Witam wszystkich
Mam gardlowe pytanie do znawcow tematu,sprawa barzdzo pilna nie dziala nic
W laptopie HP po naglej koniecznosci zmiany systemu na WIN98 ,dokonalem nastepujacych krokow po uprzednim podzieleniu dysku na partcje fdisk-iem
w ilosci szt 2 systemowa mala ok 20 gb i na dane ok 60 gb. Byl wczeniej XP na NTFS ,majac na wzgledzie zmiane sytemu skopiowalem z C systemowego pliki na D byly tam wazne dane zdjecia i inne potzrbne mi pliki. Poczym wlaczylem po uruchomieniu botowalna blyte WIN98 ,wyswietlila ze dokona zmiany systemu plikow na fat32 i sformatowala mi jak twierdzil proces instalacyjny dysk C.
Gdy to zrobil oczom moim pokazal sie o zgrozo obszar nie podzielony na partycje w ilosci 80 GB co przyprawilo mnie o szybkie bicie serca ... chcialem przeciez zachowac dane na dysku D chodzilo mi jedeynie o zmiane systemu na dysku C.
Pytanie ! jak to sie stalo ze win98 tak podle mnie potraktowal kasujac dane partycje i formatujac CALY dysk zamiast tylko C.
Czy da rade przywrocic utracona partycje NTFS z dysku D?
i co najwazniejsze dane z tego dysku..
Podobno bardzo dobry do tego jest dosowy program np z HIREN'S BOOTCD
o nazwie TESTDISK .
Bardzo prosze o szybka odpowiedz o ile to mozliwe potpowiedz jak odzyskac w ten sposob utracone dane.
Nadmeiniam ze nie nagralem po formacie WIN98 bo po formatowaniu przerwalem instalacje.
Pozdrawiam

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem