Kupiłem TV tuner WinFast PVR 2000 – model stary , ale PVR 3000 ma nieciekawe oceny , a MCI 116 Plus Avera trudno kupić. Karta jest prawie OK – dobrze nagrywa , jakość dźwięku dobra , nowe oprogramowanie PVR2 jest fajne (niestety nie dotyczy FM)… Jednak obraz w porównaniu do poprzedniego Avera 303 wydaje się gorszy – nieco mniej precyzyjny , rozmazany.
Mam jednak problem z ustawieniem miksera audio. (Sound Blaster Audigy 2 platinium).
W FM jest dobrze tzn. ustawienia: wyjście uniwersalne – regulacja gł. „play” i ustawiając siłę głosu reaguje główny regulator w mixerze. W TV ustawienia identyczne , ale przy regulacji głosu przesuwa się w mixerze pasek od wejścia uniwersalnego – efekt jest taki , że działa , ale często chcąc mieć odpowiednią moc muszę ręcznie podkręcać główny „play” . skutek jest taki , że inne urządzenia , dzwięki systemowe „ryczą” itd. W poprzednich tunerach nie miałem takich problemów. Może ktoś ma sposób aby regulatorem głosu był główny regulator mocy ? (sprawdzałem na PVR 1 i innych sterach i nic) Nie Mogę po prostu ustawić na sztywno mocy w uniwersalnym , a regulować podstawowym regulatorem głośności. (nie dotyczy FM)
(Dopisane) No i poradziłem sobie - są opcje , o których brak info w instrukcji.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem