Nieaktualne![]()
Nieaktualne![]()
Ostatnio edytowane przez t0mi_kg ; 18.Dec.2008 o 11:58
Kamerą byłbym zainteresowany gdybyś mógł sprzedać na raty i wystawić fakturę VATMogę wiedzieć, czemu ją sprzedajesz? Tak przy okazji - masz może jakieś linki pokazujące próbki tego sprzętu?
heheheja nie sklep bym mógł sprzedawać na raty i wystawiać faktury bardzo mi przykro
![]()
ewentualnie na PW napisz mi co mozesz zaproponować wstępnie, MOŻE da rade się dogadać, ale nie obiecuje.
Nie przywiązuje się zbytnio do sprzętów, kamera spełniła swoje zadanie, a nigdy nie kupuje byle czego także wybrałem zdecydowanie najlepszą kamere jaka mogła być w tym przedziale cenowym. Teraz planuje przeznaczyc pieniadze na dobry TV.
Co do próbek to wątpie że znajdziesz je w internecie, tzn ogólnie będą ale pomniejszony format a to juz nie ten sam efekt co odwtorzenie filmu na tv HD. Ja jestem bardzo wybredny jezeli chodzi o jakość, a uwierz ze przepięknie wychodzi film np. po deszczowym dniu gdy na niebie jest tęcza i zachód słońca, wtedy widać dopiero jak kamera oddaje wspaniałe barwy.
Szkoda tylko, że tańsze kamkodery nie radzą sobie z filmowaniem przy braku światła słonecznegoA możesz mi powiedzieć, czy ten Panasonic nie ma już tego denerwującego efektu zredukowanej liczby klatek przy włączonym doświetleniu?
powiem tak... czego byś nie używał to jak będziesz jechać na ustawieniach AUTOMATYCZNYCH to zawsze pozostanie niedosyt...co to by nie było czy aparat czy kamera
Z boku kamery jest pstryczek na MANUAL i od tej pory ręcznie mozesz ustawiać i efekty są DUUUUUUUŻO lepsze. Poprostu jezeli ktos ceni sobie jakość materiałów to musi nauczyc sie operowac manualnie i zanim zacznie kręcić to ustawi wszystko jak chce. Ja na poczatku automatyczne mialem wszystko ale z czasem stwierdzilem ze cos mogloby byc jasniejsze tu troche ciemniejsze itd wiec wolałem nauczyc sie manualnie ustawiać.
Co do kręcenia w ciemnościach to wygląda to następująco:
Jeżeli chcesz kręcic coś poprostu w nocy np. na mieście to nie trzeba włączać zadnej opcji NOCNYCH widać wszystko elegancko, bo kamera naprawde jest bardzo czuła, ewentualnie tak jak wspomnialem wczesniej, cos nie pasuje? na manualnym zwiekszasz jasność kontrast itp
Przy włączeniu trybu NOCNEGO rzeczywiscie gubi klatki, ale droższe modele mają nadal to samo, tylko i wyłącznie dlatego, że jest to nagrywanie w zupełnej ciemnosci W KOLORACH, inne kamery np. SONY plynnie kameruja w ciemnosciach ale na czarno biało. Poprosu zalezy co kto lubi. Ja osobiscie nie kupuje kamery bo bunkrować sie z nią pod kołdrą
Dla mnie troche to głupota kupowac kamere i patrzec głównie na tryb nocny...bo naprawde mało jest okazji by kamerowac w zupełnych ciemnościach, a dla marud zawsze są akcesoria takie jak lampa montowana na górze kamery(wsuwa się zatrzaskuje i siedzi) kosztuje ok. 200zł i poprostu przy filmowaniu w ciemnosciach swieci na pewien dystans, wiec mozna miec wtedy filmy nocą W KOLORACH.
Naprawde polecam Ci tą kamere, nie ze względu ze akurat mam ją na sprzedaż...zanim kupowalem to na forach HD duzo zalet o niej slyszalem.
Pisaleś o ratach czy moge sprzedac heheno nie da rady, o czym wczesniej wspominałem, ale mozesz przeciez wziac pozyczke z banku dać mi całą kwotę a raty spłacac w banku, ja tak zawsze robie jak kupuje sprzęt. No ale gdybyś był zainteresowany to już propozycja wstępnej kwoty i inne rzeczy na priv
![]()
Niechodzi mi o takie filmowanie, bo tego też nie potrzebuje - chodzi mi o ilość szumu rejestrowanego, przy dość słabym oświetleniu (np. światło w restauracji). W trybie z doświetleniem problem ten jest likwidowany w wystarczającym stopniu, podejrzewam jednak, że liczba klatek spada poprzez zwiększenie czasu naświetlania matrycy. Z trybem ręcznym to nie miałem doczynienia w Panasonicu, którego używałem trochę (nie pamiętam modelu, ale to nie była jeszcze epoka HD). Wg mnie kontrast czy jasność to nie są parametry jakieś zaawansowane, bo tyle to mogę sobie poprawić softem... W każdym razie z zakupu nie skorzystam z braku faktury VAT.
Aha o to chodziło, trzeba było bardziej sprecyzować pytanie to bym od razu odpowiedział konkretnie
ilosc klatek nie spada, nagrywalem film w ciemnym pokoju gdzie swiatlo zapalone bylo tylko w korytarzu lekko wpadajac do pokoju i płynnie wszystko było. a także w pubie(mozna porownac do restauracji)i efekt był zadowalający.
Podaje adresy do zdjęć przedmiotów( o więcej zdjęć/próbek prosze pytać na maila badz gg)
KAMERA PANASONIC HDC-SX5:
http://img396.imageshack.us/my.php?i...c00204arm4.jpg
Kamerka LOGITECH PRO 9000:
http://img55.imageshack.us/my.php?image=dsc00207zb7.jpg
Rolki TEMPISH II EXTREME:
http://img254.imageshack.us/my.php?i...sc00210zg4.jpg
Gamecube(na zdjęciu akurat bez kabli itp.)
http://img254.imageshack.us/my.php?i...sc00212iq7.jpg
Ostatnio edytowane przez t0mi_kg ; 25.Aug.2008 o 16:57
nieaktualne
Ostatnio edytowane przez t0mi_kg ; 18.Dec.2008 o 11:58
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)