nieuchronnie zbliża się pora na wymianę dysków twardych ATA na SATA , w związku z tym mam do Was pytanie , który z tych poniżej jest najbardziej Waszym zdaniem najlepszy , pisząc najlepszy mam na myśli jego prędkość przesyłu danych , pamięć cache , transfer wewnętrzny , głośność pracy , czas dostępu, nie wiem co jest najważniejsze z tych cech , na co zwracać uwagę aby mieć później satysfakcję z pracy HDD , podaję kilka linków aby dać podstawę tego o jakich dyskach myślę :
Seagata
Samsung
Hitachi
pojemność dysku jaka mnie interesuje to 250 Gb do 400 Gb , chcę zakupić dwa dyski , czy powinny być na SATA czy SATA II , myślę że w tej sytuacji będzie mieć znaczenie czas dostępu ale mogę się mylić , nie brałem pod uwagę producentów z poniższych linków :
Maxtor
WD
chyba za dużo się nasłuchałem o tych firmach , dlatego nie biorę ich pod uwagę , co prawda mam jednego maxtora ale to stare czasy, możliwe że jednak jest inaczej
, jeśli jestem w błędzie to proszę mnie sprostować , będę wdzięczny za szybką odpowiedź
![]()

LinkBack URL
About LinkBacks
, jeśli jestem w błędzie to proszę mnie sprostować , będę wdzięczny za szybką odpowiedź
Odpowiedź z Cytatem