+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 38

Temat: Problem z nagrywaniem w Nero 7

Szeregowy Midgardsorm zero jak zero

Domyślnie Problem z nagrywaniem w Nero 7

Od wczoraj mam problem z nagrywaniem płyt DVD w Nero 7.
    Symulacja zakończona powodzeniem, zapis także, ale płyta nie przechodzi weryfikacji kompilacji, już po 6% wywala ją z informacją, że za dużo błędów.
    Płyta też nie odtwarza się, zawiesza się w odtwarzaczu.
    Na początku myślałam, że to wina płyty, ale kolejne 3 próby zakończyły się identycznie.

Czy na powyższą sytuację może mieć wpływ, że program antywirusowy zablokował jakiś plik: c:\WINDOWS\system32.msident.dll pod NERO? Według informacji w pliku tym jest jakiś trojan GenericFF-1.

Znalazłam w Nero taką funkcję modyfikuj, ale prawdę mówiąc nie mam żadnej wiedzy na ten temat i nie chciałabym narobić bałaganu w kompie.

Bardzo proszę o pomoc.

V.I.P. twardy77 ma szanse Avatar twardy77

Domyślnie

Jakiej firmy płyt używasz. Spróbuj ten program jest łatwy w obsłudze
    nie ma to jak
    Google search detective
    Piszę poprawnie po polsku.
    centrala ==> ASUS P5Q Deluxe procek ==> DualCore E2180 pamiątki ==> KINGMAX 2X 1GB DDR2 1066Mhz palnik ==> pionek DVR-215
    chłodnica ==> AURAS WAVE grafika ==>GF 250 GTS DK zasiłka ==> OCZ 500W SXS HDD ==> WD AAKS 250 GB

Domyślnie

To były płytki DVD: SONY, EMTC i TDK. Jeszcze nigdy coś takiego mi się nie zdarzyło...
    A czy jest możliwe, że płyta może uszkodzić nagrywarkę? Przy pierwszej próbie nagrywania z płytą SONY komputer zwariował, płyta się obracała, nero podawał komunikat "trwa proces nagrywania proszę czekać" i nie można było tego przerwać, program ani komputer nie reagował na polecenia, płytę wyrzuciło dopiero po ok. 3 godzinach i nic na niej nie zostało nagrane, była czysta.

Za link do programu dzięki, wypróbuję, mam nadzieję, że sobie poradzę.

Czy jest może jakiś program, którym można sprawdzić płytę przed nagraniem?, czy ma jakieś błędy itp.?

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

sony już dawno przestalo wydawać dobre płyty, dzisiaj to jeszcze verby można trafić w dobrej jakości , twoj przypadek może wiązać się ze zbyt dużą prędkością nagrywania , zwolnij do jak najmniejszej dostępnej predkości , zmień nośniki na verbatim i sprawdź jak poszło , daj znać
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Domyślnie

WIELKIE DZIĘKI twardy77.

Udało mi się chyba wreszcie nagrać to w "Ashampoo". Weryfikacja wyszła na zielono, więc przypuszczam, że płyta nie powinna zawierać błędów? (Ale dopiero jutro się o tym przekonam).
    Weryfikowałam też tamte 3 płytki nagrane w NERO i "Ashampoo" oceniło je na czerwono, (jako uszkodzone).
    Więc wszystko wskazuje na to, że to Nero się posypało. ?
    Nie wiem tylko dlaczego "Ashampoo" samoczynnie zamknął płytę? - nie oznaczałam tego.

I jak się pozbyć tego paska Ashampoo z przeglądarki IE? Oznaczyłam aby się nie instalował, a mimo to go mam.

Co do Verbatimów to nie mam o nich najlepszej opinii, mojemu znajomemu po trzech latach posypały się, tak że nie było szansy na odzyskanie żadnych danych. Za sony też nie przepadam, ale to była jedyna marka chwilowo dostępna w markecie... Głównie nagrywam na TDK, FujiFilm, Phillips... i jeszcze nie trafiła mi się zła płyta...
    Jeśli chodzi o prędkość nagrywania w Nero to nagrywałam 16x, przy ustawieniu większej lub mniejszej prędkości od razu wyrzucało płytę, nawet nie rozpoczynało nagrywania.

Domyślnie

prawym przyciskiem na pasek i gdzieś powinno być zamknij, verbatimki to godne płyty (czasami trafia się felerna seria) ja innych nie używam
    nie ma to jak
    Google search detective
    centrala ==> ASUS P5Q Deluxe procek ==> DualCore E2180 pamiątki ==> KINGMAX 2X 1GB DDR2 1066Mhz palnik ==> pionek DVR-215
    chłodnica ==> AURAS WAVE grafika ==>GF 250 GTS DK zasiłka ==> OCZ 500W SXS HDD ==> WD AAKS 250 GB

Domyślnie

co do przeglądarki to polecam FF3 , najnowsza jest FF4 ale ma niechciane przeze mnie opcje , może dla mniej wymagających będzie pasowała , jest baaardzo szybka jak na Mozillę przystało , różnych używałem i na tej zostałem i tak pozostanie do końca moich dni
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Domyślnie

Cytat Napisał twardy77 Zobacz post
    prawym przyciskiem na pasek i gdzieś powinno być zamknij,
    Niestety nie ma, po kliknięciu pojawia się okienko i są tam różne możliwości, ale nie ma opcji usunięcia/zamknięcia paska.
    Po wybraniu opcji pomoc, jest info:
    "Użytkownicy przeglądarki Internet Explorer W menu Start kliknij Ustawienia > Panel sterowania > Dodaj lub usuń programy. Na liście programów znajdź pasek narzędzi Ashampoo PO, zaznacz go i kliknij Zmień/Usuń."
    Tylko, że on się tam nie zapisał, przejrzałam dokładnie i nie ma tam żadnego paska Ashampoo.
    Najdziwniejsze jest to, że zainstalował się on tylko pod IE (nie mam go natomiast pod Operą ani Mozillą Firefox). ?

To FF3 to chodzi o Mozille Firefox? Mam Mozille, jako alternatywną przeglądarkę, ale jestem z niej bardzo niezadowolona. Jest wolna, ciągle się wiesza i robi błędy, (np. zawiesza komputer przy pobieraniu zdjęć z Netu, a niektórych zdjęć nie jest w stanie w ogóle pobrać), myślałam, że aktualizacja rozwiąże problem, ale jest jeszcze gorzej, dodatkowo po aktualizacji znikło mi kilka fajnych funkcji. ;-(

Domyślnie

do Mozilli są specjalne dodatki dzięki którym można ją sobie odpowiednio ustawić pod własne potrzeby , Mozilla jest na dzień dzisiejszy najszybszą przeglądarką
    Pozdrawiam

Domyślnie

A jaką masz wersje Firefoksa ? bo teraz jest 5
    Jaka to wersja IE w nowszej wersji prawym przyciskiem ta obok zakładek i odznaczasz
    nie ma to jak
    Google search detective

Starszy chorąży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick

Domyślnie

Cytat Napisał twardy77 Zobacz post
    A jaką masz wersje Firefoksa ? bo teraz jest 5
    a nawet już szósteczka
    Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

Domyślnie

panowie nie zmieniajcie tematu

Midgardsorm a próbowałaś innej wersji Nero , ja do dzisiaj używam szóstki i nie mam z nią żadnych kłopotów , oczywiście podstawa plus wszystkie dodatki
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Napisał BOOTanick Zobacz post
    a nawet już szósteczka
    O nawet nie zauważyłem dzięki za cynk zaraz zaktualizuje
    i wracamy do tematu.
    Nero dobre jest (najlepsze 5 i 6) ale jak ktoś nagrywa od czasu do czasu i nie chce się zbytnio bawić to im prostszy program do nagrywania tym lepszy, ja tam mówię że to kwestia gustu użytkownika i możliwości.
    Ostatnio edytowane przez twardy77 ; 18.Aug.2011 o 22:51
    nie ma to jak
    Google search detective

Domyślnie

twardy dokładnie to miałem na myśli , jak działa to zostawić , nawet jeśli stare to nie szkodzi , grunt aby nagrywało , siódemka w ogóle mi nie podchodzi , za dużo chcieli udoskonalić i przedobrzyli , Ner miał być do nagrywania a zrobili z niego kombo , dziwię się że poszli na taki rozwój, od dawna wiadomo że 5in1 to nie to samo co 1in1 czy 2in2 itd, dobrze że nie wmontowali tam konwertera audio i video , wtedy dopiero była by rozpierducha hehe
    Pozdrawiam

Domyślnie

Wielkie dzięki za okazaną pomoc.
    Ten program Ashampoo jest całkiem fajny, aczkolwiek za każdym razem kiedy go uruchomię instaluje mi się ten pasek Ashampoo...

Co do NERO, to nie znam wersji 6. Kupiłam wersje 7 bo taka była akurat dostępna, w międzyczasie się do niej przyzwyczaiłam, a zwłaszcza, do Nero PhotoShap, można w nim świetnie poprawić zwłaszcza stare zdjęcia.
    Zastanawiam się tylko co mogło spowodować ten problem z nagrywaniem?
    Normalnie odinstalowałabym Nero7 i zainstalowała ponownie, ale już wcześniej były problemy z instalacją, bo program instalował się bez kilku funkcji, na których mi zależało.

Mam jeszcze jedno pytanie, bo nie jestem w stanie tego pojąć.
    Nagrałam płytę w Ashampoo, przeszła weryfikację i niestety płytka na odtwarzaczu stacjonarnym zacina się na jednym pliku. Natomiast na komputerze i na nagrywarce stacjonarnej odtwarza się bez problemu.
    Poprosiłam znajomego aby jeszcze raz nagrał mi ten sam materiał u siebie i sytuacja jest identyczna jak wyżej, płyta zacina się dokładnie w tym samym miejscu na tym samym odtwarzaczu. Obie płytki są tej samej marki.
    Z czego to może wynikać? Czy mogę przyjąć, że to wina płyty, mimo, że wcześniej inne z tej serii się nie zacinały? Czy to wina komputera?

Domyślnie

wina może leżeć po stronie odtwarzacza , wszystko zależy od pliku który nagrałaś, jeśli to film to może być użyty jakiś kodek którego odtwarzacz nie obsługuje lub ma z nim problem , sprawdź czy wcześniej nagrane filmy działają bez problemu, może też być że procesor w odtwarzaczy jest za słaby aby płynnie odtworzyć dany moment filmu , nie wiem co odtwarzasz i ciężko tak gdybać , to nie jest wina płyt skoro nagrywane na dwóch kompach zachowują się identycznie , co do nero 6 to jest do pobrania w dziale pliki
    Pozdrawiam

Domyślnie

Do tej pory zanim program się posypał wszystko co nagrywałam w NERO, bez względu na markę płyty chodziło idealnie.
    Natomiast to co nagrywałam teraz w Ashampoo to był serial - 8 epizodów i dokładnie na obu płytkach odtwarzacz "krztusi" się na epizodzie 3 po 19 minutach (zarówno na płytce z mojego komputera, jak i nagranej u znajomego). Plik nie jest uszkodzony. Stacjonarny odtwarzacz oraz nagrywarka są firmy Panasonic, z tym że odtwarzacz jest nowszy, dlatego nie rozumiem dlaczego ma problemy z odtwarzaniem.

Co do NERO 6, czy on jest w języku polskim? i czy ma ten dodatek do obróbki zdjęć?

W komputerze jest funkcja przywracania systemu, czy wybranie punktu przywracania kiedy wszystko działało dobrze coś da?

Domyślnie

jeśli masz ustawione przywracanie systemu to śmiało możesz go użyć , znajdź odpowiednią datę i cofnij system do tego dnia kiedy wszystko działało dobrze , powinno pomóc , jak nie pomoże to będziemy kombinować dalej
    Pozdrawiam

Domyślnie

Dobrze tak zrobię. Przywracając system tracę tylko aktualizacje programów?, nie stracę żadnych danych (plików)? I zrobić ją na wszystkich dyskach? czy tylko na dysku głównym?

W Ashampoo udało mi się nagrać tylko 3 płytki, przy 4 wystąpił dokładnie ten sam problem, mimo, że wybrałam opcję zapobiegania błędom. W trakcie weryfikacji pojawił się komunikat:
    "Weryfikacja płyty DVD nieudana. Oznacza to, że nagrane pliki nie są dokładnymi kopiami znajdujących się na dysku danych i płyta DVD nie będzie działać poprawnie. Powodem może być brak kompatybilności między nagrywarką DVD oraz używaną przez ciebie płytą DVD".
    Po wznowieniu weryfikacji, za drugim razem płytka przeszła ją pozytywnie, więc nic już z tego nie rozumiem. Jak to możliwe, że najpierw weryfikacja jest nieudana, a po chwili udana?

Domyślnie

przywracanie jest tylko na partycji C tam gdzie masz system , reszta jest nie naruszona , z programami do nagrywania już tak jest , jednak po mojemu to przyczyna leży gdzie indziej
    Pozdrawiam

Domyślnie

Niestety nic z tego, nie można przywrócić komputera do wybranego punktu "restore point" utworzonego przez Spyware Terminator, bo "żadne zmiany nie zostały wprowadzone na komputerze".

Ostatnie pytanie, problem z NERO zaczął się zaraz jak usunęłam 5 plików z kwarantanny:
    c:\WINDOWS\$hf_mig$\KB894391\SP2QFE\olecli32.dll
    c:\WINDOWS\$hf_mig$\KB902400\SP2QFE\olecli32.dll
    c:\WINDOWS\$NtUninstallKB902400$\olecli32.dll
    c:\WINDOWS\$NtUninstallKB902400$\olecli32.dll.000
    c:\WINDOWS\system32\dllcache\olecli32.dll

Czy one były istotne i czy ich usunięcie mogło spowodować obecne problemy z nagrywaniem w NERO, (bo pozostałe opcje programu działają)?

Domyślnie

a jakiego programu antywirusowego używasz ? widzę że Twój antywir usuwa pliki systemowe więc nie dziwota że coś nie chce działać , próbowałaś reinstalacji nero 7 ?
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Napisał asterix Zobacz post
    a jakiego programu antywirusowego używasz ? widzę że Twój antywir usuwa pliki systemowe więc nie dziwota że coś nie chce działać , próbowałaś reinstalacji nero 7 ?
    Miałam kaspersky, ale przestał skanować i zaczął wpuszczać wirusy, więc go wyrzuciłam. Teraz mam program Avira i Spyware Terminator z Clam Antyvirus.
    Terminator znalazł mi jakiegoś wirusa i dwa trojany po kasperskim, było to na kwarantannie, ale potem wyrzucałam z kwarantanny pliki cookie i przez przypadek skasowałam wszystko.
    Terminator za każdym razem robi ten "restore point" (+ raport), ale to jakoś nie zadziałało.
    Czy te pliki da się jakoś przywrócić? System sam ich nie uzupełni?

Co do reinstalacji NERO to już wcześniej był problem z NERO po wgraniu kasperskyego - zniknęło kilka różnych opcji z programu. Wtedy wzywałam informatyka i on miał duży problem z ponownym wgraniem NERO, wgrywał kilkakrotnie, a ciągle brakowało niektórych funkcji.
    W NERO7 jest taka funkcja NeroProductSetup, po wybraniu w niej "instalacja" można usunąć lub zmodyfikować program, po wybraniu "zmodyfikuj" pojawia się kreator instalacji i instalacja niestandardowa, gdzie trzeba wybrać różne foldery... ale program nie żąda dysku instalacyjnego... ? Prawdę mówiąc to nie wiem co mam wybrać. Nie wiem co z tych plików działa, a co nie...

Po wgraniu Ashampoo nic nie było usuwane z komputera (poza tym paskiem Ashampoo), a jednak program przestał nagrywać prawidłowo...
    Chyba, że dodatkowo jeszcze nagrywarka padła, ale nie wiem jak to sprawdzić?

Domyślnie

raju, masz niezły bajzel na kompie , po takich machlojach to ja bym tylko format robił, postawić system od nowa , zainstalować solidny antywirus i po kłopocie , polecam ESS (Eset Smart Security) używam go od bardzo dawna i jeszcze mnie nie zawiódł, na 100% masz pomieszane w systemie a takie usterki najlepiej format załatwia , piszesz że Ashampoo działał a teraz przestał to typowy objaw posypania się systemu, gdybyś była z okolić Gdańska to służę pomocą w postawieniu nowego systemu i uzbrojenia go w solidny program AV , na dodatek od siebie dodam że funkcja przywracania systemu nie jest najlepszym rozwiązaniem utrzymania porządku na kompie , backup utworzony przez odpowiedni program gwarantuje stabilność i zachowanie podstawy zainstalowanych programów , backup można powtarzać w zależności od naszego widzimisię i w każdej chwili możesz przywrócić kompa do chwili w jakiej tworzyłaś backup, proste i wygodne , cała operacja zajmuje do 30 minut w zależności od zainstalowanych programów na partycji systemowej , tak więc jak jesteś z z okolić GDA to zapraszam
    Pozdrawiam

Domyślnie

Niestety jestem z Wrocławia...
    Format jakoś mnie przeraża... nie chciałabym stracić "biblioteki"... a jest dość spora.
    Zastanawiałam się czy nie przenieść tych 5ciu skasowanych plików WINDOWSA z innego komputera, ma to sens?
    Jeśli tak, to czy jest jakaś różnica między XP NTT a XP Home Edition? Można przenieść brakujące pliki systemowe z Home Edition do NTT?

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)