Czy bylby tutaj taki laskawiec ktory moglby mi wytlumaczyc za pomoca czego i jak zrobic RIP gierki DVD na CD? Z gory dzieki pozdro.![]()
Czy bylby tutaj taki laskawiec ktory moglby mi wytlumaczyc za pomoca czego i jak zrobic RIP gierki DVD na CD? Z gory dzieki pozdro.![]()
A w jaki sposób chcesz zmieścić kilka GB na nośniku 700MB? Najpierw sprawdz ile zajmuje ta gierka na DVD, aby wiedzieć, czy wejdzie na płytę CD. Jeżeli jej pojemność będzie mieściła się w granicy CD, to sprawa jest uproszczona.
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Wiem co mowie to jest tak jak z filmami jezeli taki film o wielkosci 2GB zripujesz specjalnym programem to zmiesci ci sie na plytce 700MB ale z gorsza jakoscia. Tak samo jest z grami po zripowaniu tzn. okrojeniu z filmow dzwieku itd. mieszcza sie na plytce 700MB dlatego ze mialem juz takie wersje pytam czy bylby ktos tak laskawy kto zna temat i wyjasnil mi jak to sie robi.![]()
może podzielone bo skompresowane aż tak to na pewno nie.
jak się mylę to tylko do wariatkowa ze mną
edit: a jak chcesz gierkę DVD zmieścić na CD to wystarczy obraz podzielić WinRarem na 700MB a po przegraniu na inny komp kliknąć w któryś.
Ostatnio edytowane przez hannibal lecter ; 18.Apr.2005 o 23:29
Nie wszystkie płyty się wypalają, ale wszystkie palą
Witam,
Nie ma na to jakiejś prostej metody, jednego programu kótry po kliknięciu wszystko zrobi.
Po pierwsze znajomość ASM to podstawa, bo będziesz modyfikował plik wykonywalny aplikacji, który jest najczęściej bardzo dobrze zabezpieczony przed wszelkiego rodzaju disasemblacja itd.
Druga sprawa, wszystkie tekstury ktore masz w oryginale w wysokiej rozdzielczości i nie skompresowane musisz skompresować (bardzo mocno), stratnie.
Trzecia sprawa, wycięcie lub spakowanie ścieżki dźwiękowej do formatu mp3 (stratna), potem oczywiście rozpakować. Jeżeli w oryginale jest już mp3, wtedy rekompresja na niższy bitrate.
Czwarta kwestia, usunięcie wszystkich filmów, chyba że są w formacie divx, wtedy rekompresja stratna.
W sumie to pestka![]()
Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!
Napisał SoBal
Wlasnie o cos takiego mi chodzi ten gosc zna sie na rzeczy! Tylko to wszystko co napisal to ja tez wiem i prosilbym znawce tego tematu o dokladniejsze wyjasnienie tematu czyli opis programow przydatnych do takiej operacji na zywym organizmie. Jakies konkretne przyklady progsow do edycji programow wykonywalnych itp.
jak juz SoBal napisal nie ma uniwerslanej metody
sprawa jest wzdlednie prosta jesli wszystkie pliki sa w postaci niespakowanej lub spakowanej do nieszyfrowanych, normalnie dostepnych archiwow - wtedy po prostu podmieniasz pliki na ich mniejsze odpowiedniki
na takie szczescie jednak bym nie liczyl - juz przedzej znajdziesz sie sytuacji, stosunkowo czestej i altewj do wykorzysdtania, gdy gra nie wymaga instalacji
po zaisntalowaniu podmieniasz pliki juz zainstalowane (czesto trzeba wtedy dodac cukierek - taki standardowy jak przy zabezpieczeniach) a to co zostanie kompresujesz bardzo mocna np do 7z, ace, rar i tworzysz plik samowypakowujacy sie do konkretnego katalogu (w winrarze mozesz automagicznie dodac tworzenie sktrotow w menu start np)
to jest sytuacj latwa
jak masz pecha to potrzebne beda programy do rozwalania insatalek (to te same co do ich tworzenia) i tam operacja na plikach skompilowanej gry - powodzenia![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)