Czy ktoś wdiział może jakiś test czytników kart flash? Bo nie mogę nic takiego znaleźć a do testów takich kart trzeba by wybrać najwydajniejsze rozwiązanie.
Na razie ze specyfikacji wynika na to że będzie to Apace 15-in-1 internal...
Czy ktoś wdiział może jakiś test czytników kart flash? Bo nie mogę nic takiego znaleźć a do testów takich kart trzeba by wybrać najwydajniejsze rozwiązanie.
Na razie ze specyfikacji wynika na to że będzie to Apace 15-in-1 internal...
Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!
Witam!
Mysle ze dobrze byloby rozbudowac ten watek. Coraz wiecej osob korzysta z kart ze swoich aparatow jako przenosnej pamieci (jak z pendrive'a) dzieki rozpowszechnieniu czytnikow flash - zarowno tych stacjonarnych jak i kieszonkowych.
Proponuje zamiescic tu informacje o szybkosci (i jakosci tez) sprzetu: kart flash oraz czytnikow.
Ponizej zamieszczam zrzuty ekranu z programu ATTO Disc Benchmark:
Wszedzie uzyty czytnik Kingston FCR-HS2MMC/SD (czyli kieszonkowy - miesci sie w ta najmniejsza kieszen w jeansach, producent podaje max zapis 6MB/sek a max odczyt 8MB/sek. Uzywam go juz 3 kwartaly i jest spoko![]()
Karta Kingston to 1GB MMC+ (wg producenta 7MB/sek zapis, 11 - odczyt)
karta Goodram to Goodram 1GB 100x (zapis 15MB/sek, odczyt 16MB/sek)
karta Canon to "seryjna karta" 16MB z aparatu Canon
Przeprowadzilem tez test na tym czytniku karty PQI 150x 1GB (wg producenta zapis 15MB/sek (tu moge sie mylic) a odczyt 22,5MB/sek) polegajacy na skopiowaniu porcji danych na i z czytnika: zapis wyszedl na poziomie ponad 4MB/sek, a odczyt 9MB/sek (dziwi wolny zapis, wolniejszy od teoretycznie wolniejszego Goodrama..., jednak majac tamta karte nie znalem jeszcze ATTO, wiec nie zamieszcze zrzutu ekranu)
Napisał misiek1928
a moglbys podrzucic skan tego testu na e-mail
poczytalbym sobie bo potrzebne mi cos na przod obudowy co ma usb+czytnik kart.
i przychylam się do opinii "pablospanishguy" ze warto by ten wątek rozbudowac![]()
"Whether we are based on carbon or on silicon makes no fundamental
difference. We should all be treated with appropriate respect."
Sir A C. Clarke
to jakby co ja tez poprosze ten skan na ten email
Witam!
Jednak moj czytnik jest chyba walniety... Identyczny czytnik kolegi (ten sam model) odczytuje karty znacznie szybciej... pojde w pon do sklepu, sprobuje wymienic na inny egzemplarz na gwarancji i wtedy zamieszcze ponownie screenshoty z atto...
oto screen z jego czytnika i jego karty na jego komputerze:
czytnik Kingston FCR-HS2MMC/SD, karta Kingston to 1GB MMC+ (wg producenta 7MB/sek zapis, 11 - odczyt):
W praktyce przy kopiowaniu (nawet duzych plikow) wychodzilo ciut mniej, ale i tak wielokrotnie wiecej niz przy moim czytniku (choc niby ten sam model).
Edit:
Udalo mi sie wymienic czytnik na identyczny nowy, oto screeny (karty jak w moim pierwszym poscie w tym watku):
canon:
goodram:
kingston:![]()
Ostatnio edytowane przez pablospanishguy ; 15.Jan.2007 o 22:03
Tu jest jeden:Napisał SoBal
http://www.hjreggel.net/cardspeed/speed-tests.html
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)