+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Indian Jones and the ...

toma
    Gość

Domyślnie Indian Jones and the ...

Zainstalowalem gre Indiana..... i wyskakuje mi taki komunikat:
    (Render) Unable to initialize D3D on your system. You need to update to Direct8.1 or later and make sure that your video card support hardware transformation and lighting.

I nie wiem do konca o co z tym biega, zainstalowalem DIrect9c i dalej jest to samo? Pomocie

Laser
    Gość

Domyślnie

Witam.

Praktycznie kazda seria Indiany Jonsa tak sie zaczyna wiec nie wiem o ktora konkretnie chodzi, jednak zobacz czy nie ma do Twojej gry jakiejs latki ( jesli jest to Indiana Jones and The Emperor's Tomb to znajdziesz ja tutaj http://support.lucasarts.com/patches/indyet.htm ) to po pierwsze, nastepnie sprawdz czy z tym directx jest wszystko ok - daj start -> uruchom -> wpisz dxdiag, przejdz na zakladke Ekran i zobacz czy wszystko ok ( powinno byc napisane ), zobacz czy tez masz powlaczane wszystkie przyspieszenia.

Ostatecznie zaktualizuj sterowniki do karty graf.

-------------

analizujac podany komunikat mozna jeszcze sie czepiac tego ze posiadasz karte graficzna ktora nie obsluguje sprzetowo t&l'a ... dziwne.

Przeczytaj plik readme dolaczony do gry - moze ten problem zostal tam poruszony.

Ewentualnie podaj jeszcze wiecej szczegolow na temat Twojego sprzetu, i jaki to jest tytul dokladnie - bo narazie to tylko mozemy spekulowac.
    Ostatnio edytowane przez Laser ; 15.Jul.2005 o 11:01

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia