Witam!
Mam problem z dyskiem Hitachi w moim laptopie.Mianowicie po sformatowaniu go z poziomu dosu wszystkie pliki nadal istnieją - nic się nie usuwa. Dzisiaj cały dzień przeglądałem fora i oto do jakich wniosków doszedłem.
Program hdd recover wykrył dwa dyski(?) Pierwszy ok. 3,5 GB (prawidłowo) przeskanował i nie znalazł żadnych bad sectorów. Drugi - przeskanował w około 1 sek i...pojawił się nagle trzeci! W tym trzecim natomiast po 2h działania zeskanował ok 20 MB wykrył setki bad sectorów i ani jednego nie naprawił.
Moja kolejna próba to program mhdd. Skanowanie znowu nie wykryło żadnych błędów natomiast wywołanie funkcji erase nie powiodło się - wyskoczył jakiś błąd.
Inny program to Hitachi Drive Fitness Test. Skanowanie chyba coś wykryło (gdzie jest ten log?). Natomiast próba erase disk - "catastrophal error"
Poza tym probowałem jeszcze sformatować go (wyzerować) WDclearem - bez skutku oraz partition managerem tez bez skutku.
A teraz pytanie głowne smilies/bigsmile.gif Czy z tym dyskiem da się jeszcze coś zrobić a jeśli tak to jak? Dodam że bardzo by mi zależało. Z góry dziękuje i pozdrawiam
Olek

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem