+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Temat: kopiowanie płyty dvd z zabezpieczeniami

Szeregowy NEOKaliPL ma szanse

Domyślnie kopiowanie płyty dvd z zabezpieczeniami

Mam problem taki jak w temacie.
    Od niedawna mam nagrywarkę dvd i chciałbym skopiować oryginalne dvd, ale mam komunikat że płyta jest zabezpieczona. Jak to obejść Jaki program najlepszy Nie chce sie bawić w zadne przycinanie - po prostu skopiowac.
    Do tej pory probowalem alcocholem 120 i nero 6

Szeregowy czyx78 ma szanse

Domyślnie

spróbuj dvd shrink lub dvd decrypter no i any dvd do obejścia zabezpieczen

Szeregowy NEOKaliPL ma szanse

Domyślnie

Thanx
    Skopiowałem any dvd - wszystkie płyty których do tej pory nie mogłęm...

Szeregowy Luki0228 ma szanse

Domyślnie Skopiowałem płytę dvd i obraz jest zamazany...

Mam problem bo skopiowałem zabezpieczone płyty dvd (z mojego wesela) na kompa przez dvd shrinka, any dvd, decryptera i odtwarzałem je w kilku programach i w każdym jest głos a obraz jest całkowicie zamazany, tylko wyraźny robi się wtedy gdy włącze pauze. Czy móógłby mi ktoś doradzić co musze zrobić?

Bo chce je przekopiować rodzinie ale obawiam się że będzie ten obraz nieczytelny.

Starszy szeregowy kptnemo11 ma szanse

Domyślnie

Skopiuj zwyczajnie przez Nero lub jakimkolwiek innym programem. Z wesela to będzie jakiś tam DVD-R i na 100% nie jest zabezpieczony. Chyba, że źle nagrany lub u ciebie coś nie gra ze sprzętem lub oprogramowaniem.....

Domyślnie Ale ona jest napewno zabezpieczona

Próbowałem już kopiować tę płytę z wesela przez nero i wiele innych programów np: any dvd decrypter i dvd shrink. Noi niby wszystko gra tylko że jak zaglądam w ten folder który skopiowałem to film jest podzielony a jak go odtwarzam to mam tylko głos, a obraz mam wtedy jak zrobie pause. I też odtwarzałem go w różnych progaramach. Tak więc napewno są jakieś zabezpieczenia bo w innym wypadku bym mógł go skopiować nawet bez żadnego progaramu tylko poprostu przez "kopiuj' i "wklej" i wszystko by grało z obrazem i wogóle. Jeżeli ktoś wie co muszę zrobić to proszę o podpowiedź i wyjaśnienie

Domyślnie

Nie używaj żadnych "dekrypterów" !. Zwyczajnie odpal Nero i użyj z menu Nagrywarka | kopiuj dysk (nie inaczej !). Z tego co piszesz to nie kopiowałeś płyty DVD-VIDEO jako całości tylko poszczególne pliki. Piszesz,że film jest podzielony. W DVD film składa się z oddzielnych plików VOB i zawsze tak jest. Porównaj strukturę płyty z której kopiujesz. Pamiętaj DVD-VIDEO nie można kopiować jak każdej innej płyty DVD czy CD. Tylko opcja "kopiuj dysk".Powodzenia

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

myślę że brakuje jakiegoś kodeka , jakie masz wgrane kodeki ?
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Ale on(a) nie pisze, że ma problem z oryginałem tylko z kopią i o ile dobrze przeczytałem i zrozumiałem to robienie kopii płyty też zawiodło.

Domyślnie

Zawsze jeszcze może być to kiepskiej jakości nośnik oraz kiepska lub uszkodzona nagrywarka. Warto sprawdzić i dokonać kopiowania na innym sprzęcie np. u kolegi i wypróbować płytkę innej marki, najlepiej Sony, Maxell, Verbatim ...... itp.

Talking Dzięki udalo się

Skopiowałem to wesele alcoholem 120. Wszystko bez zarzutu

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)