+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 23 z 23

Temat: Splinter Cell Pandora Tomorrow

Szeregowy marecki25 ma szanse

Exclamation Splinter Cell Pandora Tomorrow

MÓJ DVD mój to DVD LG GDR 8161 B nie czyta gier nagranych na płytkach dvd wszędzie u kumpli na kompach gry działają a u mnie nie nawet byłem w sklepie gdzie kupiłem te gry prosze o odpowiedzi jak ktos sie spotkał z takim problemem a te gry to:

SPLINTER CELL PANDORA TOMORROW

PRINCE OF PERSIA WARRIOR WITHIN

DVD czyta beż problemów każda płytke co ma 700 MB a jurz 800 MB i płytki DVD nie chce czytać co to może być
    moją nową kartą graficzną i tak jak pisze wszystkie płytki mi działająnawet te które są porysowane

mam problemy z płytkami 800 MB. i tymi dwoma grami na płytach DVD a inne płyty dvd z filmami czy kupione razem z gazeta działają

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Z programu Nero Info Tool wychodzi, że napęd nie może odczytywać płyty DVD+R oraz DVD+RW. Jeżeli takie płyty posiadasz to prawdopodobnie to jest przyczyna.
    W przypadku płyt 800 oraz 870MB odczyt powinien być dostepny dla tego napędu.
    Może tą usterkę da się w małym stopniu wyeliminować wgrywając najnowszy bios do napędu: http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=775
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Lightbulb

Cytat Napisał SEBAW
    Z programu Nero Info Tool wychodzi, że napęd nie może odczytywać płyty DVD+R oraz DVD+RW. Jeżeli takie płyty posiadasz to prawdopodobnie to jest przyczyna.
    W przypadku płyt 800 oraz 870MB odczyt powinien być dostepny dla tego napędu.
    Może tą usterkę da się w małym stopniu wyeliminować wgrywając najnowszy bios do napędu: http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=775
    Dzięki za odpowiedz i za firmware tylko że nie wiem jak go wgrac żeby nic nie popsuć czy możesz mi napisać jak to zrobić żeby całkiem nie popsuc

Domyślnie

u mnie na nero info tool jest tak:

Supported Read Features

V OZNACZA HACZYK JAKI JEST W INFOTOOL

CD-R V . CD-RW V .DVD-RAM V . DVD-ROM V . DVD-R V . DVD-RW V . CD Text V .

a tu nie ma V

DVD+R . DVD+RW . DVD+R DL . CD+G . C2 Errors .

Domyślnie

Tak jak wcześnie pisałem. Napęd nie obsługuje płyt "+" więc jak masz nagrane filmy/gry lub coś innego na tych płytach to będziesz miał problem z ich odczytem na tym napędzie. Musisz nagrywać płyty "-" a napęd powinien je łyknąć.
    Co do biosu to najpierw podaj jakie teraz tam "siedzi" bo może być najnowszy i nie ma potrzeby go wgrywać jeszcze raz.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Domyślnie

bios Firmware Version 0100 a ja sciągnołem 0102 tam jeszcze był na tej stronce co podałeś 0101

a w redme first tak pisze i nie wiem o co w tym biega:

LG Electronics HL-DT-ST DVD-ROM GDR8161B Firmware Update 2003

1. At DOS prompt type:

c:\flashup 1102U00B.dld /*

(Where '*' is the IDE position of the drive)
    Primary Master : 0
    Primary Slave : 1
    Secondary Master : 2
    Secondary Slave : 3

2. Follow onscreen instructions

Domyślnie

Pamiętaj, że wgrywanie biosu wykonujesz na własne ryzyko!
    Więc tak. Najlepiej będziesz jak podepniesz napęd na kanał Secondary jako Master i nie będziesz miał podpiętego żadnego napędu na tym samym kanale, ale jako Slave.
    Czyli Twój napęd będzie miał oznaczenie według powyższego schematu - 2.
    I teraz wypakowujesz wszystkie pliki na dysk np. C (musi ona mieć partycję FAT32) do jakiegoś katalogu np. dvd i uruchamiasz komputer w środowisku DOS. Gdy to wykonasz to przechodzisz na dysk i do folderu dvd, w którym masz wypakowane pliki a nastepnie wpisujesz polecenie flashup 1102U00B.dld /2
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:

Domyślnie

to hyba musze poczekać na nowy DVD bo po pierwsze nie mam fat32 tylko ntfs bym musiał zrobić formata a tego nie hce mi sie robic no i bym musiał odpiąc nagrywarkę cdrw a to też problem bo komp jest tak ustawiony że musiał bym sie troche pomęczyć no nic dzieki za odpowiedzi poczekam aż siądzie mi dvd a jeszcze napisz mi na co mam uwarzać przy zakupie nowego DVD żeby mi wszystko działało

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

nie musisz robic formata! mozesz flashowac z dysku wirtualnego albo z plyty
    krotko mowiac przygotowujesz dyskietke win98 - ona laduje sterowniki ramdysku
    z innej dyskietki po odpaleniu koma z dyskietki win98 kopiujesz program flas***acy do ramdyku i stamtad go uruchamiasz - dziala jak normalnie z hdd
    ramdysk ma pierwsza wolna litere do dyskach twardych (nie liczac partycji ntfs i linuxowych), wiec pewnie u ciebie bedzie to c:

a jesli flasher nie miesci sie na dyskietke to mozesz zrobic z dyskietki win98 plyte startowa (np w nero) podajac dyskietke jako zrodlo boot'a (wlaczona emulacja dyskietki 1,44!) a jako dane na plyte nagrywasz program flas***acy
    przed rozpoczeciem flashowania uruchamiasz kompa z takiej plyty, kopiujesz flashera z plyty do ramdysku, flas***esz
    kopiowanie: copy d:\flasher c:
    wszystkie opcje o ktorych pisalem jesli chodzi o palenie znajdziesz w pelnej wersji nero! w expres ich nie widac!

edit: swietna cenzura! a jeszcze niedawno SoBal pisal ze nie wlaczal jej bo jest niepotrzebna - teraz pare razy napisalem niecenzuralne slowo flasher i juz jest na przyprawy ostre tez dziala? sprawdzdzmy: popieprzyc chleb z serkiem

edit2: na przyprawy nie dziala
    Ostatnio edytowane przez nimal ; 04.Apr.2005 o 08:02

Szeregowy Roberto_ss ma szanse

Domyślnie

Witam mam mały problem z grą Splinter Cell PT mianowicie wszystko sie pięknie instaluje aż do momenty kiedy włączam gre , nie idzie jej odpalic Wyskakuje mi jakis smieszny bład cos z napędem Prosze o szybką rade

Szeregowy Roberto_ss ma szanse

Unhappy Hellp 2

Witam to znowu ja zapomniałem dodac jak wykorzystac klucz dodany do gry? Splinter Cell PT

Dominator
    Gość

Domyślnie

Mam problem z gra pokazuje mi please insert the correct CD-ROMselect ok and restart appliation
    A co chodzi?
    Co mam zrobic ze pograc?

Starszy chorąży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick

Domyślnie

kupic orginal
    Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

joej
    Gość

Domyślnie

mam mały problem. Otóż gram już od jakiegoś czasu w tą gierkę, i szła mi normalnie. Nagle przy pewnej misji poprostu mi się zawiesza. Jestem w takiej dżungli ide po kablu zeskakuje, i koniec. Wyskakuje błąd coś że karta przestała działać czy jakoś tak. Proszę o szybką odpowiedź.

Domyślnie

Cytat Napisał joej
    mam mały problem. Otóż gram już od jakiegoś czasu w tą gierkę, i szła mi normalnie. Nagle przy pewnej misji poprostu mi się zawiesza. Jestem w takiej dżungli ide po kablu zeskakuje, i koniec. Wyskakuje błąd coś że karta przestała działać czy jakoś tak. Proszę o szybką odpowiedź.
    Jeżeli chodzi tu o kartę graficzną, to czy posiadasz może ATi?
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:

joej
    Gość

Domyślnie

Otóż tak.Wyskakują mi 2 błedu 1 z gry i 1 przez system operacyjny grafiki, oto one:
    1.ten jest z gry:General protection foult:
    History:UGameEngine:raw<-UWindowsViewport::Repaint<-UWindowClient::Tick<-ClientTick<-UGameEngine:Tick<-UpdateWorld<-MainLoop.
    2.Ten jest od sterowników opisze troche w skrucie:
    Sterownik ekranu ati2dvag przestał normalnie pracować. Zapisz pracę i dokonaj ponownego roruchu systemu , aby przywrucić wszystkie funkcjeekranu.

joej
    Gość

Domyślnie

Sporostu. Tam gdzie jest buźka powinno wyglądać tak ....:: Draw...

joej
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał SEBAW
    Jeżeli chodzi tu o kartę graficzną, to czy posiadasz może ATi?
    Otóż tak.Wyskakują mi 2 błedu 1 z gry i 1 przez system operacyjny grafiki, oto one:
    1.ten jest z gry:General protection foult:
    History:UGameEngine:: Draw<-UWindowsViewport::Repaint<-UWindowClient::Tick<-ClientTick<-UGameEngine:Tick<-UpdateWorld<-MainLoop.
    2.Ten jest od sterowników opisze troche w skrucie:
    Sterownik ekranu ati2dvag przestał normalnie pracować. Zapisz pracę i dokonaj ponownego roruchu systemu , aby przywrucić wszystkie funkcjeekranu.

Domyślnie

Weź pobierz najnowsze sterowniki ze strony ATI (tzn. już AMD) i zobacz jak będzie tym razem.
    Przy pobieraniu wybierz pełną wersję sterowników - Catalyst Software Suite.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:

joej
    Gość

Domyślnie

Dzięki SEBAW sprubuje może to coś da. Dam znać.POZDRO

joej
    Gość

Domyślnie

SEBAW jest problem. Niemogę zainstalować tych sterwoników. Mam NET Framework 2.0. Wlączam instalacje i wyskakuje mi taki problem, najpierw taki:
    1.Setup did not find a driver compatible with your hardware or operating system. Setup will now exit. Wciskam OK i wyskakuje następny:
    2.Setup was unable to complete the instalation. Try to setup your display adapter with a standard VGA driver before running setup.
    Więc niewiem co teraz robić POMOCY

Starszy chorąży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick

Domyślnie

chodzi o to ze probujesz zainstalowac stery nie do swojej karty lub pod inny system niz posiadasz...
    Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

joej
    Gość

Domyślnie Używaj funkcji EDYTUJ!

Niewiem już o co chodzi ten za****ny splinter cell niechce chodzic rozj***e palanta.

Czy mogłby mi ktoś powiedzieć jak nazywaja się najnowsze sterowniki do karty graficznej RADEON 9200 SERIES

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia