Zakupiłem właśnie taki dysk i potrzebuje go sformatować do NTFS...czy mogę normalnie to robić Zarządzaj/ Zarządzanie dyskami....? czy lepiej użyć jakiegoś programu ? jak tak to jakiego ?
Zakupiłem właśnie taki dysk i potrzebuje go sformatować do NTFS...czy mogę normalnie to robić Zarządzaj/ Zarządzanie dyskami....? czy lepiej użyć jakiegoś programu ? jak tak to jakiego ?
Nie testowałem tego dysku więc nie wiem, w przypadku każdego dysku zewnętrznego możesz normalnie sofrmatować z miejsca które wymieniłeś. Czasem producent dodaje własny soft, w którym taka funkcja jest, jednak działa ona identycznie.
Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!
aha a jak się miewa sprawa defragmentacji ? używam programu O&O Defrag aktualnego !...która opcja jest odpowiednia ?
Formatujesz jak normalny dysk. A co do defragmentacji to nie widze sensu w przypadku kiedy to bedzie magazyn.
Czasami jest tak, a nie inaczej.
Pioneer DVR-115D
Liteon IHaS-124
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)