Witam
Od pewnego czasu zaczęły mi się pojawiać raz na jakiś czas (różnie dwa tygodnie albo ponad miesiąc) BSOD z błędem jak dobrze pamiętam 8E spowodowany za każdym razem innym plikiem np. sterownikiem od KISa (klif.sys)czy innym razem sterownikiem od ESET Smart Security (aemon.sys).
[Raz pojawił się bład 7E]
tłumacząc te BSOD na język polski
0x008E System nie może teraz wykonać poleceń JOIN lub SUBST.
0x007E Określony moduł nie mógł być znaleziony.
źródło: http://forum.dzikie.net/index.php?ac...temat&id=11035
Podejrzewałem że to problem z dyskiem który używam drugim który mam na którym zafixowałem bady i uzywam go do przechowywania różnych danych.
Niemniej jednak dzisiaj stała się dziwna rzeczpróbowałem zrobić restart kompa a tu zamiast odpalenia się ponownego kompa monitor się wyłączył -przeszedł w tryb oszczędzania energii (tak jakby żadem sygnał nie przychodził z karty graficznej
) i wiatrak od procesora tylko chodził. Wyłączyłem go i po chwili odpaliłem i było oka niemniej jednak coś mi tu nie gra
Poprzednio jakiś czas temu komp mi zwisł w momencie jak przesunąłem w WMP11 film o parenaście minut i jedyne co dało się zrobić to reseti dlatego moje podejrzenia powoli schodzą na uszkadzającą się bądź uszkodzoną grafikę.
Jak to sprawdzić czy to grafika czy nie
Jak dam rade to wyczyszcze kompa w najbliższym czasie bo dzisiaj zauważyłem że strasznie nawalone na grafice jest kurzuale to nie załatwia sprawy bo nadal nie bede znał przyczyny tego problemu
PS- płyta główna była sprawdzana jak wymieniałem dysk na nowy i jest w porządku niema żadnych kondesatorów wywalonych (co jeszcze raz dokładnie w najbliższym czasie sprawdzę)
Pozdrawiam

LinkBack URL
About LinkBacks
) i wiatrak od procesora tylko chodził. Wyłączyłem go i po chwili odpaliłem i było oka niemniej jednak coś mi tu nie gra
Odpowiedź z Cytatem