Witam .
Ostatnio postanowilem wymienic dysk w laptopie , stary czyli hitachi 5400obr wlozylem do obudowy z wyjsciem e-sata , a do lapka wlozylem wd scorpio black WD- bekt 7200obr. Czytalem rozne opinie ze 7200 w laptopie to porazka , ze sa wibracje , jest glosny , bieze duzo pradu i oddaje duzo ciepla.Co do wibracji to nie odczulem zadnych zmian , poprostu ich nie ma , glosnosc pracy moze minimalnie wieksza , ale raczej szum a nie jakies trzaski glowic, prad mnie nie interesuje jade caly czas na zasilaczu , jedyny problem to cieplo, HD-tune pokazuje 54 stopnie , w stresie temp. dochodzi do 58-59 sopni. Producent podaje temp pracy dysku do 60stopni . Moje pytanie czy ta temperatura srednia okolo 55stopni nie "zabje" mi tego dyskulub skroci jego zywotnosc
Powiem szczerze ze wole miec ten szybszy dysk wydajnosc w porownaniu do 5400obr jest o duzo wieksza , jakies 35 % system (vista home premium) laduje sie jakies 30sec , aplikacje uruchamiaja sie jak na PC , kopiowanie z partycji na partycje blyskawiczne , tylko wlasnie to cieplo
Piotrek

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem