+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 26 do 38 z 38

Temat: Szybki Pendrive

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Cytat Napisał madmax2
    Jak to sam nie wiem. Po reinstalce podłączałem modem od Neo.
    Komp stoi koło biurka i widoczność była słaba, a ja też mam wzrok nie najlepszy. Wtyczka weszła t. zn. się trzymała, ale na siłę jej nie pchałem. Po chwili wokół gniazda pojawiło się światło i mały dymek. Szybko wyjąłem wtyczkę, ale jak spojrzałem do środka to widać było, że układ jest osmalony. Plastik wypadł i to akurat gniazdo nie działa.
    No na siłę to nigdy nie próbowałem wkładać USB - taśma IDE owszem, nawet mysz PS2 czy klawiatura Ale to dziwne, że poszedł cały układ - kiedyś źle (brak odpowiedniego opisu w instrukcji) podłączyłem zasilania do portu USB - tzn. plus z minusem, ale sygnłały daata byly chyba dobrze - nic się nie stało - kontroler przeżył tak samo jak kamerka

Szeregowy beiwo ma szanse

Domyślnie

Ja kupiłem tutaj 4 szt i jestem zadowolony pamięci pendrive szybkie dobrze wykonane

<br /><a href="http://www.neobit.pl/odtwarzacze-mp3-c-1.html ">Odtwarzacze mp3</a>
    <br /><a href="http://www.neobit.pl/odtwarzacze-mp4-c-6.html ">Odtwarzacze mp4</a>
    <br /><a href="http://www.neobit.pl/pamieci-pendrive-c-11.html ">Pendrive</a>

Szeregowy beiwo ma szanse

Domyślnie

sorki coś się z linkami stało

Odtwarzacze mp3
    Odtwarzacze mp4
    Pendrive

Starszy sierżant sztabowy madmax2 ma szanse

Domyślnie

Dzisiaj sprawdziłem Sandiska na 4 kompach z Win XP z SP 2 Pl. Na wszystkich U3 odpalało i chodziło bez problemu. Zauważyłem, że po uruchomieniu tego systemu tworzy się nowy napęd wirtualny oznaczony "U3" i chyba problem polega na tym, jak ktoś ma program do tworzenia napędów wirtualnych np. Alcohol, albo Nero.To się gryzie.
    Na czystym systemie powinno pójść bez trudu.

Domyślnie

No i klapa.
    Zrobiłem format HDD i zainstalowałem na nowo Win XP HE. Zarówno na czystym systemie i z wgranym SP 2 PL U3 nie chciało się uruchomić. Nie pomogła instalacja sterów od nForce (chcoiaż może to one stanowią problem).
    W każdym razie na mojej MB - Epox 8RDA3 (chipset nForce 2) U3 nie działa.
    Nie wiem, czy to wina MB (nForce bywa kapryśny pomimo swojej wydajności) czy też problem z częściowo spalonymi portami USB.
    Na płytach VIA wszystko chodziło bez trudu.
    Zresztą zamówiłem nową MB MSI MI-7027 z VIA KT 600. Za parę dni konieczna będzie kolejna reinstalka. Dam wtedy znać, co i jak.

Domyślnie

No i po problemie.
    Przyczyna była banalna. Trzeba było zaktualizować U3 Launchpad do najnowszej wersji i zaczęło chodzić.
    Wpierw musiałem, jednak znaleźć kompa, który pozwolił na uruchomienie starszej wersji, jaką dostałem z PD.
    Zrobiłem aktualizację i jest ok.
    System Win XP HE + SP 2 PL i najnowsze poprawki. MB na chipsecie nForce.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Dodam tylko, że Kingston postanowił się wycofać z U3 i ma zaprezentować swój odpowiednik tej technologii - niestety nie są znane rzadne szczegóły...

Domyślnie

Ponoć koszty licencji były zbyt duże.

Domyślnie

Odświeżę temat. Poniżej kilka screenów z testów.
    Kolejno SanDisk Micro Cruzer U 3 - wypadł lepiej niż podaje producent (11 MB/s odczyt i 7 MB/s zapis) i Kingston Data Traveler II Plus migo - też wypadł lepiej (dużo lepiej) niż podaje producent (teoretycznie powinno być 19 MB/s odczyt i 13 MB/s zapis).
    Załączone obrazki Załączone obrazki Szybki Pendrive-sandisk-micro-cruzer-u3.jpg   Szybki Pendrive-kingston-data-traveler-ii.jpg  
    Ostatnio edytowane przez madmax2 ; 26.Mar.2007 o 22:10

Szeregowy cezarycezary79 ma szanse

Domyślnie Pen Drive Cruzer San Disk 16 GB

Witam.

Mam pytanko może mi ktoś pomoże, wczoraj kupiłem pendrive'a i mam problem nie mogę zgrać do niego pliku 7GB a miejsca wolnego mam ponad 15GB, pendrive sformatowany jest na FAT32. Wyskakuje mi informacja że brakuje miejsca by zgrać plik. Czy to prawda ze na FAT32 nie mogę zgrać pliku wiekszego niz 4GB? Troche lipa bo kupiłem po to taki duzy by odtwarzac na nim filmy w 720p a pliki mają około 6 GB. Da się z tym coś zrobić?

Spoko już mam, wystarczyło sformatować pena na NTSF i wszystko śmiga.
    Ostatnio edytowane przez cezarycezary79 ; 03.Apr.2008 o 23:39

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Cytat Napisał cezarycezary79
    ... Czy to prawda ze na FAT32 nie mogę zgrać pliku wiekszego niz 4GB? ...
    Potwierdzam.

Domyślnie

To nie będą karty microSD tylko zupełnie inny standard. Przypomnijmy, że SDHC z uwagi na adresowanie oferuje maksymalnie 32 GB.

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)