+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 27

Temat: Jaki pendrive z mechaniczną blokadą zapisu?

Szeregowy koszalek ma szanse

Domyślnie Jaki pendrive z mechaniczną blokadą zapisu?

Chcę kupić pendrive z blokadą zapisu. Bez blokady mam, potrzebuje jednak z blokadą zapisu, mechaniczną tak jak to było w przypadku dyskietek. Pojemność 2-4 gb. Szybki odczyt i zapis, duża trwałość danych, bezproblemowy pendrive, ogólnie jak najlepszy. Ale i cena by nie była kosmiczna.

Jakie polecacie? Ciężko znaleźć jakiś konkretny model z mechaniczną blokadą zapisu. Może znacie jakieś dobre modele?

Chorąży dawidolo11 ma szanse Avatar dawidolo11
    cpu:Intel(R) Core(TM)2 Duo T5550 2x 1.83GHz, ram:3.0 GB DDR3,system: Microsoft Windows Vista Home Premium Edition, 32-bit, SP2,grafika:ATI Mobility Radeon HD 2600, VRAM 512mb ,stereo:panasonic SC-PT150(DVD) 5.1 330W,dysk:830GB,napęd:MATSHITA DVD-RAM UJ-860S ATA Device

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Byłem pewien że już nikt nie produkuje takich penów, ostatnie 20 modeli jakie widziałem nie miało takich funkcji. Mi link również się przyda
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Domyślnie

Ciekawy ten pendrive, szkoda że ciężko go dostać- na allegro jest ale za przesyłkę trzeba sporo zapłacić i drogo wyjdzie, do tego jak będzie nie sprawny to może być problem z wymianą na sprawny Wiecie może gdzie go kupić w Katowicach?

Tu jest cena dosyć atrakcyjna ale dziwne że 39zł gdy w większości sklepów internetowych cena zaczyna sie od 50 zł, czyżby jakiś po serwisowy?

Co lepiej kupić- pendrive PQi CoolDrive U339 4GB czy jakąś kartę pamięci SD wraz z jakimś małym czytnikiem?

Co byście wzięli gdybyście wybrali kartę pamięci z czytnikiem?
    Ostatnio edytowane przez koszalek ; 08.Apr.2009 o 20:35

Moderator lee99 ma szanse Avatar lee99

Domyślnie

Mam pena PQI i bardzo sobie chwale ten produkt

Co prawda tylko 1 GB ale kupiony już dawno temu dokładniej model U339 Pro Szybki odczyt i zapis też niczego sobie...

Czasem dziwi mnie że w sklepach nie ma produktów PQI i trzeba szukać po necie
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

http://www.freetibet.org/

Szeregowy brokk ma szanse

Domyślnie

ten temat to już gdzieś czytałem i większośc poleciła Ci raczej wybrać dobrego Pena, po co się tak upierasz przy tym modelu, nie ma naprawdę innych? jak masz kupić na allegro i za chwilę oddać to może warto pomysleć nad czymś trochę droższym ale solidniejszym?

Domyślnie

PQI COOLDRIVE U339 4GB - tego wybrałem. Solidny jest chyba. A uparłem sie na tego bo ma blokadę zapisu a na tym mi zależy bo bez blokady to już mam- OCZ Rally 2

Domyślnie

czyli ten co wyżej w linku ode mnie
    tylko mniejsza pojemność
    jeżeli uparłeś się na blokadę to moim zdaniem to dobry wybór
    cpu:Intel(R) Core(TM)2 Duo T5550 2x 1.83GHz, ram:3.0 GB DDR3,system: Microsoft Windows Vista Home Premium Edition, 32-bit, SP2,grafika:ATI Mobility Radeon HD 2600, VRAM 512mb ,stereo:panasonic SC-PT150(DVD) 5.1 330W,dysk:830GB,napęd:MATSHITA DVD-RAM UJ-860S ATA Device

Domyślnie

wszystko rozumem, blokada ma być jasna rzecz, ale chyba istnieją jeszcze inni producenci np Kingston?

Domyślnie

Podaj więc jakiś model Kingstona lub innego producenta niż PQI z blokadą ;D

Zobaczyłem że jest jeszcze takie coś jak PQI U339H i na stronie producenta są podane wyższe transfery, wynika z tego że jest szybszy niż U339. Nie wiem jak to jest w praktyce bo mało jest informacji w internecie o tym modelu Miał ktoś styczność z modelem PQI CoolDrive U339H? Nie wiem czy kupić U339H czy U339... Lepszy będzie model U339H?
    Ostatnio edytowane przez koszalek ; 15.Apr.2009 o 16:41

Domyślnie

a to jakiś probem w googla wrzucić?
    PenDrive / USB KINGSTON - Gooster, twoją wyszukiwarką pełno ich jest do wyboru do koloru

Domyślnie

według mnie to nie ma się już co tak gorączkować który lepszy, tańszy i z blokadą
    koszalek wybrał PQI i niech tak zostanie
    to też jest solidny producent, napewno się nie zawiedzie
    A tobie jak sie podoba Kingston to sobie kup i po kłopocie

Domyślnie

to nie jest kwestia tego że mi się podoba to czy tamto, jak juz komus doradzam to jestem obiektywny, patzrę co ma być, często też za ile i do czego to ma służyć.a pytanie koszalka o ten pendrive pojawiło sie na wielu forach i wszyscy mu tak samo odpowiadają. oczywiście że jak chce ten model to niech kupi ten, ale na rynku to nie jest jedyny producent penów z blokadą przecież. jesli chciał porównywać to po to wrzuciłem dla przykładu kingstona.a on wszędzie marudził ,że nigdzie tego swojego nie może dostać i co tu robić i takie tam....najnormalniej w świecie chciałem pomóc

Domyślnie

Witam.
    No i kupiłem tego pendrive. Nie rozpakowałem jeszcze, mam bowiem wątpliwości. Zależało mi na całkowicie nowym, w nienaruszonym stanie, wolnym od jakichkolwiek wad (nie uśmiecha mi sie oddawać go i czekać miesiącami na naprawę gdy mi jest potrzebny) - prosto od producenta nie na jakimś oddawanym. Problem jest taki że ten blister-opakowanie, na dole nad tym składaniem opakowania jest zgrzane opakowanie- widać wyraźnie że to nie producent zgrzewał tylko jakiś amator, różni sie to zgrzanie na dole od reszty która jest normalna. Wg mnie tego zgrzania nie powinno być- rozciął ktoś opakowanie później oddał z jakiegoś powodu a oni w sklepie czy gdzieś zagrzali i mi sprzedali. Znajomy odbierał i nie zwrócił na to uwagi... no kupując pendrive to już byłem pewny że wszystko będzie ok... Czy wy też sie spotkaliście z taką nie prawidłowością czy tylko ja mam takiego pecha?

Smile

Cytat Napisał koszalek Zobacz post
    Witam.
    No i kupiłem tego pendrive. Nie rozpakowałem jeszcze, mam bowiem wątpliwości. Zależało mi na całkowicie nowym, w nienaruszonym stanie, wolnym od jakichkolwiek wad (nie uśmiecha mi sie oddawać go i czekać miesiącami na naprawę gdy mi jest potrzebny) - prosto od producenta nie na jakimś oddawanym. Problem jest taki że ten blister-opakowanie, na dole nad tym składaniem opakowania jest zgrzane opakowanie- widać wyraźnie że to nie producent zgrzewał tylko jakiś amator, różni sie to zgrzanie na dole od reszty która jest normalna. Wg mnie tego zgrzania nie powinno być- rozciął ktoś opakowanie później oddał z jakiegoś powodu a oni w sklepie czy gdzieś zagrzali i mi sprzedali. Znajomy odbierał i nie zwrócił na to uwagi... no kupując pendrive to już byłem pewny że wszystko będzie ok... Czy wy też sie spotkaliście z taką nie prawidłowością czy tylko ja mam takiego pecha?
    a zamieść zdjęcie jak możesz
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

Starszy chorąży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick

Domyślnie

a może ...porostu został odpakowany i sprawdzony przed wysyłką?
    Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

Domyślnie

Ja dziękuje za takie sprawdzanie Nowy ma być nowy a nie sprzedany ponownie komu innemu gdy ktoś oddał bo było z nim coś nie tak

proszę o Waszą opinie.

P.S. oglądałem ostatnio w sklepie inne sztuki i też było na dole zgrzewanie tylko że takie jak powinno- porządne, nie takie jak tu, może to błąd maszynowy, nie wiem. Ale możliwe że wszystkie były takie pootwierane bo powinno to wyglądać tak (nad składaniem opakowania powinno nie być takiego zgrzewania):
    Ostatnio edytowane przez koszalek ; 20.Apr.2009 o 22:14

Domyślnie

ooo mój pendrive tylko w większej pojemności zaraz zaraz zobacze czy mam swoje opakowanie i zobacze jak wygląda jak znajdę

Domyślnie

słuchaj no przykro mi ale allegro ma to do siebie że mogą ci obiecywać złote góry a w paczce dostaniesz cegłę i nikt ci kasy nie odda. jak masz wątpliwości to go oddaj i szukamy dalej

Domyślnie

lee99, to jest wersja U339H, Ty masz wersję Pro. Kupiłem w sklepie Vobis.

Domyślnie

hmmm... nie mam opakowania bo musiałem wywalić jak gwarancja mi poszła w las

ale wiesz powiem Ci że po pierwsze z tego co pamiętam tak nie wyglądało więc podejrzewam w środku niespodziankę druga sprawa ja nie kupuje niczego na allegro swojego pendraczka kupiłem w sklepie który był "firmowany" przez cdrlab.pl teraz coś nie mogę sobie przypomnieć adresu strony może ktoś pomoże zgłoś to cy cuś i niech wymieni albo no niewiem co dalej... bo wiesz sam pendrak sam w sobie jest dobry ale jak kupiłeś od jakiegos ciula to chętnie by skorzystał i wgrał tam trojana cy cuś to ja też dziękuje

Reasumując kupuje się w sklepach ale i tam niema nigdy 100% pewności że ktoś Ci nie podstawi świni

EDIT:

Cytat Napisał koszalek Zobacz post
    lee99, to jest wersja U339H, Ty masz wersję Pro. Kupiłem w sklepie Vobis.
    a to nie możesz wymienić ale wiesz w wyglądzie to one się nie różnią
    Ostatnio edytowane przez lee99 ; 20.Apr.2009 o 22:37 Powód: dodano edit

Domyślnie

Zamawiałem przez internet do odbioru w Vobisie. W tym sklepie gdzie odbierałem też są zgrzewania na dole Wygląda to na to że wszystkie były otwierane a tego sie im nie udało tak dobrze zgrzać... Napisałem w tej sprawie do federacji konsumentów, zobaczymy co odpiszą jeśli odpiszą... W sklepie nie ma możliwości wymiany bo to był zamawiany produkt, przez internet muszę więc coś wykombinować.

P.S. Można by wyzerować tego pendrive'a ale czy tam trojana nie ma takiego co gdy powyłączam autorun i inne to i tak mi kompa zaatakuje nie wiadomo. No ale wady różne mogą być jeśli oddawany.

P.S.2. A czy na dole powinno być w ogóle to zgrzewane? Napisałem do dystrybutora i milczą Oglądałem w innym salonie ten model ale w innym opakowaniu trochę- jakaś starsza seria może, widziałem dwie sztuki i jedna miała na dole lekko przygrzane- po środku, druga sztuka miała tak jak na tym zdjęciu które pokazałem jako wzór- nie było zgrzane. Pytałem się i jest możliwość w salonie gdzie odbierałem wymienić na inny kolor gdzie jest też zgrzane ale jakoś normalniej, nie wiem tylko czy jest sens wymieniać jeśli tamto chyba też było ruszane. Musiałbym w tym innym salonie Vobis wymienić na ten model ze starszej serii ale czy sie da? odbierałem w innym salonie i mogą być problemy bo żeby wymienić w tamtym salonie gdzie odbierałem to muszę sie kontaktować z osobą odpowiedzialną za wysyłkę...

Federacja konsumentów też nie odpowiada...
    Ostatnio edytowane przez koszalek ; 22.Apr.2009 o 02:26

Domyślnie

Jest jedna partycja. A na niej Webaroo.

Exclamation

USBNB jest lepsze i pójdzie na nim

link:

USBNB
    Ostatnio edytowane przez lee99 ; 27.Apr.2009 o 16:55 Powód: dodano link do programu

Szeregowy slasho ma szanse

Domyślnie

do blokady zapisu danych na pena polecilbym Blokada zapisu - pendrive | toin.pl i program usbwriteprotector

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)