Grafa - Asus Radeon EAX1650 Silent.
Miałem kłopoty ze sterami a w zasadzie z oprogramowaniem. Zainstalowałem stery (oprogramowanie) do grafy ze strony ASUS i po restarcie kompa pojawiał się błąd CCC.exe i MOM.exe Application Error. The application failed to initialize properly (0xC0000135). Odinstalowałem więc to oprogramowanie i pobrałem Catalist Software Suite ze ze strony ATI. Na tym oprogramowaniu pojawiał się też ten błąd ale już tylko odnośnie pliku MOM.exe Odinstalowałem więc te aplikacje ATI i zainstalowałem sam Display Driver równiez ze strony ATI. Błąd już się nie pojawia.
Niby karta działa, obraz jest OK ale 2 razy automatycznie (zdaje się po restarcie) zmieniło mi się odświeżanie na 60MHz. Pod windą było zaznaczone 85Mhz a w menu monitora wyświetlało się 60Mhz i to była prawdziwa informacja bo rzeczywiście oczy męczyły się. Obecnie jest znów 85Mhz (ustawiłem) ale czy znów się nie zmieni?
I jeszcze jedna zagadka. Niby mam kartę 256MB a w zakładce Advanced/Adapter w miejscu Memory size wyświetla mi się 512MB. To samo pokazuje Everest Home Edition. Niby fajnie, ale czy jest wszystko OK? Jak sprawdzić rzeczywistą wielkość pamięci karty?
Co o tym sadzicie? Może zmienić na stery z oryginalnego CD dołączonego do grafy?

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem

Google search detective