+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Pomieszany dysk

Szeregowy ognimalf ma szanse

Domyślnie Pomieszany dysk

Zamontowałem w kompie całkiem nowy dysk. Po niezbyt długim czasie użytkowania podpiąłem go do komputera kumpla w celu transferu muzyki, po czym ponownie zamontowałem go w swojej maszynie, miałem spore problemy z ustawieniem master/slave, windows nie widział dysku przy czym według opisu wszystko powinno się zgadzać. Ostatecznie, po próbie różnych konfiguracji dysk został zauważony przez system. Niestety po jakimś czasie podczas startu systemu windows zgłosił komunikat, iż na tymże dysku występują niespójne dane, czy coś takiego (bo już dokładnie nie pamiętam), po czym przystąpił do jakiejś operacji jakby defragmentacji, trwało to trochę (dysk 160GB) i dalej wszystko działało ok, z wyjątkiem jednej rzeczy. Mianowicie piosenki się pomieszały, coś jakby dj's machine. Mam tam generalnie dużo muzyki i sprawa wygląda następująco. Pewne numery działają bez zarzutu. Pewne się skasowały (ale raczej mało). Natomiast większość jest przemieszana. Gra trochę jednego numeru potem coś całkiem innego przez 5 sekund i znowu wraca do właściwego wątku i tego typu kombinacje. Jedyną ewentualną regularnością jaką się da zauważyć jest to iż najczęściej używa bjork, bądź gentlemana. Nie wiem dlaczego upodobał sobie tych właśnie wykonawców. Długości plików (mam tu na myśli czas trwania pozostały nienaruszone, nazwy również).

Ciekawa zagadka. W necie nie udało mi się nic na ten temat znaleźć. Jeżeli ktoś coś wie i może pomóc to będę wdzięczny. Zależało by mi na odzyskaniu tej muzyki, bo zgromadziłem tam przyjemny zbiór, szczególnie kawałków jazzowych.

V.I.P. twardy77 ma szanse Avatar twardy77

Domyślnie

hmm no ciekawe ja jak defragmentowalem dyska to moje jakies 1200 mp3 bylo tam gdzie bylo po defragmentacji
    moze dysk uszkodzony
    i z tym przenoszeniem dysko uwazaj u mnie po jakis 6 kursach prawie zdechl
    na szczescie udalo mi sie go uratowac ale niestety nie moze dzialac jako master wiec lezy na pulce i robi za archiwum
    nie ma to jak
    Google search detective
    Piszę poprawnie po polsku.
    centrala ==> ASUS P5Q Deluxe procek ==> DualCore E2180 pamiątki ==> KINGMAX 2X 1GB DDR2 1066Mhz palnik ==> pionek DVR-215
    chłodnica ==> AURAS WAVE grafika ==>GF 250 GTS DK zasiłka ==> OCZ 500W SXS HDD ==> WD AAKS 250 GB

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Nic sobie nie upodobał to był przypadek. Były fizycznie nagrane obok/pomiędzy sobą. Crosslink'i Ci się zrobiły, albo coś podobnego. (Jaki masz system plików?). Z ratowaniem tego daj sobie spokój (można było myśleć nim windows się za to zabrał) teraz to tylko OnTrack lub podobna firma, wezmą sporą kasę (Ontrack zaczyna ceny od 1500PLN, za "uszkodzenia" software'owe), chyba że masz tam kumpla.

Szeregowy ognimalf ma szanse

Domyślnie

system plików to NTFS

Szeregowy crowbme ma szanse

Domyślnie

witam, niestety nie znam lekarstwa na Twoje problemy, ale mam dla Ciebie innych dobra rade. robcie sobie archiwum na plytach cd/dvd. wtedy po takich jazdach nie bedzie problemu z odzyskiwaniem danych. znam juz nie jeden przypadek, kiedy dyski lezace na domowych polkach po kilku m-cach po podlaczeniu do kompa wariowaly i cale archiwum szlag jasny trafil. wiem, ze archiwum cd/dvd tez nie jest idealnym rozwiazaniem, ale zawsze zwiekszy to szanse zachowania dlugo szukanych danych przy stosunkowo nie wielkich kosztach. pozdrawiam
    Server Station - Plyta Gigabyte GA-7DPXDW-P 2x Athlon 1690MHz, 2GB Ram, G-force 2MX, 2x barracuda 500GB - 1x WD 500GB, Benq 1640 fw BSRB - jako serwer FTP i multimedialny, HP DV5-1170ew stacja robocza

V.I.P. twardy77 ma szanse Avatar twardy77

Domyślnie

no tak racja niema to jak krazki
    moj wd jak narazie lezy juz 2 lata na pulce i trzyma sie dobrze wiec archiwizuje sobie na nim
    nie ma to jak
    Google search detective
    Piszę poprawnie po polsku.
    centrala ==> ASUS P5Q Deluxe procek ==> DualCore E2180 pamiątki ==> KINGMAX 2X 1GB DDR2 1066Mhz palnik ==> pionek DVR-215
    chłodnica ==> AURAS WAVE grafika ==>GF 250 GTS DK zasiłka ==> OCZ 500W SXS HDD ==> WD AAKS 250 GB

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)