+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Pomocy!!! Dane na nośnik DVD

Szeregowy darioso ma szanse

Domyślnie Pomocy!!! Dane na nośnik DVD

Kupiłem sobie nagrywarkę DVD LiteOn 1653S, postanowiłem nagrać za pomocą Nero6 płytkę DVD z danymi, tak gdzieś ok. 4GB. Płytka się wypaliła, a jakże, Nero dał właściwe komunikaty o sukcesie w procesie wypalania.
    Ale spotkała mnie niespodzianka, po włożeniu do napędu DVD (ten sam, którym płytkę wypaliłem) urządzenie w ogóle jej nie widzi. Żadne programy diagnostyczne nie widzą płyty. Ona się poprostu nie loguje do napędu, a na płytce gołym okiem widać, że jest wypalana. Czyżbym wypalił same "0"?
    Co mogę zrobić, jak odzyskać dane? Pomóżcie proszę!

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

jaka plyta? i z jaka predkoscia plailes
    nero sprawne (czy przypadkiem nie na zlym numerku?)
    to pojedynczy przypadek?

no i co wlasciwie jest problemem - to ze tak sie zachowalo dziwnie czy dane na plycie?
    dane sprobuj odzyskac jakims prosem do odzyskiwania, ale jezeli plyta jest niewidoczna to jest pusta czyli kupa (mimo widocznego zaczernienia powiezchni), chyba ze "tylko" uszkodzneie wystapilo w obebie TOC - wtedy jakies tam szanse masz

Szeregowy Sagramor ma szanse

Domyślnie

Tydzień temu kupiłem Liteona 1653S. W efekcie nagrania 7 płytek Memorex DVD+R, "tylko" 5 nagranych zostało prawidłowo, a dwie pozostałe wykazują identyczne objawy co u kolegi wyżej. Nagrywałem na Nero w wersji 6.0.0.0. Nie wiem co może być tego przyczyną. Dodam tylko, że moja nagrywarka zdaje się lepiej i szybciej czytać płytki jakiejś dziwnej firmy Apollo aniżeli rzeczone Memorexy...

Starszy plutonowy pietrek zero jak zero Avatar pietrek

Domyślnie

nagrywajcie w nero 6.6.0.1 lub powyzej
    najnowsze obecnie to 6.6.0.5

no i te plytki ... ech, nie bede komentowac
    wypal okolo 500 na tdk/verbatimow i napisz ile bylo kiepskich
    Z powazaniem,
    pietrek
    ( lossless audio hub forever http://www.lossless.prv.pl )

Szeregowy Boger ma szanse

Domyślnie

Jak na moj gust to wina plytek. Zreszta akurat Litek do jakichs wypasow dvdr nie nalezy, ale powinien poprawnie nagrywac. Co do danych to nie sadze zebys je sczytal. Sprobuj moze jakims innym napedem?

Szeregowy darioso ma szanse

Domyślnie

Wypalałem płyty Philipsa DVD+R, moje Nero to wersja 6.3.1.11 boundle. Na 3 płyty 2 zwalone. Słyszeliście o jakimś sofcie, który odzyskuje dane z płyt DVD, CD a jednocześnie analizowałby strukturę danych na nośniku, również wtedy kiedy płyta nie loguje się w napędzie. Może jakaś korekcja promienia laserowego? Pamiętacie jak w starych magnetofonach korygowało się ustawienie głowicy i dźwięk był lepszej lub gorszej jakości?

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)