witam , mam dosyc starą gierkę "Forsaken" , latanie , strzelanie i takie tam bajery , gierka jak na swój wiek ( ok 5 lat ) nadal daje się lubić , niestety mam problem z grafiką w tej gierce , zainstalowałem ją na lapku Acer 9300 , jest w nim grafa GeForce Go 6100 więc nie taka najgorsza , napewno leszpa od graf które królowały pięć lat temu , w opcji gry przed uruchomieniem otwiera się okno z tabelą gdzie można wybrać różne ustawienia grafiki , niestety działa tylko opcja software w którym obraz jest strasznie skaszaniony , wszystkie pozostałe przy próbie uruchomienia wywalają komunikat jakiegoś błędu , nie bardzo kumam o co chodzi , dosyć mocno zależy mi na pozostawieniu tej gierki wśród używanych , wolałbym się jej nie pozbywać , więc może znajdzie się ktoś kto wpadnie na jakiś genialny pomysł co może być powodem takiego zachowania się starej gry na nowym sprzęcie , nie jestem pewien ale ta gierka jest chyba 16 bitowa , aczkolwiek na kompie stacjonarnym chodziła bez zastrzeżeń , na fotkach w kolejności : software , wygląd w software bez ustawień , software z ustawieniem max. rozdzielczości , chyba wersja 16bit , tabela wyboru opcji , i na koniec komunikat o błędzie który wyskakuje po wybraniu innej opcji niż software , jeśli ma ktoś jakiś pomysł to proszę pisać , wypróbuję wszystko

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem

, jeśli chodzi o rivę to nie mam takiej opcji , tak wogóle to nie ma takiego okna "direct 3D tweaks" , jaką masz wersję rivy