Testowałem sobie mojego twardziela z 2000 roku programami: HD Tune, HD Tach, ATTO Disk Benchmark. Podczas testu dysk pracował cicho, bez mielenia. Czy to oznacza że nie rozpędził sie do maksymalnych prędkości i te testy są nie ważne? Dysk podczas normalnej pracy często mieli i mieli mając pewnie nadmiar danych do zapisania przy swojej małej szybkości, a tu w tych testach nie mielił. Prędkości zapis/odczyt tego dysku w tych programach przedstawiały sie mniej więcej 3MB/s i 3MB/s.
Mam jeszcze pytanie. Czy to normalne że programy HD Tach i ATTO Disk Benchmark długo sie uruchamiają (po dwukrotnym kliknięciu na exe/skrót programu)? HD Tune uruchamia sie od razu. Podczas uruchamiania HD Tach w menedżerze zadań proces services.exe zaczyna wariować- obciążenie procesora wzrasta, ale nie czuć tego, proces programu nie szaleje. Później już po uruchomieniu programu jest normalnie. ATTO Disk Benchmark trochę szybciej sie uruchamia i tylko obciąża procesor swoim Bench32.exe, po uruchomieniu już jest normalnie. Mam windows 2000.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem