prośba jest...przy kopiowaniu z płytki do kompa materiału w formacie Avi - wyskakuje mi błąd CRC...może ktosik pomóc, jak to przejść..
prośba jest...przy kopiowaniu z płytki do kompa materiału w formacie Avi - wyskakuje mi błąd CRC...może ktosik pomóc, jak to przejść..
look
Tego nie da się przejść. Błąd CRC to błąd odczytu, więc albo padła płyta, albo Twój czytnik nie radzi sobie z błędem który na płycie występuje. Spróbuj odczytać tą plytkę na inym napędzie.
Spróbuj zrobić obraz tej płytki clonem albo alcoholem a później wyciągnąć avika z obrazu.
Może byc konieczne póżniej naprawienie avika jakimś softem do tego przeznaczonym, a tu szanse są pół na pół.
Najlepiej by było, gdyby ci się udało odczytać tę płytkę na innym napędzie, z lepszą korekcja błędów.
Pozdrawiam/ Grzeniu
Filmy radzę IsoBusterem 2, i ignorować błędne sektory. Już jeden film mi tak działa. A co do błędu. Ja kiedyś robiłem tak, że DVD rozwalałem na pół, i jedną połówkę wkładałem i ledwo co, ale działało. Z CD nie da się tego zrobić. (grzeniu pisał: Spróbuj zrobić obraz tej płytki clonem albo alcoholem a później wyciągnąć avika z obrazu.) To dobry sposób, ale lepiej podczas odtwarzania włączyć nagrywanie dźwięku i obrazu, a potem wyciąć przerywki i skleić. Współczuję, bo wiem jak to jest, kiedy płyta się wali. Nagrywać polecam Nero 7 albo CloneCD na płyty Platinum.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)