+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: ODZYSKANIE DANYCH sa na hdd ale brak dostepu wyswietla...

Szeregowy scoobyhome ma szanse

Domyślnie ODZYSKANIE DANYCH sa na hdd ale brak dostepu wyswietla...

Mailem bałagan z siecią w domu... niektóre foldery były zabezpieczone tylko dla admina.
    Zrobiłem formata dysku c:
    wszystko było by dobrze tylko jak włączam np dysk d i jakis tam katalog to wyskakuje mi( brak dostępu do danych):/(tak sie dzieje tylko w jednym folderze bardzo ważnym ze zdjeciami:/

ps. mam win xp sp2 i np nie moge zrobic ekranu powitalnego poprostu nigdy sie nie pojawia, kiedys juz tez mialem ten problem i jakos udalo mi sie zmienic z grupy roboczej na domene i chyba zadzialało i wtedy w opcjach pojawiło sie dodatkowe zapezpieczenie ktorym zabezpieczalem folder(ale doklądnie nie pamietam czy tak było, pomóżcie prosze!

Starszy sierżant ElfOnCd ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał scoobyhome
    Mailem bałagan z siecią w domu... niektóre foldery były zabezpieczone tylko dla admina.
    Zrobiłem formata dysku c:
    wszystko było by dobrze tylko jak włączam np dysk d i jakis tam katalog to wyskakuje mi( brak dostępu do danych):/(tak sie dzieje tylko w jednym folderze bardzo ważnym ze zdjeciami:/

ps. mam win xp sp2 i np nie moge zrobic ekranu powitalnego poprostu nigdy sie nie pojawia, kiedys juz tez mialem ten problem i jakos udalo mi sie zmienic z grupy roboczej na domene i chyba zadzialało i wtedy w opcjach pojawiło sie dodatkowe zapezpieczenie ktorym zabezpieczalem folder(ale doklądnie nie pamietam czy tak było, pomóżcie prosze!
    Home czy Prof?

Młodszy chorąży Czarcik ma szanse Avatar Czarcik

Domyślnie

Problem z uprawnieniami, chyba że użyte było szyfrowanie to wtedy d..pa blada. Zaloguj się na admina, otwórz mój komputer ->Narzędzia->Opcje folderów i sprawdź czy opcja zaznaczona jest wyłączona tak jak na załączniku1.:

Potem zaznacz dysk i prawy przycisk myszy ->Właściwości->Zabezpieczenia i tam w okienku powinno być "Wszyscy" ewentualnie nazwa użytkownika który ma mieć dostęp do dysku. jeżeli masz jakiś ciąg znaków zaczynający się od S-.... to wtedy ->Zaawansowane->Właściciel. Jeżeli w polu Bieżący właściciel znowu są te znaczki S-..... To wtedy w polu poniżej czyli "zmień właściciela na" zaznaczasz użytkownika zaznaczasz pole "Zamień właściciela dla podfolderów..." i zastosuj. Po tym zabiegu w pierwszym oknie możesz dodać użytkownika i nadać mu prawa:

Oczywiście to jest dla XP professional dla home nie wiem bo go nigdy nie używałem.
    Jeżeli chcesz zmienić uprawnienia dla katalogu/pliku to tak samo tylko zaznaczasz oczywiście katalog/plik.
    Załączone obrazki Załączone obrazki ODZYSKANIE DANYCH sa na hdd ale brak dostepu wyswietla...-fotka1.jpg   ODZYSKANIE DANYCH sa na hdd ale brak dostepu wyswietla...-fotka2.jpg  
    Certum est, quia impossible est

Domyślnie

Co do drugiego pytania (o logowanie) to jeśli chcesz mieć ekran powitalny z nazwami użytkowników to ustaw hasło dla użytkownika na którego konto system się domyślnie loguje. Jeżeli chcesz mieć ekran z Ctrl+ALT+Del to wtedy ->Panel ->sterowania-> konta użytkowników i zaznacz tą opcję jak na załączniku:
    Załączone obrazki Załączone obrazki ODZYSKANIE DANYCH sa na hdd ale brak dostepu wyswietla...-fitka3.jpg  

Szeregowy psyhoopl ma szanse

Domyślnie ten sam problem tylko w XP Home EDT

widam serdecznie ten sam problem access is denied prosze o pomoc! Panowie

Domyślnie

Więcej informacji. W jakiej sytuacji jest ten komunikat i w ogóle jak doszło do niej, jaki system? Prawy przycisk myszy na tym elemencie właściwości i sprawdź czy nie jest tylko do odczytu lub systemowy (na dole okienka właściwości). Spróbuj metody z mojego postu wyżej.

Szeregowy psyhoopl ma szanse

Domyślnie

Witam serdecznie . Wygląda to tak kolezanka prosila mnie zebym przekopiowal jej dokumenty z jej dysku (laptop, windows xp ) poniewaz jest cos nie tak z jej komputerem. Ja mam lapa Dell z windowsem home edt. Podpiołem ten dysk przez usb do mojego laptopa i wszystko jest "ok" prócz tego ze nie moge odtworzyc/skopiowac folderów z hdd , pojawia sie ostrzezenie access de... foldery maja po 0 mb wyglada mi to na ochrone plikow przez XP nie wiem moze sie myle jak obejsc to zabezpieczenie bym mogl spokojnie przekopiowac cala zawartos dysku razem z danymi ?

Domyślnie

Wygląda to na sytuację opisaną prze ze mnie tu
    Tylko że ja to opisałem dla XP Professional. Jak to wygląda dla wersji Home nie wiem, nigdy tej wersji nie używałem .
    Możesz użyć również polecenia CACLS.EXE (CACLS /? - wyświetla opis) znalazłem soś takiego: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=34959
    Ostatnio edytowane przez Czarcik ; 12.Jun.2008 o 09:38

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)