mam problem z karta telewizyjna ktora nie dawno zakupilem na allegro dzwiek idzie dobrze a obraz sie zacina mam grafike geforce 7300gs nie wim czy grafika za slaba czy sterowniki odpowiednie moze ktos ma jakis pomysl pozdrawiam
mam problem z karta telewizyjna ktora nie dawno zakupilem na allegro dzwiek idzie dobrze a obraz sie zacina mam grafike geforce 7300gs nie wim czy grafika za slaba czy sterowniki odpowiednie moze ktos ma jakis pomysl pozdrawiam
Spróbuj: prawym na wyświetlany obraz > Video Quality (Video Overlay) > Optimal Quality.
edit:
Grafika nie za słaba. Ale możesz mieć coś ze sterownikami po***. Zdaje się, że tuner przesyła do graficznej kanałem bezpośredniego dostępu (DMA, może z tym jest coś nie tak).
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 12.May.2007 o 01:02
nie mam takiej opcji jedynie jak wcisne timeshiftig wowczas oraz idzie dobrze ale dzwiek sie spoznia
probowalem innych strownikow i codekow ale nic nie pomoglo moze sa porostu nie odpowiednie?moja karta to tv capture 7130 szczerze to ja nie znam sie na pc ...aco moze byc z tym DMA jak to zrobic?
Właśnie patrzyłem jak to jest u mnie. Niestety mi się wszystko od razu zainstalowało poprawnie. Może być sterownik do płyty głównej źle zainstalowany, badź w wersji powodującej konflikt. Wypisz dokładnie jakie masz podzespoły: płyta główna, pamięć (ile), procesor, karta tv. Możesz sobie pomóc programem Everest.
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 05.May.2007 o 20:41
Typ procesora DualCore Intel Core 2 Duo E6300, 1866 MHz (7 x 267)Nazwa płyty głównej ASRock 775Dual-VSTAPole Wartość
Właściwości modułu pamięci
Nazwa modułu 7D-22JB5M0BEP
Numer seryjny 89243589h (2301961353)
Data produkcji Tydzień 30 / 2006
Rozmiar modułu 512 MB (1 rank, 4 banks)
Typ modułu Unbuffered DIMM
Typ pamięci DDR2 SDRAM
Szybkość pamięci DDR2-533 (266 MHz)
Szerokość modułu 64 bit
Napięcie modułu SSTL 1.8
Metoda detekcji błędów Brak
Szybkość odświeżania Zredukowana (7.8 us), Self-Refresh
Taktowanie pamięci
@ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-28-2-4-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR)
@ 200 MHz 3-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-21-2-3-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR)
Pole Wartość
Pamięć fizyczna
W sumie [ TRIAL VERSION ]
Użytych [ TRIAL VERSION ]
Wolne 174 MB
Wykorzystanie [ TRIAL VERSION ]
Rozmiar pliku wymiany
W sumie 1249 MB
Użytych 304 MB
Wolne 945 MB
Wykorzystanie 24 %
Pamięć wirtualna
W sumie 1760 MB
Użytych 641 MB
Wolne 1119 MB
Wykorzystanie 36 %
Physical Address Extension (PAE)
Obsługiwane przez system operacyjny Tak
Obsługiwane przez procesor Tak
Aktywna Nie
Ten sprzęt bez problemu powinien dawać radę. Nie napisałeś jeszcze jaka karta tv. Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?
Nazwa systemu operacyjnego Microsoft Windows XP ProfessionalProgram Wersja Rozmiar instalacji GUID Publisher Data instalacji
InterVideo WinDVR 9.2 MB {CC9D60B8-B270-4AE0-8208-CCB01C42CD6A}
Nazwy karty TV możesz spróbować szukać w systemowym "Menadżerze urządzeń" w gałęzi "Kontrolery dźwięku, wideo i gier".
może się wydawać głupie , ale sprawdz czy masz aktywne udma dysku twardego...
mam pytanie a jak to zrobic bo szczerze mowiac to nie znam sie zbytnio na pc-tach ale cos w tym moze byc bo jak dysk zaczyna pracowac to obraz sie jeszcze bardziej zacina
Poszukaj tu na forum jak się włącza DMA dla napędów CD DVD i zwróć uwagę, że w BIOS'ie też to musi być włączone. Jak znajdę czas dam Ci linka do konkretnego postu.
edit:
Masz wyjątkowe szczęście. Nie umiałem znaleźć tego, a poźniej znalazłem szukając czegoś innego.
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 12.May.2007 o 17:24
kurde tam gdzie pisales jest tak wyzej napisales,ale zastanawiam sie co oznacza zolty wyjrzyknik w menadzer urzadzen,<kontrolery dzwieku i gier>nVidia WDM wideo capture (uniwersal)jak to klikne to w zakladce ogolne pisze nie mozna uruchomic tego urzadzenia(kod 10)moze orietujesz sie co to znaczy?tak w ogole to dzieki za poswiecony czas pozdrawiam
kurde trzeba bylo odrazu tak pisac![]()
(chyba ze pojawilo ci sie to niedawno i przed wczesniejszymi postami to sorki
)
masz konflikt sprzetowy (QuatPro juz o to pytal )
terz mialem kiedys taki problem z tv (jakies 3 lata temu ale wywalilem ja z kapa bo kiepsko odbierala) i z tego co pamietam to bylo przez zla instalacje sterownikow chyba chodzilo o kolejnosc podlaczania i instalacji karty tv ( juz nie pamietam zbytnio)
podaj model karty
QuatPro powiedz jak instalowales karte od samego wlozenia do pci
a ja postaram sobie przypomniec co to bylo![]()
nie ma to jak
Google search detective
Piszę poprawnie po polsku.
centrala ==> ASUS P5Q Deluxe procek ==> DualCore E2180 pamiątki ==> KINGMAX 2X 1GB DDR2 1066Mhz palnik ==> pionek DVR-215
chłodnica ==> AURAS WAVE grafika ==>GF 250 GTS DK zasiłka ==> OCZ 500W SXS HDD ==> WD AAKS 250 GB
karta to tv capture card 71 30 a co do instalacji to wlozylem karte do pci kreator wykryl urzadzenie wlozylem plytke tylko ze sama nie wystartowala musialaem otworzyc folder i wyszukac wszysttkich instalek jakie byly i zainstalowalem to wszystko
Tu! Urządzenie powoduje konflikt.
edit:
Czy Twoja karta podobna jest do którejś z tych?
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 12.May.2007 o 21:22
tak tv capture 71 30 jest taka sama jak ja na zdjeciach jutro sprobuje wedlog tych polecen co mi przeslales pozdrawiam
Podstawa to najnowszy sterownik do odpowiedniej karty, dlatego o to pytałem.
no wlasnie umnie tez bylo ze sterownikami![]()
nie ma to jak
Google search detective
Piszę poprawnie po polsku.
centrala ==> ASUS P5Q Deluxe procek ==> DualCore E2180 pamiątki ==> KINGMAX 2X 1GB DDR2 1066Mhz palnik ==> pionek DVR-215
chłodnica ==> AURAS WAVE grafika ==>GF 250 GTS DK zasiłka ==> OCZ 500W SXS HDD ==> WD AAKS 250 GB
zna ktos moze jakis link do strony gdzie mozna znalesc odpowiednie sterowniki pasujace do mojego pc
Poszukaj na stronie ASRock i wskaż, która z tych kart TV to Twoja?
no nie moge znalesc sterownikow sa tylko pod win xp, a ja mam 2 uaktualnienie i moze dlatego jest niezgodny sterownik?
Tu masz wszystko dla płyty głównej. Odinstaluj poprzednie sterowniki przed instalacją nowych. Jeśli chodzi o kartę TV to nadal nie wiem dokładnie, którą masz?
Philips SAA7130HL Multimedia Capture DeviceOpis urządzenia Philips SAA7130HL Multimedia Capture DeviceTyp magistrali PCIMagistrala / Urządzenie / Funkcja 0 / 11 / 0ID urządzenia 1131-7130ID podsystemu 1131-0000Klasa urządzenia 0480 (Multimedia Device)Numer wydania 01Fast Back-to-Back Transactions Obsługiwane, WyłączoneWłasności urządzenia Działanie przy 66 MHz NieobsługiwaneBus Mastering Włączone
Problem polega na tym, że dane jakie podajesz pozwalają określić producenta chipset'u tej karty, a potrzebny jest producent karty. Jeśli masz pudełko, instukcję, gwarancję, rachunek to sprawdź tam. Jaśli nie, to może uda Ci się znaleźć jakieś napisy na samej karcie.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)