+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 17 z 17

Temat: lite-on sohw 1653s - NIEPRAWIDŁOWY DYSK

Szeregowy boa_man ma szanse

Domyślnie lite-on sohw 1653s - NIEPRAWIDŁOWY DYSK

kupilem wczoraj nagrywarke dvd<jak w temacie> i zainstalowalem najnowsze nero. ale co z teo jeśli chce cokolwiek nagrac wyskakuje mi komunikat NIeprawidlowy dysk. plyta na jakiej próbuje nagrać to HAWK

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

wielce prawdopodobne wina plyty
    sprobuj na innej - innej firmy
    dopiero wtedy bedzie wiadomo co zawiodlo

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Witam,
    Jest to ostatnio temat numer jeden. Płyty HAWK zawsze cechowały się niską jakością, ale ostatnie partie dowiodły że można jeszcze sprzedać nośniki C-grade o zaniżonej jakości. Jak zwykle, chodzi tu o cenę zakupu u producenta. Większość nagrywarek na rynku nie jest w stanie nagrać tych płyt, wszystkie działy wsparcia technicznego otrzymują podobne pytania. Najlepsze wyjście to zwrot towaru, oczywiście jeżeli jest taka możliwość. Potrzebny jest paragon na te nośniki i dużo szczęścia żeby w supermarkecie zechcieli łaskawie zwrócić pieniądze.
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Domyślnie

Tutaj jest więcej szczegółów, http://www.manta.com.pl/serwis/hardware/pcplyty.php

Aż zacytuję:
    "Płyty „HAWK” dorównują parametrami technicznymi specjalistycznym płytom Audio, służącym do nagrywania wysokiej jakości dźwięku. Zawierają doskonałej jakości folię srebrną jako nośnik właściwy Mają najtrwalszą spośród dostępnych na rynku nośników warstwę serigraficzną (wierzchni nadruk i ochronę właściwego nośnika foliowego przed uszkodzeniami mechanicznymi)

doskonale wyważone oraz przystosowane do nagrywania z 40-krotną prędkością.

Płyty HAWK to nie tylko jakość, ale i oszczędność. Po pierwsze dlatego, że są bezwzględnie najtańszymi płytami na rynku europejskim! Po drugie zaś, ich jakość i niezawodność sprawia, że kupując potrzebne nam opakowanie mamy pewność, że wykorzystamy wszystkie płyty, bez odrzutów i odpadów. "

Podkreśliłem najzabawniejsze zwroty, przyznam że tekst jest bliki jakości temu mojemu o podawaniu tabletki kotu....
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Domyślnie

plyty hawk w zasadzie to podstawki pod doniczki odzucone ze sprzedazy z powodu dziury w srodku

Domyślnie

Nimal, widzisz, problem w tym że 90% klientów supermarketów tego nie wie. Potem powstają problemy, bo wszyscy mają pretensje do producentów sprzętu, "bo w specyfikacji jest że nagrywa", nie bacząc na to że nośniki te same w sobie nie są zgodne ze specyfikacją (vide wspomniany hawk, którego zgodnością jest 12cm średnicy).

Domyślnie

Sobal - porownujac do samochodow (zawsze to jakos przemawia) - nikt nie wymaga od volkswagena zeby jezdzil na oleju opalowym (no - prawie nikt) a jak juz ktos leje takie paliwo tansze o 3/4 to nie ma pretensji do producenta samochodu jak ten odmowi wspolpracy
    jednak do nagrywarki (swoja droga calkiej niezlej) jakos nikt nie ma oporow wkladac plyt za 40gr i wymagac takiej samej jakosc jak od vebatimow po 3pln czy tdk po 4 pln...

gdzie tu logika...

boa_man - chcesz palic dobrze i tanio - pal na verbach (producent - mitsubishi) - kupisz za 2 z haczykiem z przesylka do domu, albo na platinium (producent - ricoh), ktore kupisz ponize dwojki
    nie da sie zrobic na dzien dzisiejszy plyty za kilkadziesiat groszy! wiec jak takie sa to licz sie z tym ze wikeszosc takich wyladuje w koszu bo albo sie tego wogulew nie nagra albo nagranie zniknie w kilka miesiecy!
    no i - znowu analogia do samochodow - sa rozne paliwa do roznych samochodow, tak samo sa rozne plyty - nie oczekuj ze kazda plyta bedzie sie palila tak samo na kazdej nagrywarce - trzeba dobrac odpowiednia pare

Domyślnie dzieki wielkie wiec zaraz jade po inne plyty

a jakie są wogóle najlepsze i w miare tanie plyty DVD?

Kapitan rycho zero jak zero

Domyślnie

Cytat Napisał boa_man
    a jakie są wogóle najlepsze i w miare tanie plyty DVD?
    Najlepsze i w miarę tanie
    jak napisał wyżej nimal
    to Verbatim i Platinum.
    Ostatnio edytowane przez rycho ; 14.Jan.2005 o 12:45

marnag
    Gość

Domyślnie

Też mam taki problem co prawda dwa nośniki esperanza i media store są po jednych pieniądzach ale wcześniej na nich nagrywałem bez problemu. Nawet mi nagrywarkę w sklepie wymienili na 1653 bo powiedzialem im że nie nagrywa. Muszę wrzucic tdk albo verbatim żeby się upewnić. Esperanza DVD R+ nagrywalem bez problemu może R- robi inna fabryka.

Domyślnie

esperanza nie ma stalego producenta (chyba ze cos sie zmienilo), praktycznie kazda partia to co innego
    ogolnie plytki na pewno lepsze niz hawk (tych to podejzewac mozna o sprzedaz odzutow sadzac po cenie i ilosci problemow z nimi), ale na pewnoe tez nie sa godne polecenia

Domyślnie probowalem inna plyte

VOBISdigital i teraz znowu mam komunikat - WRITE ERROR

Domyślnie

czy widziales gdziekolwiek na tym forum zeby ktos polecal VOBIScokolwik? klasa hawkow

edit: ale jest postep - ta wogule zobaczyla nagrywarka

Szeregowy WIRUSCZARNE ma szanse

Domyślnie Nagrywarka Liteon

Ja Też Mam Taka Nagrywarkę I Tez Nie Nagrywa Mi Na Dvd -r Esperanza.
    Nie Wiem Dlaczego. A Już Na Dvd -rw Nagrywa Tylko że Platinum.
    Prosze O Informację Jakich Nosników Używać żeby Nie Było Problemów....

Szeregowy staniol ma szanse

Domyślnie

Nowy firmware do SOHW1653 usówa błędy takie jak "illegal sisc" it.

Tutaj link: http://www.liteonit.com.tw/ODD/WebFW...S/DR16CS0C.zip

Nagrałem na nim DVD-R Mediastore którego na starej cs09 nie umiałem nagrać

Szeregowy WIRUSCZARNE ma szanse

Domyślnie Jak To Zrobić

jak nagrać nowy firewal do nagrywarki-niemam zielonego pojęcia.POMOCY...

Domyślnie

Cytat Napisał WIRUSCZARNE
    jak nagrać nowy firewal do nagrywarki-niemam zielonego pojęcia.POMOCY...
    firewall - no to by bylo skomplikowane... ale firmware sie wgrywa latwo
    wejdz na strone producenata spawaraki i sciagnij bios przeznaczony dla twojego modelu
    w 99% przypadkow bedzie to plik exe ktory wgrywasz spod windowsa
    zreszta zawsze jest to opisane w miejscu w ktorym jest plik biosu do sciagniecia i jest dolaczony plik txt do biosu
    pamietaj zeby wylaczyc wszystkie programy jakie dzialaja, szczeglnie wypiac sie z netu, wylaczyc antywirusa, wygaszacz ekaranu i kazdy inny ktory moze blokowac programy (np firewall) lub zajac jego moc obliczeniowa (np flashget)
    jak skonczy programowac to otrzymasz stosowny komunikat i zostaniesz poproszony o restart - zrob to i ciez sie nowym biosem

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)