+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: beck up z dysku pomocy!!!

Szeregowy kaca ma szanse

Domyślnie beck up z dysku pomocy!!!

Witam
    Posiadam laptop Acer 1642 z systemem na ukrytym dysku i niestety mam problem bo wyskoczył błąd systemowy nie do usunięcia dla mnie więc sformatowałem dysk, ponieważ myślałem że wtedy zacznie się instalacja systemu z tego dysku, niestety pomyliłem się W prawdzie istnieje kombinacja klawiszy Alt + F 10 ale o na u mnie nie działa próbowałem zmieniać ustawienia biosu ale też nic nie pomaga. Co robić zainstalowałem wprawdzie windowsa ale względem tamtego systemu to on jest zacofany i niedziała mi głos ani żadne skróty klawiszowe. Zrobiłem oczywiście wcześniej Beck up'a na cd ale za pierwszym razem doszło do 15% i się wyłączyło a teraz już nawet się nie włącza. No i przy okazji instalacji Windowsa zmieniłem pliki na NTFS czy ma to jakieś znaczenie Pomóżcie!

tomek.xp
    Gość

Domyślnie

Nie mam pojęcia jakie programy wykorzystuje Acer do backup'ów ale pamiętam że kiedyś mnie dziwiło czemu oni formatują dyski w FAT, wydaje mi się że tutaj może być rozwiązanie (być może ich soft do backup'u nie ma obsługi NTFS'a). Także możliwe że powrót do FAT 32 pozwoli Ci przywrócić system.
    Ostatnio edytowane przez tomek.xp ; 30.Aug.2006 o 21:38

Szeregowy kaca ma szanse

Domyślnie

spróbuję zmienić na fat choć w prawdzie nie wiem co to da bo przecież pozostała patycja D jako Fat32, ale poszukamm jakiegoś programu i zmienię może będzie dobrze

tomek.xp
    Gość

Domyślnie

nom jeśli soft do backup'u nie obsługuje NTFS'a to nie może zapisywać na c: bo przecież sam piszesz że sformatowałeś pod NTFS'em

Szeregowy kaca ma szanse

Domyślnie

Dobrze tylko fak teraz zmienić na Fat 32 bo nie wiem, przy komputerze stacjonarnym to wsadzałem dyskietkę startową od windowsa 98 fdisk i mogłem zmieniać a tu nie mam stacji dyskietek. Po za tym skasowałem partycję C i stworzyłem ją od nowa i pozostawiłem ją bez żadnego systemu plików i próbowałem zainstalować ten system z dysku ale nic:-/ więc znów zmieniłem na NTFS i zainstalowałem Win Xp. Słyszałem też żebym spróbował odblokować partycję jakimś programem ale zapomniałem jakim patricion Menagerem chyba, ale nie wiem co to da

tomek.xp
    Gość

Domyślnie

no jak się Kolega partycjami "bawił" to mogą być kłopoty...
    ale spróbuj wrócić na FAT 32, wykorzystaj do tego np.: instalatora Windows bo jak dobrze Cię zrozumiałem to przecież nim zmieniałeś na NTFS'a.

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Jak możesz uruchomić Windowsa, to za pomocą Partition Magic przekonwertujesz partycję bez utraty danych.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

tomek.xp
    Gość

Domyślnie

@SEBAW
    tylko po co?
    przecie będzie ją nadpisywał z partycji na której jest backup

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)