Witam,
moj dysk jest widoczny ale zniknely ikony z wszelkimi inforamcajami jakie na nim mialam. Polecony mi uzyc programu ABC Backup aby przywrocic go. Nie wiem jednak jak to zrobic. Czy ktos bylby w stanie mi pomoc?
Witam,
moj dysk jest widoczny ale zniknely ikony z wszelkimi inforamcajami jakie na nim mialam. Polecony mi uzyc programu ABC Backup aby przywrocic go. Nie wiem jednak jak to zrobic. Czy ktos bylby w stanie mi pomoc?
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 18.Apr.2007 o 23:38
wygląda to na widok po formatowaniu , czy wykonałaś taką operację ? jeśli nie to co zrobiłaś ?Napisał princessa_aga
Pozdrawiam
Asus Sabertooth 990FXAMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz
+ Thermaltake liquid cooling
![]()
DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9
Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E
![]()
Muza SB Platinum
HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500
Cooler Master HAF 932
![]()
Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3
Włączyłam kompa, wszystko było ok. Po jakimś czasie pojawil sie komunikat mniej wiecej z trescia "czy chcesz sformatowac dysk d" zaznaczylam nie. Kiedy chcialam go odpalic wszystko co na nim bylo zniknelo, wszystkie foldery. Takze jest jakby pusty, chociaz wlasciwosci mowia ze te dane na nim sie znajduja. Moge w jakis sposob odzyskac te dane?
hhmmm , nie spotkałem się z czymś takim , spróbował bym przywracanie systemu , start > programy > akcesoria > narzędzia systemowe > przywracanie systemu , znajdź datę kiedy został utworzony punk kontrolny przed wystąpieniem tego zniknięcia folderów , postępuj zgodnie ze wskazówkami , myślę że po restarcie kompa powinny być widoczne zagubione foldery , jeśli będzie inaczej to daj znać , pomyślimy co dalej![]()
Pozdrawiam
Asus Sabertooth 990FXAMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz
+ Thermaltake liquid cooling
![]()
DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9
Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E
![]()
Muza SB Platinum
HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500
Cooler Master HAF 932
![]()
Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3
Dzięki Asterix, jak tylko wroce do domu to sprobuje. A ja nie da rady (Boziu oby dalo) to napewno jeszcze się tutaj zwrócę o pomoc. W każdym bądź razie dzięki za odzew
![]()
Jaki był system plików na tej partycji ( dysku D: )? To widać we właściwościach dysku.
Nie sądzę, aby przywracanie sytemu tu pomogło, a jak pogorszy sytuację?
*Spróbuj ustawić w BIOS'ie autodetekcję tego napędu lub wykryć go jeszcze raz.
Jak to nie pomoże, to jest też nadzieja w użyciu programu do naprawy struktury danych na dysku typu Disk Doctor (windows'owy Scandisk niby też, ale nie radzę nikomu go używać).
Poczekałbym na Twoim miejscu z podjęciem decyzji, chyba że lubisz ryzyko. Przywracanie sytemu pewnie zupełnie nic nie zmieni, więc nie jest ono duże. Jeśli po przywracanie znowu Ci się pokaże okno formatowania, to masz podejrzenie, że dysk jest źle wykryty w BIOS'ie.
* możesz zrobić bez ryzyka.
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 19.Apr.2007 o 18:55
Przywracanie nic nie zmienilo. System plikow to FAT. Moze ejst jakis program przez ktory moge sprobowac to przywrocic?
Jasnowidz.
Możliwe, że Kopie FAT'u są różne. Najpierw jednak zrób to co napisałem przy gwiazdce. Jest, ja polecam Norton Disk Doctor, ale to po "tej gwiazdce".
To ja zaczne od tego ze srednio sie znam na kompach. Jakas instrukcje do tego biosa otrzymam czy musze sciagac pomoc?![]()
Ok wycofuje pytanie. dyski mi sie zamienily. Tam gdzie mialam pusty przenioslo sie wszystko z d, i odwrotnie. Nie wiem co sie stalo ale wazne ze mam pliki. Bardzo wam dziekuje![]()
Najciemniej pod latarnią.
Nie ma sprawy. Pomoc byś dostała.
Pozdrawiam.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)