+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Alcohol 120%

Szeregowy mckoval ma szanse

Domyślnie Alcohol 120%

Witam, mam problem. Musiałem zrobić formata, wieć po nim oczywiście nic na dysku nie było. Problem się pojawił po instalacji jakiegokolwiek z tych programów: Deamon Tool, Alcohol 120%, Alcohol 52%. Mianowicie, po instalacji Deamona, komputer sie restartował a po restarcie znów samoczynny restart - tak do momentu usunięcia programu. Natomiast po Alcoholach wszystko ok, znaczy się do momentu włączenia Alcohola 52% czy ustalenia ilości napędów w 120% -> samoczynny restart, a po uruchomieniu brak tych wirtualnych napędów.

Mógłby któś pomóc? Bardzo ważne dla mnie, bo samo Nero nie wystarcza
    Bardzo prosze o pomoc!

z góry wieklie dzieki!

kaz-zie
    Gość

Domyślnie

Wejdź do menadżera urządzeń i sprawdź czy nie masz konfliktu sprzętowego po instalacji napędów wirtualnych .A do nagrywania oprucz nero polecam UltraISO.

Domyślnie

takie info sie pojawia przy aktualizacji:

This program will update SCSI Pass Through Direct (SPDT) layer on your computer.
    WARNING - SPTD is not compatible with kernel mode debuggers (SoftICE, WinDBG etc.)!
    Please cancel setup if you plan to use kernel debugger on this maschine

kaz-zie
    Gość

Domyślnie

Najprawdopodobniej masz zwalony system , lub wgrałeś jakiś program blokujący instalkę napędów wirtualnych ,a konkretnie z komunikatu wynika iż system blokuje instalację sterowników SCSI .Proponuję formatowanie dysku systemowego ,instalację systemu wyłączenie zapór i wgranie jako pierwszy program Alcochol 120%

Domyślnie

własnie taka sprawa mi sie po formacie stala :/

Kapral grzegorz_1982 ma szanse

Domyślnie

ja sie podczepie pod ten watek ale z innym problemem mianowicie nie moge wejsc na strone www.alcohol-soft.com wyskakuje ze niema takiej strony? czy ktos sie spotkal z czyms takim? Probowalem z wylaczonymi programami typu firewall i abtyvir i to samo? jesli ktos wie jak ten problem rozwiazac to prosze o pomoc

randomize
    Gość

Domyślnie

kaz-zie: system nie jest zwalony, nic nie bylo instalowane. (stary dobry watek.. mnie sie instaluje, tobie nie.wniosek: masz zwalony system)
    mialem dokladnie wczoraj to samo. imho jeden sposob - nowy ultraISO

__edit:
    fak, zapomnialem o pytaniu )..
    czemu tak sie dzieje? przed zmiana kompa bylo ok..w tym momencie zmiany u mnie to zmiana interfejsu dyskow z ata na sataII, zmiana procka z pIII na a64 x2 i w sumie tyle.

__edit2:
    i jeszcze cos.. znalazlem na forum alcohol-soft wypowiedz jednego moderatora.
    "Delete the sptd.sys and sptddrv1.sys files in the Windows\System32\Drivers folder and try to install Alcohol again in normal and, if you are not succesfull, in safe mode. If there is a sptdxxxx.sys( x stands for random digits) file in the mentioned folder delete it too."
    jak ktos sprobuje i mu wyjdzie, to niech powie ..
    Ostatnio edytowane przez randomize ; 30.Oct.2006 o 11:52

sebek1970
    Gość

Domyślnie alcohol now problem

nie mozesz zainstalowac alcohola lub dameona? ZROB TAK:kliknij na moj komputer,wyszukaj,pliki i foldery, szukaj:wpisz sptd, zaznacz dysk C:.Jak wyszuka, to usun wszystkie pliki sptd. Powodzenia
    DZIALA NA 100% SAM TAK ROBILEM I JEST DOBRZE.
    AHA... Jak usuniesz zrob restart, rozpocznij instalke, jesli program poprosi cie o restart zrob to. (GG. 3675997 po 17:00)
    Ostatnio edytowane przez sebek1970 ; 05.Nov.2006 o 23:19

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

Cytat Napisał grzegorz_1982
    ja sie podczepie pod ten watek ale z innym problemem mianowicie nie moge wejsc na strone www.alcohol-soft.com wyskakuje ze niema takiej strony? czy ktos sie spotkal z czyms takim? Probowalem z wylaczonymi programami typu firewall i abtyvir i to samo? jesli ktos wie jak ten problem rozwiazac to prosze o pomoc
    wpisz temat w googlach , powinien znaleć
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Kapral Maciej zero jak zero Avatar Maciej

Domyślnie

tutaj może coś znajdziesz...
    http://support.alcohol-soft.com/knowledgebase.php

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)