+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Temat: [sprzedam] Amplituner MARANTZ SR-50L

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie [sprzedam] Amplituner MARANTZ SR-50L

Mam do sprzedania bardzo dobry amplituner Stereo cenionej wśród audiofili i użytkowników domowych marki MARANTZ. Model SR-50L ce****e się mocą 100W dla dwóch kolumn i 50W dla czterech kolumn.

Posiada 6 wejść, przedwzmacniacz dla gramofonu, regulację wysokich i niskich tonów, balans oraz podbicie dźwięku.

Cyfrowy tuner radiowy z pamięcią stacji.

Jeśli będzie trzeba, mogę podrzucić fotki. Amplituner jest w stanie bardzo dobrym. Zarówno wizualnym jak i technicznym.

Cena: 300zł.

Młodszy chorąży sztabowy Druss zero jak zero Avatar Druss

Domyślnie

Ja bym chcial jeszcze wymiary i koszt przesylki.
    Czasami jest tak, a nie inaczej.
    Pioneer DVR-115D
    Liteon IHaS-124

Domyślnie

Chwilowo jestem na uczelni, jak wrócę około 17, to podam wymiary. Przesyłka to około 25-30zł kurierem UPS. Pocztą Polską pewnie mniej ale nie wiem czy chcesz ryzykować...

Ok, jednak udało się wcześniej. 420 x 118 x 334 mm, waga 7kg.

Młodszy chorąży sztabowy Druss zero jak zero Avatar Druss

Domyślnie

A pilot do niego masz
    Czasami jest tak, a nie inaczej.
    Pioneer DVR-115D
    Liteon IHaS-124

Domyślnie

Niestety los sprawił, że mam do niego tylko pilota od innego amplitunera Marantza - nie da się nim niestety sterować głośnością - jedynie przełączać wejścia, włączyć mutting i sterować tunerem radiowym.

Pilot uniwersalny Marantza kosztuje na allegro przynajmniej 100zł, nie kupiłem go z dwóch względów - 1 to obawa o to że najtańsze to podróbki, 2 na droższego mnie nie stać...
    Nigdy mi też nie brakowało pilota, mam odtwarzacz CD, który nie ma opcji sterowania pilotem, ale jest bardzo dobry (uważam, że w granicach rozsądku cenowego nie da się kupić lepszego CD-playera niż Pioneer PD-4500 lub pokrewnego), słucham też winyli... więc tutaj też pilota brak.

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

A ja mam pilota wielkości karty kredytowej (z tym, że grubości pięciu kk) i obsługuje wiele różnych urządzeń (koszt 25PLN dawno w Geant), a są też takie co można zaprogramować (przykłada się działającego pilota itd... koszt mnie nie interesował do tej pory)...

Domyślnie

Ale to nie to samo Jak już człowiek dochodzi do stadium zakupu lepszego sprzętu, choć nie wysokiej klasy audiofilskich, wartych majątek zabawek - to chciałby mieć wszystko do kompletu, lub chociażby tej samej klasy
    Możliwe że taki uniwersalny z hipermarketu też się nada, jednak tak jak wspomniałem... nie potrzebowałem go nigdy Pokój mam także umeblowany w taki sposób że Volume zawsze jest pod ręką... dość to dziwne ale są i tacy ludzie jak ja Kiedyś miałem głośniki Creative Inspire 4400 4.1 i miały pilota na kablu, także mi to nie przeszkadzało.

Domyślnie

A mój 11-to letni wzmachol ma chyba zabrudzone scieżki jakieśtam-węglowe w potencjometrze głośności i/lub styki tonu. Trzeba by się nim zająć, bo świruje.

Ja wszystkim i tak steruję z komputera potencjometr we wzmachu mam ustawiony w zenicie, a dalszej regulacji dokonuję w kompie, z rzadka pogłośniam więcej potencjometrem - 2x110W@8Ω w sin, to zbyt wiele jak na 12m2, słyszę już później same odbicia.

Domyślnie

Dobry potencjometr to niemałe koszta... sprawdź od razu kondensatory, bo te grają olbrzymią rolę w sprzęcie audio - ale zapewne wiesz o tym, piszę to raczej dla potomnych niż dla Ciebie

Domyślnie

Małe koszta nie wyobrażam sobie kupić taniej nowego niż 100PLN, a to jest sporo dość. Mówię o takim, żeby nie trzebabyło nic mechanicznie sztukować (o ile w ogóle można dostać). A kondensatory nie nawaliły, bo to się zmienia/poprawia jak poruszam gałeczką i/lub przyciskiem tone. Są one z jakiejśtam serii MASTER firmy Technics, że niby bambusa użyto do ich produkcji Taniej by mi było kupić padniętego takiego wzmaka z dobrym potencjometrem.

Domyślnie

Napisałem niemałe czyli wysokie Dobry potencjometr, najlepiej sensorowy (rzecz gustu) to koszt około 250zł o ile mnie pamięć nie myli. Trudne do kupienia, u mnie w Szczecinie tylko w warsztatach które naprawiają drogi sprzęt - w sklepach elektronicznych brak droższych niż 15zł

Co do bambusa użytego do produkcji... zażartował bym, ale kurde nie wypada...

Potencjometr można rzeczywiście kupić z "całością", może coś uszkodzonego z allegro?

Domyślnie

No gapico ze mnie.

Z bambusa też zlewałem, możesz zażartować.
    Kondensatory z modelu SU-A800:

Mam nadzieję, że wystarczy taki spray do "ożywiania" potencjometrów.

Za oryginalny, nowy potencjometr głośności do tego wzmaka, może bym odżałował 100PLN. Więcej to jakiś absurd.

Technics SU-A900MK2, poniżej wersja nie MK2 z wył. sieciowym bistabilnym zamiast mikroprzełącznika i chyba lepsza:

Ja piiiiiii... ludzie są chorzy psychicznie: http://www.allegro.pl/item260176477_...cy_jedyny.html

Domyślnie

Jednak nie sprzedaję, okazja uciekła mi sprzed nosa... i teraz nie ma sensu sprzedawać - nic tak dobrego nie kupię w zamian, jak to co kupić mogłem

Domyślnie

Na Allegro? Podasz linka, jeśli tak? (choć wydaje mi się, że nie Allegro) Napisz, co to była za okazja. Albo nie, jeśli będzie Ci się to przypominało.

Domyślnie

Znajomy ma znajomego, który ma warsztat audio. Naprawia w nim drogi i baaardzo drogi sprzęt oraz wyrabia swoje produkty.
    Mój znajomy miał sobie kiedyś wzmacniacz SONY średniej klasy - na allegro schodzą na dzień dzisiejszy po około 400zł. Stereo, nowoczesny, 2x80W... nie pamiętam modelu ale jak znajdę to podrzucę linka. Wzmacniacz fajny, ale Sony czyli nic szczególnego dla osłuchanego człeka.

Cóż, zdarzyło się pewnego razu, że znajomy z warsztatem miał pewien dług wdzięczności połączony z długiem finansowym, wobec mojego znajomego i jego szwagra Dług pieniężny został spłacony (choć nie wiem czy w całości - to nie moja sprawa), a wdzięczność... została przelana na tego Soniaka...

Wybebeszony z kondensatorów i końcówki mocy, dołożony preamp za około 500zł, kondensatory za prawie 1000zł (licząc po cenach wolnorynkowych a nie hurtowo-warsztatowych), nowe tranzystory mocy... efekt? Dwie solidne, wysokiej klasy kolumny 300W grzmią na tym w sposób nie do opisania. Dźwięk jest prześliczny.

Znajomy, właściciel tego cacka licytował sobie na allegro sprzęt, który miał zastąpić tego potworka - komplet dwóch końcówek mocy. DO tego miał dokupić sobie preamp... a ja po przyjacielsku miałem od niego sobie capnąć tego Soniacza, za 300zł czyli tyle ile wynosić miała jedna rata za końcówki... i został przelicytowany zbyt wysoko, nie stać go na spłacanie aż takiej sumy

Ale jest nadzieja, poluje dalej na nowy sprzęt. A przerobiony potworek czeka na mnie

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)