 2007)
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to jestem otwarty na sugestiebyć może pora kupić nowa nagrywarke.
Patrzac po cenach allegro można dostac cos w miare juz za ok 60 zł ( za plyty dalem 48 zl wiec niechcialbym ich wywalac ;P )

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem