Posiadam dwa dyski 60 ATA i 500 SATA. Na mniejszym dysku mam dwie partycje przy czym jedna była z XP od dobrych paru lat. 60-tke odłączyłem od taśmy ponieważ na dysku 500 niedawno postawiłem drugi XP, są tam cztery partycje 60,50(system),150 i 100. W jakiś sposób zostało 100 i 20 GB których nie może sformatować systemowy menadżer dysków.Przy prawokliku jest tylko opcja "właściwości" a pozycja "nowa partycja" jest niedostępna. uruchomiłem instalatora windows i w momencie gdy zobaczyłem wszystkie partycje i części nieprzydzielone, wybrałem do zainstalowania XP część nieprzydzieloną. następnie polecenie "szybkie formatowanie" a w chwili gdy instalator zaczął kopiować pliki na "nową" partycje wyciągnąłem płyte z napędu. Po restarcie system nie uruchamia się woła o pliki ntdlr czy jakoś tak. Podłączyłem więc stary dysk i uruchomiłem menadżer dysków. Moje zdziwienie pomieszane z rozczarowaniem gdy zobaczyłem ze dysk 500 GB jest podzielony na dwie części 370 nie przydzielonych i na nową "świerzo" sformatowaną zdrową i aktywną partycję 100 GB.
nagrałem i uruchomiłem hirenbootCD. Znalazłem narzędzie TestDisk ale nie umiem go uruchomić. Proszę o pomoc jak mam nawigować po "hirenie"?

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem
Google search detective