+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Jak skopiować FIFA 08?

edwardek
    Gość

Domyślnie Jak skopiować FIFA 08?

Mam takie pytanie w jaki sposób za pomocą Alchoholu mogę przegrać orginalną
    FIFĘ08 tak aby ze zrobionej kopii móc odpalić oryginala….czy mogę to
    zrobić za pomocą tego programu..jeśli tak to proszę o instrukcję do
    Alcohola albo odsyłacz do pomocy z linkiem do tego,lub proszę zasugerować
    inny program do tego…sedzecznie dziękuję i proszę o szybki kontakt

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie

Wątek został przeniesiony. Pierwszy post - żadnego "Dzień dobry" tylko od razu do rzeczy i to nie tam gdzie trzeba!

Kupując licencję na Alcohola 120% płaciłeś też za pomoc techniczną - zadzwoń do nich to Ci powiedzą jak to zrobić. (ewentualnie napisz maila).

Starszy sierżant ElfOnCd ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał misiek1928
    Wątek został przeniesiony. Pierwszy post - żadnego "Dzień dobry" tylko od razu do rzeczy i to nie tam gdzie trzeba!

Kupując licencję na Alcohola 120% płaciłeś też za pomoc techniczną - zadzwoń do nich to Ci powiedzą jak to zrobić. (ewentualnie napisz maila).
    Nie no, co ty tak ostro? Jakby jeszcze dodał zwroty grzecznościowe tobyś napisał że post za długi .

A tak poważnie nie od dziś wiadomo, że producenci gier mają legalnych i nieskorych do piracenia userów głęboko w dupie i traktują wszystkich jak potencjalnych piratów. Wydają masę kasy na idiotyczne zabezpieczenia (uwierzcie - są to gigantyczne wydatki bo oni kupują te zabezpieczenia od firm) co podnosi dla legalnych koszt zakupu i tak na prawdę mija się kompletnie z celem bo zawsze znajdzie się pirat który znajdzie sposób na zabezpieczenie. I oczywiście żadnego z producentów nie interesuje fakt, że klient ma prawo zrobić kopię gry dla bezpieczeństwa i członków najbliższej rodziny.

Proponuje poszukać w wyszukiwarce w hasłach fifa 2008 protection lub podobnie, albo rozejrzeć się za krakiem. Jak masz legala, jak piszesz, to krak nie złamie licencji .

Moderator lee99 ma szanse Avatar lee99

Domyślnie

crack nie złamie licencji hehe a gdzie tak jest napisane?
    Bo tak moim zdaniem to crack sam w sobie nie jest nielegalny - nielegalne jest użycie w celu obejścia zabezpieczenia programu lub gry czyż nie? Chyba że jestem w błędzie... tak też być może
    Pozdrawiam

PS

swoją drogą można poszukać tutaj hehe

http://www.gamecopyworld.com/
    http://www.gameburnworld.com/

pzdr
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

http://www.freetibet.org/

Domyślnie

Cytat Napisał lee99
    crack nie złamie licencji hehe a gdzie tak jest napisane?
    Bo tak moim zdaniem to crack sam w sobie nie jest nielegalny - nielegalne jest użycie w celu obejścia zabezpieczenia programu lub gry czyż nie? Chyba że jestem w błędzie... tak też być może
    Pozdrawiam
    Wiesz, wkraczasz już na pole bardzo delikatnych kruczków prawnych. Teoretycznie jedyne co krak łamie w licencji to tzw. reverse engineering. Ale nie wiem czy dotyczy to gdy sam go stworzyłeś czy też pobrałeś z netu.
    A wgłębiając się już tak w takie szczegóły to powiedz mi czy producent nie złamał przepisów uniemożliwiając wykonanie jednej kopii na prywatny użytek.

Nie sądzę, aby ktokolwiek chciał dochodzić praw z tytułu zastosowanego kraka wiedząc, że nabyłeś produkt legalnie, nie rozprowadzasz go itp, itd.

Chorąży cu2re ma szanse Avatar cu2re

Domyślnie

W Polsce jeszcze można robić kopie zapasowe płyt, a użycie cracka w legalnym oprogramowaniu nie jest wykroczeniem ani przestępstwem, jedynie co to można utracić prawo do pomocy technicznej danego produktu. Są firmy które crackują legalne MS Office, bo nie wszystkie komputery posiadają dostęp do internetu, i jest to jak najbardziej legalne a Microsoft jedynie odradza takie praktyki, bo nic więcej nie mogą zrobić.
    A producenci faktycznie łamią prawo zabezpieczając płyty przed kopiowaniem, tylko co my możemy im zrobić?
    A swoją drogą to wszyscy popadają w paranoję, czy nikt na tym forum nigdy nie używał piratów i wszyscy są legalni? żadnych pirackich windowsów? Widzę że niektórzy mają dyski 4x250Gb i ciekawe co na nich trzymają? Tak wiem LEGALNE materiały potrzebne do pracy! he he
    Ostatnio edytowane przez cu2re ; 25.Nov.2007 o 14:58
    ©u®E™

Domyślnie

Cytat Napisał cu2re
    A swoją drogą to wszyscy popadają w paranoję, czy nikt na tym forum nigdy nie używał piratów i wszyscy są legalni? żadnych pirackich windowsów? Widzę że niektórzy mają dyski 4x250Gb i ciekawe co na nich trzymają? Tak wiem LEGALNE materiały potrzebne do pracy! he he
    O tym że są firmy które robią kraki legalnie to nie wiedziałem.

Nikt tu na forum nie napisał, że nie używa/używał piratów. Ale pytanie się o takie rzeczy wprost na tym forum, które nie jest do takich spraw przeznaczone jest z lekka nieetyczne i nieeleganckie. Od tego są inne strony, fora, wyszukiwarka itp.
    That's all.

PS: gość się powinien cieszyć, że go nie zbluzgano.

Chorąży cu2re ma szanse Avatar cu2re

Domyślnie

Czy cracki są "legalne" to nie wiem, ale jeśli masz oryginalną płytę a używasz cracka bo nie chce Ci się wkładać do napędu płyty z grą to wtedy nie robisz nic niezgodnego z prawem. A ludzie którzy mają oryginalną grę i boją się ją zcrackować to według mnie paranoicy.Bo niby o co można by kogoś oskarżyć?
    ©u®E™

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)