+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Problem z Pendrive USB

Szeregowy jadenn ma szanse Avatar jadenn

Domyślnie

Witam

Dzisiaj poraz pierwszy spodkałem sie z jednym z problemem dotyczącym Pendriva postaram sie to opisac w szeczegółach dokładnie tak jak zwykle. Otóż na tej pamięci flash o pojemości według producena 4 gb mam zajete okolo 3,28 gb danych.Z jedego kompa zgrałem do tej pamieci 2 gb danych natomiast pozniej ten dysk flash podłączyłem do gniazda USB na drugim kompie i zaczałem kopiowac dane. Po paru minej wiecej 30 sec. wyskoczył komunikat juz nie pamietam dokładnie co tam napisali (wrzuciłbym print screena ale go niestety nie zrobiłem) ale oznaczał on i tak sie stało ze ten proces kopiowania został przewany. Pozniej we właściwościach tegoż dysku było tak:
    Zajęte miejsce = 0
    Wilne miejsce = 0
    Kolejną ciekawostką jest to ze na kompie zródlowym czyli na tym z którego wczesniej były dane kopiowane mogłem do końca z fash dysku przekopiować te dane które mnie interesowały na dysk kompa, bez żadnych dziwnych akcji.
    WAZNE DLA WYTŁUMACZENIA <napisałem ze "mam zajete okolo 3,28 gb danych" ten zajety obszar jest wraz z tymi danymi o wartosci 2 gb zeby nie było dziwnych komentarzy ze jakims cudem przekroczylem te 4 gb
    Dzieki za odpowiedzi pozdrawiam

Zawsze możesz przeedytować post, w celu jego poprawienia oraz również dopisania czegoś do niego, zamiast pisania w bardzo krótkim odstępie czasu nowego postu tuż pod poprzednim swoim. Scaliłem.

sory za ten wielki byczy tekst "WAZNE DLA WYTŁUMACZENIA" jak by kogos raził ale nie wiedziałem ze az tak duże to wyjdzie hehe
    Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 11.May.2008 o 02:20 Powód: 3 minuty

Młodszy chorąży Czarcik ma szanse Avatar Czarcik

Domyślnie

Proponuję sprawdzić drugiego kompa jeszcze raz i z różnymi pędrakami. wygląda na kłopot ze strownikami USB (albo z samym USB). Jeżeli dane na pędraku są nie potrzebne to można pokusić się o jego format na tym kompie. Czy pędrak nie korzysta ze swojego oprogramowania do kompresji danych?

Moderator lee99 ma szanse Avatar lee99

Domyślnie

Rozumiem że masz 2 Gb zapisane a na pendrive'ie pokazuje więcej? Jeśli tak to zrób tak przekopiuj te dane na dysk potem zrób format pendrive i na koniec wrzuć spowrotem na pendrive.
    Druga ewentualność: klaster na tej pamięci jest duży np. ma 16 KB a danych zapisanych na pendrive'ie jest duża ilość małych plików to te dane będa umieszczone nie na 2 GB przykładowo a na 2,5 GB bo będą wtedy straty na klastrach
    I po trzecie: niewiem jakiej firmy jest ten pendrive ale tak wejdź na strone producenta i poszukaj formattera do niego i sformatuj odzyskasz miejsce zajęte a niewidoczne

Ps-ja sam u siebie czasem obserwuje znikające miejsce na pendrive'ie wtedy pomaga co napisałem powyżej

Pozdro

EDIT:

yyy
    Ostatnio edytowane przez lee99 ; 11.May.2008 o 13:17 Powód: dodano edit
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

http://www.freetibet.org/

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Cytat Napisał jadenn Zobacz post
    ... "mam zajete okolo 3,28 gb danych" ten zajety obszar jest wraz z tymi danymi o wartosci 2 gb zeby nie było dziwnych komentarzy ze jakims cudem przekroczylem te 4 gb ...
    Lee99, chyba 3,28GB to jednak dane.

A skądinąd, to wcale z tego co piszesz, Jedenn, nie wynika jakobyś przekroczył pojemność pendrive'a.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)