Witajcie, mam problem z wyjsciem TV - OUT, komputer wogole nie wykrywa mi ze mam polaczenie z telewizorem, gdy wchodze na wlasciwosci ekranu / ustawienia / zaawansowane / ekrany i tam juz nie moge wlaczyc tv.
Prosze pomozcie.
Witajcie, mam problem z wyjsciem TV - OUT, komputer wogole nie wykrywa mi ze mam polaczenie z telewizorem, gdy wchodze na wlasciwosci ekranu / ustawienia / zaawansowane / ekrany i tam juz nie moge wlaczyc tv.
Prosze pomozcie.
Coś mi sie wydaje, że Twoja karta nie wykrywa telewizora. A jaki to telewizorek masz? A czasami nie robiłeś sam kabla?
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Telewizorek nowka Samsung 21cali, ma 2 wejscia euro podlaczalem do jednego i drugiego, a z drugiej strony czincz z euro do przejsciowki z karty graficznej.
W sterach omega jest mozliwosc wymuszania wykrywania TV.
Sprobuj czy u ciebie zadziala.
Upewnij sie, ze kable łączace TV z kompem masz OK. Czesto sa problemy z łączami euro, po paru kombinacjach lubią sie urywac kabelki we wtyczkach.
Pozdrawiam/ Grzeniu
Gdzie moge znalezc sterowniki tzw. omega ?
Nigdy nie mialem nic wspolnego z TV-OUT, dlatego jestem taki zielony w tym temacie. Kable sa dobre bo sprawdzalem, przejsciowka z karty graficznej na czincz jest nowa nigdy nie uzywana.
Znalazlem sterowniki omega, dzis po 23 bede instalowal.Napisał peter_o
Dam znac czy udalo mi sie polaczyc z TV.
Jak narazie dziekuje wszystkim za pomoc.
Może to niepora ale najpierw włamczasz telewizor a dopiero komputere wtedy system - znaczy stery wykrywaja dodatkowe wyjście sam mam radka 9000 pro VIVO od his'a z 128 mb ram - ale w wyniku durzego przepiecia spaliła sie lekko pamiec ram -> zakupulem se budrzetowa wersje gf 6200A która zastąpi tego ranka jak doljedzie kurier - 2 sprawa czy w menarzerze urzadzeń widzisz takie pierdoły jak :
kontrolery dzwieku, wideo i gier ->
starsze urzadzenioa przechwytujące video
urzadzenia sterujace mediami
pzdr.
Ostatnio edytowane przez xernos ; 21.Aug.2006 o 07:59
Wiedza to materia niezwykle zmienna i ulotna, oraz bardzo krucha w zębach czasu.
Jak bede w domku to sprawdze czy widze to w menedzerze urzadzen.Napisał xernos
Tak robilem zawsze, pierw telewizor potem komputer i nie potrafi komputer wykryc telewizora.
Juz zainstalowalem sterowniki omega ati... i wlaczylem wymuszanie na tv out i nadal to samo.
Zobacze czy mam to co pisales i napisze na forum.
pozdro
Mam takie cos jak :Napisał xernos
starsze urzadzenioa przechwytujące video
urzadzenia sterujace mediami
zrobilem tak jak kazales, pierw tv poniej komp i nadal nie wykrywa.
co jeszcze moge zrobic zeby to uruchomic ?
Od początku podejrzewam sprawy kabelkowe, tzn albo kwestia kabla albo złącz euro. Prawdopodobnie nie wykrywa TV bo nie ma fizycznego połaczenia sprzętów.
Poczytaj ten opis: http://solar.blurp.org/tvout.html#czb i sprawdź czy masz wszystko tak jak powinno być.
PS Jeśli masz możliwość, to sprawdź z innym telewizorem wykrywanie TV.
Pozdrawiam/ Grzeniu
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)