Cześć
Ja mam tą samą kartę co emil w innym temacie.
Ale u mnie z kolei nie łapie obrazu co zrobić![]()
![]()
Mam kabel podłączony a urządzenie działa poprawnie...
Cześć
Ja mam tą samą kartę co emil w innym temacie.
Ale u mnie z kolei nie łapie obrazu co zrobić![]()
![]()
Mam kabel podłączony a urządzenie działa poprawnie...
Jak (skąd) nabyłeś tą kartę? Jeśli nie działa - reklamować. Karty TV do komputera potrzebują dość silnego sygnału. Z kablówki będzie ok.
Lepiej dopisać taki problem do tamtego wątku z innym problemem, jeśli to ta sama karta (teraz już zostaw).
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 14.May.2007 o 23:27
Kupiłem na allegro
Ja korzystam z kabla który jest podłączony do gniazda w innym pokoju i który idzie do mojego pokoju przez dziurę wywierconą w ścianie. Ten kabel wykorzystuję do połączenia do modemu kablowego (internet) i chciałem go zastosować do karty tv...
ale sniezy ci czy w ogole czarny ekran?moge powiedziec tylko tyle ze ja mam antene naziemna i u mnie sniezylo i nie mozna bylo znalesc zadnego kanalu a przyczna bylo za slaby sygnal, antene mialem podlaczone do telewizora i pc-ta ale dalem jeszcze jeden zasilacz i pomoglo zlapalo wszystkie kanaly ale mi z kolei sie przycina obraz
Na razie możliwe, że rozmawiamy o niczym. Nie jestem co prawda specem od tych spraw, ale o ile nie podłączysz konkretnie kabla (sygnału), to niczego nie możesz być pewien (mimo tego, że ja jedynkę odbieram bardzo dobrze na zwykłym druciku). Poza tym trochę tego nie rozumiem. Używasz skrętki jako kabla TV? Czy przez ten sam kabel, na jednych drutach idzie sygnał TV, a na drugich (albo w co wątpię na tych samych) masz łącze z Internetem?
Bo to jest gniazdo z trzema wejściami typu F - oddzielnie do internetu, do TV i jakieś R.
Zamieniałem końcówkę kabla miejscami wkręcając go do wejścia TV, a do karty wkładałem za pomocą przejściówki gniazdo F/wtyk antenowy.
Jak widać nie działa, po włożeniu kabla śnieży jakoś ciemniej
http://s007.wyslijto.pl/index.php?fi...86279295522459
http://s007.wyslijto.pl/index.php?fi...72842203210960
Niech ktoś może napisze jakiego kabla najlepiej użyć do karty TV
nie wiem jak to napisać w sposób "zrozumiały" mam tuner podczepiony pod wyjście tv kablowej przez typowy rozdzielacz (internet mam oczywiście z kablówki) - na kablu "wiszą" kolejne dwa telewizory w innych pomieszczeniach. Wszystkie odbiorniki mają dobry obraz i nie korzystają ze wzmacniaczy. problem jest chyba w sposobie podłączenia lub tuner ma słabą czułość.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)