+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Wymiana cześci w Dysku.

Menos Grande GacekSSJ4 ma szanse Avatar GacekSSJ4

Domyślnie Wymiana cześci w Dysku.

Mojemu koledze spaliła sie dziś elektronika na HDD.... Znalazłem Dysk na Allegro:

http://allegro.pl/item141652885_seag...ware_3_06.html

Ktore parametry musza być identyczne
    Z tego co patrzyłem Firmware i Model sie zgadzają... co do reszty niewiem... i 2 pytanie... czy w tym dysku zgodnie z jego opisem poszła też elektronika czy myślicie że jest wporzo zależy mi tylko na płytce. Reszte mam dobrą.

Starszy chorąży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick

Domyślnie

za pewne rypnela sie tylko elektronika...z doswiadczenia wiem ze szansa na to ze zadziala chocby tylko na czas zgrania danych jest a co do otwartej obudowy...dyska bedzie dziala a dane da sie odczytac...jednak faktycznie juz nie za dlugo
    Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Nie no tacy oszuści z allegro mnie rozbrajają - żałuje, że nie ma możliwości dopisywania swoich opinii wobec oferty... Chociaż, wtedy pewnie zrobiłby się całkowity bajzel... Tak jak przedmówca - tu na bank jest walnięta elektronika, same talerze też - pisał o tym sprzedający-oszukujący :/ (szkoda tylko, że nie dostał go od babci z Niemiec, u której działał i nie jest go w stanie sprawdzić, bo ma notebook'a ).

Otwarcie dysku to ryzykowna gra - długo nie pochodzi (wiem bo próbowałem :> ). Ale samą elektronikę wymienisz oczywiście bez jego otwierania - tzn hermetycznej komory z talerzami. Po drugie to trzeba pamiętać, że w zasadzie dana elektronika będzie działać sprawnie tylko przy danym dysku - chodzi o to, że obecnie nie możliwe jest wyprodukowanie talerzy w stanie idealnym - zawsze coś gdzieś się "skopie" (czyli takie bady) - dlatego talerze robi się na zapas - mają zawsze w rzeczywistości więcej miejsca - nawet gdy ich część będzie dobra to i tak jest blokowana programowo, z celów oczywistych... Dlatego nawet przy dopasowaniu identycznej elektroniki trzeba mieć sporo szczęścia - ale przynajmniej można spróbować

Menos Grande GacekSSJ4 ma szanse Avatar GacekSSJ4

Domyślnie

@ Anabolo
    Czemu Oszust

@BOOTanick & Patrix
    Ja chce Elektronike wymienić... samą płytkę na zewnątrz... po co mam go rozbierać niby

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Cytuje treść ogłoszenia: Dysk jakis czas temu byl widoczny wbiosie a w Windowsie wykazywał że posiada bad sektory.
    Teraz gdy go podłaczyłem okazało sie ze dysk juz nie jest widoczny w biosie.
    . Jeśli nie był widoczny nawet w BIOSie to na bank padła też elektronika - może nic poważnego (spalony jakiś rezystor czy cóś , ale jednak - a ten "sprzedawca" pisze, że nie ma jak sprawdzić bo mechanika (pomijam, że jego umiejętności pisarskie wskazują na dziecko neostrady, gdyż nawet w ogłoszeniu nie potrafi nie zrobić byków.) Poza tym cena KT to jakaś kpina - takie twardziele z walniętą elektroniką, to kupywałem za 20 zeta na giełdzie...

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)