+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Program do przegrywania plyt(zabezpieczonych), plyta z mapami do gps

kalvin
    Gość

Domyślnie Program do przegrywania plyt(zabezpieczonych), plyta z mapami do gps

Witam znajomy ma plyte z mapami na cd do gps w samochodzie(wbudowane w standardzie razem z radiem), i pytka caly czas sie rysuje i chcial ja przegrac ale gdy przegrywal nero to pojawiaja sie bledy podczas nagrywania i na koniec po nagraniu nieda sie odtworzyc plyty, jaki program polecacie do przegrania tej plytki bo zaden z jego kolegow tez nie jest w stanie przegrac tej plytki:/

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Witaj,
    Czy to na pewno zabezpieczenie? Jeżeli płyta jest porysowana to może po prostu jest na tyle uszkodzona że komputerowy czytnik nie może jej poprawnie odczytać (utworzyć obrazu) a czytnik radia nie ma z tym kłopotu.

Jeżeli jest porysowana kup dobrą pastę polerską, trochę irchy i do dzieła. Tylko bardzo delikatnie - usuń rysy z powierzchni płyty. Gdy to zrobisz ponownie utwórz obraz płyty na komputerze, korzystając z programu CloneCD.
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Użyj najlepiej najpierw programu skanującego typ zabezpieczenia (np. Clony XXL). Dopiero po tym możesz przystąpić do wykonywania kopii, pamiętając o tym, że nie każda nagrywarka potrafi sobie radzić z zabezpieczeniami (dot. to szzczególnie większości nagrywarek DVD).
    A co to jest za program? Robiłem kopie legalnego programu TomTom - ten akurat niema żadnych zabezpieczeń.
    PS. Nero cienko sobie radzi z zabezpieczeniami - jeśli już chcesz wykonwać w nim zabezpieczoną kopię to musisz odpowiednio ustawić opcje odczytu/zapisu (do tego musisz jednak znać typ zastosowanego zabezpieczenia).

kalvin
    Gość

Domyślnie

ok dzieki wielkie za odp.
    Plyte da sie przegrac bo czyta ja odtwarzacz w samochodzie.
    Niewiem co to za program ale jak bede wiedzial(pewnie dzis) to napisze, wiem ze powlozeniu jej do radia wVolkswagenie to dopiero aktywuje sie gps.

kupa
    Gość

Exclamation hhh

a znacie inny program niż clone xxl

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)