Witam!
Opis sytuacji:
Komputer wyposażony w płytę główną Gigabyte ze zintegrowanym dźwiękiem, karta TV AverMedia 303 - system Windows XP PRO.
Nagrywam audycję telewizyjną - obraz bez problemów, dźwięk bez problemów - nagrany materiał nie podlega dyskusji, zarówno TV jak i radio.
Oglądając TV na komputerze wszystko było by pięknie gdyby nie brak dźwięku - podłączenia są prawidłowe, sterowniki i oprogramowanie do karty TV oraz dźwiękowej - przetestowałem oryginalne z posiadanych płyt CD jak i te zaciągnięte (najnowsze) z netu. Sytuacja nie zmienia się. Pokusiłem się o reinstalację systemu, wgrałem wszystkie sterowniki i oprogramowanie - nic nie pomogło. Wspomniana karta dźwiękowa Realtek ALC 883 7.1+2 HD, głośniki Creative 5.1 dodatkowo kamera internetowa Logitech z wbudowanym mikrofonem.
Zatem sytuacja jest paradoksalna - oglądając nie mam dźwięku, włączę nagrywanie audycji nadal nic nie słychać - lecz nagrany np. film ma i obraz i dźwięk.
Gdyby wejście liniowe karty dźwiękowej, do którego podłączony jest kabelek od karty TV, nie działało nagrany materiał również by go nie posiadał.
Link do testu płyty (niezbyt pochwalny): Gigabyte M55S-S3
Link do karty TV: AVerTV-Studio-303-FM-NICAM
Może da się rozwiązać ten problem - jeśli nie pozostaje mi pewnie wymiana sprzętu lub dodatkowy zakup karty dźwiękowej.
pozdrawiam
T_Dawid

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem