+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: jak zainstalowac gry na win2003/win98/winME?

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie jak zainstalowac gry na win2003/win98/winME?

nie dotyczy to bezposrednio przegrywania gier, ale jest wydaje mi sie rownie istotne

od pewnego czasu mozna zauwazyc nowa wersje instalatora microsfotu - popularnego MSI - wersja ta daje sie we znaki wszystkim posiadaczom systemow innych niz xp - po prostu sie nie instaluje, zamyka i koniec

wszystkich zrozpaczonym takim obrotem spraw informuje, ze jest jedno pewne i jedno prawie pewne rozwiazanie:

rozwiazanie pewne zostalo opisane dosc przejrzyscie tutaj:
    http://xp.net.pl/art/win2003gf.html

a polega ono na modyfikacji pliku instalatora

druga mozliwoscia jest obejscie tego glupiego czegos zwanego instalatorem

wkladamy plyte do napedu, przeszukujemy sciezki w poszukiwaniu katalogu 'data' - zgrywamy CALOSC do miejsca docelowego

finito.. caly ten wielgasny instalator nie robi wiele wiecej [dodaje elementy do od-instalatora, wpisuje cd-key [mozna to zrobc pozneij recznie edytujac pliki konfiguracyjne - ta metoda nie zwalnia was od posiadania oryginalnego cdkey'a! gra nie potrzebuje go co prawda do instalacji, ale do gry sieciowej - owszem!]

udalo mi sie metoda nr 2 zainstalowac: demo Rome Total War oraz Doom3 - w obu przypadkach gra nie stawiala wiecej problemow

UWAGA: o ile wiadomo jaki jest cel firmy MS w takim a nie innym konfigurowaniu instalatora, warto pamietac tez o tym ze czesc gier moze NAPRAWDE nie pojsc na starszych systemach! warto o tym pamietac, i sprawdzic wymagania gry na pudelku, lub poszukac w necie, pamietajcie ze wiekszosc producentow NIE PRODUKUJE juz sterownikow do systemow starszych niz win2000
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

MacGyver
    Gość

Domyślnie

Przyda się bo mam zamiar wgrać Win2k3 (tylko jeszcze cały czas zwlekam)

Laser
    Gość

Domyślnie

Nom - nareszcie nie trzeba bedzie czekac az ktos zmodyfikuje plik MSI ...

Jak narazie - Manhunt, Doom3, CoD UA, .... i zapewne wiele innych

ThX

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

metody stare i znane, ale fajnie ze Sid to opisal
    testowalem to na Doomie 3 swego czasu i dziala wysmienicie - niegdy nie zrozumie idiotow od producentow grier ktorzy zapisuja w instralatorze ze gierca lata tylko pod xp, w momencie kiedy tak naprawde da sie ja odpalictakze pod 2k i 2k3 i pewnie pod nowszymi jak wyjda

MacGyver
    Gość

Domyślnie

A jak to się ma w przpadku gier w przypadku gdy instalują się "tylko" na Win9x.
    Posiadam starszą grę Commandos: Beyond the Call od Duty i tam podczas instalacji pojawia się monit, że gra instaluje się tylko na systemie Win9x a ja posiadam Win2k.
    Dodam, że na płycie niema pliku *.msi
    ?

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia