Jestem zielony i mam pytanko. Jakim programem/ami najlepiej nagrywac DVD/CD bo kupiłem Pionieera 108 bulka w wersji OEM i nie wiem jakiego programu mam używać.
Jestem zielony i mam pytanko. Jakim programem/ami najlepiej nagrywac DVD/CD bo kupiłem Pionieera 108 bulka w wersji OEM i nie wiem jakiego programu mam używać.
Kazdy uzywa tego, co mu osobiscie odpowiada
Bez watpienia najpopularniejsze jest Nero...
Jak masz ochotę powalczyć z zabezpieczeniami to jest jeszcze Alcohol 120%, Clone DVD i jeszcze kilka innych. A nero oczywiście najpopularniejszy
pozdr.
"Nie ważne jest, gdzie patrzysz, ale co widzisz." - Hanry David Thoreau
to chyba jednak skusze sie na nero :]
Jeżeli coś jest dobre to po co ...(przeplacac) kombinowac
Pozatym jak juz troche zapoznasz sie o co w tym wszystkim chodzi to mozesz zaczac sprawdzac inne programy, darmowych pozycji tez sie pare znajdzie ... moze beda Ci bardziej odpowiadaly![]()
Ale chyba Nero to jest to od czego chyba większosc zaczynała zabawe z CD/DVD![]()
wiekszosc moze tak... ale ja zaczolem od winoncd i skonczylem na nero (odwrotnie niz inni majacy do czynienie z tymi progsami)
WinOnCD - to było cośPamiętam jak go dostałem do mojego Plextora 1610TA w wersji BOX. Dałem za niego wtedy ok. 1000 zł... Ale ten czas leci...
Ja tam zaczynałem od CDBurnerXP Pro 3 (tydzień temu, bo od tygodnia mam wypalarkęNajśmiszniejsze, że szukałem alternatywy dla Nero ponieważ nie wiedziałem, gdze się w nim wypala płytki DVD. Nigdzie nie miałem opcji DVD. Przypadkiem zakapowałem, że trzeba zmienić w wizzardzie z CD -> DVD. Kompletna porażka. No i tak bezproblemowo wypaliłem CDBurneremXP 5 płytek. Aż pogłębiłem wiedzę na tyle, że zachciało mi się zmieniać booktype'a (LG DVDROM nie widział +, a i - olewał) podobno daje się to zmienić w Nero.
Koniec końców wrzuciłem nowy BIOS odblokowujący booktype'a i pierwszy + jako DVD-ROM został odczytany (wypalony w Nero). Chociaż przeżyłem chwile grozy, jak mi się bufor kilka razy zniżył do 7-10 %. W CDBurnXP szło bezstresowo (nie ma wskażnika bufora, a moze tam po prostu nie ma z tym problemów).
Tak więc chyba wrócę do korzeni![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)