+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 26

Temat: problem z ustawieniem karty

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie problem z ustawieniem karty

mam kłopot aby ustawić obraz na tv , na LCD mam rozdzielczość 1280x 1024 i taką samą karta wymusza na tv , niestety obraz pulpitu na tv się nie mieści , po zmianie rozdzielczości w tv na 800x600 obraz pulpitu jest widoczny w całości ,kiedy zastosujęwybraną opcję 800x600 ta opcja uaktywnia się także na LCD , tryb podziału obrazu mam ustawiony na klonowanie , jeśli ustawiam na DualViev to na tv widzę tylko tapetę pulpitu , nie ma ikon ani otwieranych programów multimedialnych , w ustawieniu "klon" wszystko jest , kłopot tylko z rozdzielczością , czy jest na to jakaś rada , pozdrawiam

nie tworząc nowego postu dodam że mam problem z odtwarzaniem filmów na kompie , po zmianie grafy nie odpalają się żadne aplikacje , ani bestplayer , ani nero show time i inne tego typu , system jest strasznie zamulony , nic nie mogę zrobić , próba zamknięcia programu kończy się jeszcze większym zamuleniem , ctrl+alt+del też pokazuje się po kilkunastu sekundach , pomaga krótki reset , odświeżanie obrazu ustawione na 76MHz , zastanawiam się w czym jest problem , może ktoś mi pomóc ?
    Ostatnio edytowane przez asterix ; 05.Jan.2007 o 18:29
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Starszy chorąży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick

Domyślnie

nie wiem jaki masz tv ale z tego co sie orientuje z doswiadczenia filmu nie odtworzysz w rozdzielczosci wiekszej jak 640x480 a nawet jesli to u mnie jest zauwazalne pogorszenie jakosci :] co do dual view to spokojnie mozesz to odpalic i na drugim ekranie w zaleznosci czego uzywasz odpalac filmy nie ruszajac nic na pulpicie podstawowym :] co do opcji clone...jak rozumiem mowa tu o tej nowej karcie ktora niedawno zakupiles? napisz jeszcze jak laczysz tv z karta :]
    Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

Domyślnie

połączenie z tv za pomocą kabla s-video , tv LG 29 cali, na starym Radeonie nie było problemów , na tym samym kablu w opcji klonowania obrazu , monitor był ustawiony na 1280x1024 i na tv obraz pokrywał się z tym na LCD , na nowej karcie GF monitor 1280x1024 a tv 1024x768 i w tej rozdzielczości na tv obraz jest widzialny w ~90% , jest troszkę przycięty z góry i po bokach , większej rozdzielczości na tv nie można ustawić , mniejsza pogarsza obraz tzn. mniej widać niż na LCD , opcja DualViev nie wchodzi w rachubę ponieważ jak pisałem wyżej , na tv widać tylko tapetę i nic więcej , opcja klon pokazuje to samo co na LCD i taką potrzebuję

co do filmów nie wiem dlaczego twierdzisz że nie można odtwarzać w rozdzielczości większej niż 640x480 , na starej karcie nie zmieniałem ustawień przed odpaleniem filmu , rozdzielczość sama się zmieniała w zależności od potrzeby , możliwe że ustawiało 640x480 ale nie było problemu z uruchomieniem jakiejkolwiek aplikacji , na nowej karcie mam problem z odpaleniem filmów , może tu potrzeba jakieś nowsze kodeki ?
    obecnie mam K-lite Mega Codec Pack 1.16 oraz Xvid MPEG4 Vide Codec , jak do tej pory wystarczały te kodeki
    Ostatnio edytowane przez asterix ; 06.Jan.2007 o 10:53
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Domyślnie

krew mnie zalewa , pomocy ! nie mogę odpalić żadnego filmu , ani dvd ani divx , żadna aplikacja się nie uruchamia heeeeeelp
    Pozdrawiam

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Cytat Napisał asterix
    krew mnie zalewa , pomocy ! nie mogę odpalić żadnego filmu , ani dvd ani divx , żadna aplikacja się nie uruchamia heeeeeelp
    HydraVision zawsze górowało nad rozwiązaniami z nvidii... Z tego co pamiętam to w detonatorach można było sterować wielkością obrazu oraz jego przesunięciem.

Domyślnie

Cytat Napisał anabolo
    HydraVision zawsze górowało nad rozwiązaniami z nvidii... Z tego co pamiętam to w detonatorach można było sterować wielkością obrazu oraz jego przesunięciem.
    sugerujesz że wybrałem złą kartę ? myślisz że lepszy byłby Radeon ? co do detonatorów to nie wiem gdzie mam ich szukać ale to mniejszy problem , najbardziej mnie boli niemożliwość odtwarzania filmów , wygląda to tak jakby zamulało częstotliwość odświeżania monitora , to jest makabra , może ta karta nie współpracuje z resztą na odpowiednich obrotach , może płyta główna niewyrabia ? jak można to sprawdzić ?
    może tak jak sugerowałeś trzeba będzie wymienić płytę główną i procka , tylko na jaką ? z uwzględnieniem gniazda AGP , co ewentualnie byś polecił , koszta w tym momencie nie grają roli
    Ostatnio edytowane przez asterix ; 06.Jan.2007 o 15:22
    Pozdrawiam

Domyślnie ?

Cytat Napisał asterix
    sugerujesz że wybrałem złą kartę ? myślisz że lepszy byłby Radeon ? co do detonatorów to nie wiem gdzie mam ich szukać ale to mniejszy problem , najbardziej mnie boli niemożliwość odtwarzania filmów , wygląda to tak jakby zamulało częstotliwość odświeżania monitora , to jest makabra , może ta karta nie współpracuje z resztą na odpowiednich obrotach , może płyta główna niewyrabia ? jak można to sprawdzić ?
    może tak jak sugerowałeś trzeba będzie wymienić płytę główną i procka , tylko na jaką ? z uwzględnieniem gniazda AGP , co ewentualnie byś polecił , koszta w tym momencie nie grają roli
    Niczego nie sugeruję! W tym przedziale cenowym też wybrałbym ten model, choć pewnie wziąłbym radka1650XT - właśnie wyszła wersja AGP i jeśli zależałoby mi na wyjściu TV, to na pewno wybrałbym drugą opcję... Niewydaje mi się żeby płyta i proc miały coś tu do rzeczy, z Twoimi problemami z wyświetlaniem... Problemy mógłby ewentualnie stwarzać za słaby zasilacz... A co do zmiany procka i płyty, to wróć do tego co wcześniej pisałem.

Domyślnie

rozumiem , w poniedziałek spróbuje to odkręcić i może uda się zamienić tego GF na radka o ile będzie ta nowa wersja na AGP
    zastanawia mnie jednak jaki wpływ ma karta grafiki na odtwarzanie filmów , na starym radku wszystko grało a na szybszym GF nic nie chodzi ?

jeśli już wybierać to co byś wybrał z tego zestawu

którą z tych płyt ( ewentualnie inną ale lepszą )
    http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14373
    http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17989
    http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11016

których z tych procesorów ( ewentualnie inny )
    http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10454
    http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23737

mogą być także inne opcje
    wszystko pod AGPx8
    Ostatnio edytowane przez asterix ; 06.Jan.2007 o 19:58
    Pozdrawiam

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Nie wiem jak to wyglada na kartach nvidii, bo mam radka i zadnych problemow z obrazem na TV nie mam.
    Ale......moze w tym linku ponizej znajdziesz sposob na ustawienie tego wszystkiego:
    http://www.benchmark.pl/r.php?file=h.../strona-2.html
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Domyślnie

Cytat Napisał grzeniu
    Nie wiem jak to wyglada na kartach nvidii, bo mam radka i zadnych problemow z obrazem na TV nie mam.
    Ale......moze w tym linku ponizej znajdziesz sposob na ustawienie tego wszystkiego:
    http://www.benchmark.pl/r.php?file=h.../strona-2.html
    dzięki za linka , pomogło w ustawieniach na tv , lecz jeśli chodzi o odpalanie filmów to nic nie działa , już nie wiem co mam robić , chyba jednak pozostanie mi wymiana tego GF na Radeona , szkoda myślałem że to dobra karta
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Napisał asterix
    dzięki za linka , pomogło w ustawieniach na tv , lecz jeśli chodzi o odpalanie filmów to nic nie działa , już nie wiem co mam robić , chyba jednak pozostanie mi wymiana tego GF na Radeona , szkoda myślałem że to dobra karta
    Bo to jest dobra karta - jeśli niewidzisz filmów na TV to spróbuj przełączyć TV jako pierwszy wyświetlacz (zmienisz to w tym miejscu, gdzie dokonuje się zmiany rozdzielczości) - wiem, że to średnio wygodne rozwiązanie, ale lepsze niż wcale...

Co do wyboru płyty, to wybrałbym MSI, zresztą GigaByte jest na PCI Express i jeśli miałbyś zmieniać grafe, to możesz go wybrać - PCI Express jest szybszy i ma lepiej pomyślane zasilanie. Poza tym wybierając PCI-E zaoszczędzisz na grafie.. Proc to oczywiście athlon - nie ma sensu się ładować w sempa z małym cachem, choć athlony też miały spore cięcia, bo wcześniej były tylko modele z megowym cache'em L2, no ale dzięki temu stały się też tańsze...

Domyślnie

Włączenie obrazu na tv to tylko kwestia ustawień w sterach karty. Musisz na spokojnie do tego dojść, pokombinować z ekranami i trybami wyświetlania.
    Natomiast nie bardzo rozumiem niemożność oglądania filmów. Co znaczy że zadna aplikacja ci się nie uruchamia?

Może masz jakiś konflikt tego kodek-packa ze sterami od grafy? Te kodek-packi czasami różne figle płatają. Ja bym to wywalił i zaczął eksperymenty zlekka, tzn od samego ffdshow na początek a później, w zależności od potrzeb, doinstalował np ac3 czy co tam jeszcze będzie niezbędne.

PS U siebie mam właśnie ffdshow+ac3+xvid i jakoś mi wystarcza na razie.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Domyślnie

dałem sobie spokój , wróciłem do starej karty Radeona (narazie ) , teraz wszystko chodzi jak należy , tv jest ustawione , filmy się normalnie odpalają ( w poprzednich postach nie dopisałem że filmy nie odpalały się wogóle na kompie , zamulało system ) teraz działa ok , w poniedziałek spróbuję wymienić kartę na radka http://sklep.gral.pl/preview/Sapphir...VIAGPx8_59.php , jak zamontuję i odpalę to dam znać co z tego wyszło
    Pozdrawiam

Domyślnie

no i zaczęły się schody , w serwisie sklepu gdzie kupowałem GF dowiedziałem się ze ta karta nie będzie dobrze współpracować z moją płytą główną , więc kartę GF zostawiłem w serwisie aby ją sprawdzili czy nie jest uszkodzona i jutro oddają mi pieniądze , tylko że mam teraz dylemat jaką grafę mogę podpiąć do mojej płyty głównej , przejrzałem google ale nie znalazłem odpowiedzi ( może nie szukałem tego co potrzeba ) łeb mi już pęka , moja płyta K7Ns Delta2 FSR , może ktoś z forumowiczów posiada akurat taką płytę i podpowie mi jaką grafę z 256Mb można do niej podpiąć aby chodziła bez problemów , z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam
    Pozdrawiam

Domyślnie

problem rozwiązany , zrobiłem jak zalecał @Anabolo , zmieniłem płytę główną , procka i kartę na PCI-E ( zestaw poniżej ) teraz mam już spokój ze sprzętem na 2-3 lat , tak myślę , pozdrawiam
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Napisał asterix
    problem rozwiązany , zrobiłem jak zalecał @Anabolo , zmieniłem płytę główną , procka i kartę na PCI-E ( zestaw poniżej ) teraz mam już spokój ze sprzętem na 2-3 lat , tak myślę , pozdrawiam
    A jednak znalazły się pieniądze Popraw tylko opis, bo to jest athlon X2, czyli dwurdzeniowy, a to ma znaczenie

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Jak Asterix zainstalujesz Vistę to znów zaczną Ci się problemy, ponieważ ten system nie obługuje kart muzycznych Creativa.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Domyślnie

Eeeee.......poważnie?
    Coś nie wierzę, creativ to prawie monopolista dźwięku.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Domyślnie

Cytat Napisał anabolo
    A jednak znalazły się pieniądze Popraw tylko opis, bo to jest athlon X2, czyli dwurdzeniowy, a to ma znaczenie
    chciałbym , niestety jest to socket 939 ale jak na moje potrzeby wystarczający , mam tylko mały problem z płytą główną a właściwie to z biosem , jest tam ścieżka " Top performance" która ma opcję włącz lub wyłącz , jak jest włączona to mogę sobie pogrzebać w biosie i odwrotnie , przy wyłączonej nie zrobię absolutnie nic poza zmianą hasła dostępu , a problem tkwi w tym że jak ją ustawię na " enable " czyli dostępna to i tak po restarcie kompa nie mam dojścia do opcji biosu , nieraz jest potrzeba ustawienia bootowania z płyty lub dyskietki a tego nie mogę zrobić przy zablokowanym biosie , zastanawiam się czy zmiana biosu coś by zmieniła , poza tym nigdy tego nie robiłem i nie wiem na ile jest to bezpieczna operacja dla szarego komputerowca , jeśli jest to proste jak zmiana biosu w palniku to nie widzę problemu tylko nie wiem jaki bios i gdzie pobrać , czy po zmianie wersji biosu moje bolączki znikną , nie wiem jak sprawdzić jaką mam obecnie wersję , za dobre rady będę wdzięczny , pozdrawiam
    Pozdrawiam

Domyślnie

chyba znalazłem wersję biosu ale nie jestem pewien czy to jest to , Award Modular bios v6.00PG , oprócz tego poszperałem w necie i znalazłem to : http://www.gigabyte.pl/Motherboard/P..._GA-K8NF-9.htm , może mi ktoś podpowiedzieć czy na tej stronce jest dla mnie jakiś bios do pobrania i jeśli tak to który
    Pozdrawiam

Domyślnie

Dlaczego mówisz, że "niestety 939"? Ten sockcet i same procesory były nowsze w stosunku do poprzedniej wersji... Wersję BIOSu sprawdzisz chociażby z Sisoft Sandra i programów podobnych (np. Everest Home Edition). W niektórych BIOSach dostęp do zaawansowanych opcji jest możliwy po naciśnięciu dodatkowo odpowiedniej kombinacji klawiszy - sprawdź instrukcję.

Domyślnie

Cytat Napisał anabolo
    Dlaczego mówisz, że "niestety 939"? Ten sockcet i same procesory były nowsze w stosunku do poprzedniej wersji... Wersję BIOSu sprawdzisz chociażby z Sisoft Sandra i programów podobnych (np. Everest Home Edition). W niektórych BIOSach dostęp do zaawansowanych opcji jest możliwy po naciśnięciu dodatkowo odpowiedniej kombinacji klawiszy - sprawdź instrukcję.
    mówię niestety, dlatego że nie jest to Athlon x2 , jak napisałeś wyżej , tylko Athlon 64 3800+ na socket 939 , taki jest opis na box-ie , ale nie to mnie martwi , tylko bios , sprawdziłem w Sisoft Sandra , oto co uzyskałem

Mainboard
    Manufacturer : Gigabyte Technology Co., Ltd.
    MP Support : 2 Processor(s)
    MPS Version : 1.40
    Model : GA-K8NF-9-RH
    Version : x.x
    Serial Number : Sat Sep 09 10:34:06 2006

System BIOS : 06/01/2006-NF-CK804-6A61FG0QC-00
    Chipset : nVidia nForce4 & Ultra ICP

System Memory Controller
    Error Correction Capability : None
    Number of Memory Slots : 4
    Maximum Installable Memory : 16GB
    Bank0/1 - A0 : DIMM 512MB/64 @ 200Mt/s
    Bank2/3 - A1 : DIMM 512MB/64 @ 200Mt/s
    Bank4/5 - A2 : Empty
    Bank6/7 - A3 : Empty

Chipset 1
    Model : Advanced Micro Devices (AMD) Athlon 64 / Opteron HyperTransport Technology Configuration
    Bus(es) : ISA PCI PCIe USB FireWire/1394 i2c/SMBus
    Version : 1.02
    Front Side Bus Speed : 2x 824MHz (1648MHz data rate)
    Maximum FSB Speed / Max Memory Speed : 2x 1000MHz / 2x 200MHz
    In/Out Width : 16-bit / 16-bit
    SMP - MP Capability : No
    IO Queue Depth : 8 request(s)

Chipset 1 Hub Interface
    Type : HyperTransport
    Version : 1.02
    In/Out Width : 16-bit / 16-bit
    Speed : 2x 824MHz (1648MHz data rate)

Logical/Chipset 1 Memory Banks
    Bank 0 : 512MB DDR-SDRAM 2.5-3-3-7 2CMD
    Bank 1 : 512MB DDR-SDRAM 2.5-3-3-7 2CMD
    Channels : 1
    Bank Interleave : 2-way
    Speed : 2x 205MHz (410MHz data rate)
    Multiplier : 1/12x
    Width : 128-bit
    Memory Controller in Processor : Yes
    Cores per Memory Controller : 1 Unit(s)
    Refresh Rate : 7.80µs
    Power Save Mode : No
    Fixed Hole Present : No

Memory Module 1
    Manufacturer : Kingmax Semiconductor
    Model : MPXC22D-38KT3R-FNA
    Type : 512MB DDR-SDRAM
    Technology : 16x(32Mx
    Speed : PC3200U 2.5-3-3-7
    Version : 1.0
    Date of Manufacture : 25 grudnia 1999
    Set Timing @ 200MHz : 2.5-3-3-7
    Set Timing @ 133MHz : 2.0-2-2-5

Memory Module 2
    Manufacturer : Kingmax Semiconductor
    Model : MPXC22D-38KT3R-FNA
    Type : 512MB DDR-SDRAM
    Technology : 16x(32Mx
    Speed : PC3200U 2.5-3-3-7
    Version : 1.0
    Date of Manufacture : 25 grudnia 1999
    Set Timing @ 200MHz : 2.5-3-3-7
    Set Timing @ 133MHz : 2.0-2-2-5

Environment Monitor 1
    Model : ITE IT8712F LPC
    Version : 5.00
    Mainboard Specific Support : No

Temperature Sensor(s)
    CPU1 Temperature : 35.0°C / 95.0°F
    CPU2 Temperature : 71.0°C / 159.8°F

Voltage Sensor(s)
    CPU1 Voltage : 1.39V
    CPU2 Voltage : 2.67V
    +3.3V Voltage : 3.31V
    +5V Voltage : 5.03V
    +12V Voltage : 11.92V
    -12V Voltage : -3.89V
    -5V Voltage : -1.79V
    Standby Voltage : 1.99V

PCI Bus(es) on Hub 1
    Version : 2.30
    Number of Bridges : 5
    PCI Bus 0 : PCI (1/1x PCIClk)
    PCI Bus 1 : PCI (1/1x PCIClk)
    PCI Bus 2 : PCIe (3/1x PCIClk)
    PCI Bus 3 : PCIe (3/1x PCIClk)
    PCI Bus 4 : PCIe (3/1x PCIClk)
    PCI Bus 5 : PCIe (3/1x PCIClk)
    Number of PCIe Lanes : 20

LPC Hub Controller 1
    Model : Giga-Byte Technology nForce4 PCI to ISA Bridge

LPC Hub Controller 2
    Model : Giga-Byte Technology nForce4 SMBus

USB Controller 1
    Model : Giga-Byte Technology nForce4 USB Controller
    Version : 1.00
    Interface : OHCI
    Channels : 10
    Supported Speed(s) : Low (1.5Mbps) Full (12Mbps)
    Legacy Emulation Enabled : No

USB Controller 2
    Model : Giga-Byte Technology nForce4 USB 2.0 Controller
    Version : 2.00
    Specification : 1.00
    Interface : EHCI
    Channels : 10
    Companion Controllers : 1
    Supported Speed(s) : Low (1.5Mbps) Full (12Mbps) High (480Mbps)
    Addressing Support : 32-bit
    Legacy Emulation Enabled : No

FireWire/1394 Controller 1
    Model : Giga-Byte Technology TSB82AA2 IEEE-1394b Link Layer Controller
    Version : 1.10
    Interface : OHCI
    Enhanced Support : No
    Channels : 64
    Speed : 400MHz

System SMBus Controller 1
    Model : nVidia MCP2+ SMBus 1
    Version : 0A.02
    Advanced TCO Mode Enabled : No
    Slave Device Enabled : No
    PEC Support : No

System SMBus Controller 2
    Model : nVidia MCP2+ SMBus 2
    Version : 0A.02
    Advanced TCO Mode Enabled : No
    Slave Device Enabled : No
    PEC Support : No

Expansion Slot(s)
    PCI (6h) : PCI 32-bit +5V +3.3V PME i2c/SMBus Full-Length Available (Giga-Byte Technology nForce4 Parallel ATA Controller)
    PCI (7h) : PCI 32-bit +5V +3.3V PME i2c/SMBus Full-Length Used (Giga-Byte Technology nForce4 Serial ATA Controller)
    PCI (8h) : PCI 32-bit +5V +3.3V PME i2c/SMBus Full-Length Used (Giga-Byte Technology nForce4 Serial ATA Controller)
    PCI Express : PCIe x64 +3.3V
     (20h-0h) : PCIe x2
     (20h-0h) : PCIe x2

Port Connector(s)
    PRIMARY IDE : None - ATA / None
    SECONDARY IDE : None - ATA / None
    FDD : 8251 FIFO - Floppy Disk / None
    COM1 : Serial Port 16450 - 9 Pin Dual Inline / DB-9 pin male
    COM2 : Serial Port 16450 - 9 Pin Dual Inline / DB-9 pin male
    LPT1 : Parallel Port ECP/EPP - DB-25 pin female / DB-25 pin female
    Keyboard : Keyboard - None / PS/2
    PS/2 Mouse - No Detected : Mouse - PS/2 / PS/2
    USB : USB - None / USB

Performance Tips
    Tip 2532 : Consider adding more CPUs for better utilisation.
    Notice 224 : SMBIOS/DMI information may be inaccurate.
    Tip 2511 : Some memory slots are free so the memory can be easily upgraded.
    Warning 100 : Large memory sizes should be made of Registered/Buffered memory.
    Tip 2546 : Large memory modules should be ECC/Parity.
    Warning 2540 : No APIC detected for MP system.
    Warning 2518 : Mainboard temperature is too high.
    Tip 2 : Double-click tip or press Enter while a tip is selected for more information about the tip.

kurde , mało co z tego rozumiem , lecz temat pozostaje ten sam , jaki bios mogę wgrać aby mieć dostęp do opcji biosu , dodam jeszcze że obecna wersja nie pokazuje prędkości procka na zegarze , dopiero pod windą widać że jest to 2.47Gb , nie wiem nawet czy to się jeszcze da podkręcić ( chociarz nie wiem po co ) dziękuję za konkretne podpowiedzi
    Ostatnio edytowane przez asterix ; 22.Jan.2007 o 23:26
    Pozdrawiam

Domyślnie

zastanawiałem się czy może być winna bateryjka która podtrzymuje bios , wymieniłem na nową , żadnych zmian , jedyny sposób na reset biosu to wyjęcie baterii i odczekaniu ok 20 minut , tylko wtedy jest dostęp do opcji w biosie , po resecie już go nie ma
    Pozdrawiam

Domyślnie

dzisiaj odpaliłem kompa , wchodzę do biosu i co widzę , są dostępne wszystkie opcje , robię reset i nie ma dostępnych żadnych opcji , ludzie pomooooooocyyyyy
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Napisał SEBAW
    Jak Asterix zainstalujesz Vistę to znów zaczną Ci się problemy, ponieważ ten system nie obługuje kart muzycznych Creativa.
    po wykonaniu testu na stronce Visty którą podałeś w innym poście otrzymałem wynik w 2/3 skali , okazuje się że mam jeszcze za słabą grafikę , ta którą pokazuje program aby mieć full wypas kosztuje obecnie ok 750 zeta , na razie mam wypłukane kieszenie na dłużej , najpierw wytestuję Vistę na tym co mam a potem zobaczymy , w teście nic nie podaja nz temat karty dźwiękowej więc nie wiem zkąd ta sugestia że Vista nie pójdzie na mojej dźwiękówce , poza tym Creativa mam głośniki a nie kartę dźwiękową , karta to Sound Blaster Live 5.1
    Pozdrawiam

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)