+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Kupno odpowiedniego laptopa

Elektryzujący Axell zero jak zero Avatar Axell

Domyślnie Kupno odpowiedniego laptopa

Witam

W najbliższym czasie chciałbym sobie z okazji gwiazdki kupić laptopa, lecz nie przekonują mnie te oferowane w promocjach. Mam do wydania do 3500 zł. Ten laptop służył by mi pracy, ale bardzo zależy mi na tym, aby mógł na nim też sobie coś pograć. Reasumując szukam laptopa do 3500 zł służącego do grania.

Na razie jestem posiadaczem DELL Latitude D830 i szukam czegoś lepszego. Wolałbym, gdyby posiadał grafikę ATI i procek z 1,9 GHz. Także chciałbym, aby posiadał wejście HD.

Z góry bardzo dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam Axell

Redaktor Filon by A-men ma szanse Avatar Filon by A-men

Domyślnie

Np. ten lub ten.
    Pozdrawiam

Filon by A-men
    SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon

ORAZ PC
    CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021 | BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA

Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL

Domyślnie

Dzięki za propozycje. Mam możliwość kupna po niższej cenie TOSHIBA A500-1C0 (Satellite A500-1C0 - Parametry produktu - Toshiba).

Co o nim sądzicie? Jedyna rzecz która mnie tu niepokoi to karta graficzna. Co o niej myślicie?

Szeregowy did3k zero jak zero

Domyślnie

Podstawowa zasada w lapkach nie powinna byc wykraczajaca, ponad inne lapki z tego samego przedzialu cenowego, technologia kompa. Bo wtedy z reguly mamy do czynienia z kompami typu "Beta" jak to w programach mamy gdy sa niestabilne. Warto oblukac marki typu ASUS, ACER no i Toshiba ktore sie w lapkach specjalizuja. Komputerek z linka bardzo fajny, procek Intela da rade a karta sie nie martw bo nie wiem wiem po co: DDR3 w 1024 rozszerzalny, bedzie efektowny na platformach nowych Winów i wymagajaych gier, stary dobre Nvidia Gforce rozbuja sie na dobre. Jedynie do tak rozbudowanego kompa 3 wejscia usb troche za malo podlaczysz myszke, zalozlmy neostrade w niektorych przypadkach lub np. MP3/4 i jeszcze do tego jakis bajer i zostaje NIC. Do tego obawialbym sie troche przegrzewania musisz poczytac na stronach sklepow internetowych z tym lapkiem co ludzie pisza o temperaturze pracy bo to jest istotne przyczynia sie to do jego osiagow a takze pozniejszej awaryjnosci.

V.I.P. twardy77 ma szanse Avatar twardy77

Domyślnie

toshiba ma dobrą grafikę i źle o niej nie piszą
    acer-ami niema nawet co się interesować bez obrazy ale to totalny szmelc (beznadziejne wykonanie kadłubków to podstawa )
    nie ma to jak
    Google search detective
    Piszę poprawnie po polsku.
    centrala ==> ASUS P5Q Deluxe procek ==> DualCore E2180 pamiątki ==> KINGMAX 2X 1GB DDR2 1066Mhz palnik ==> pionek DVR-215
    chłodnica ==> AURAS WAVE grafika ==>GF 250 GTS DK zasiłka ==> OCZ 500W SXS HDD ==> WD AAKS 250 GB

Domyślnie

Cytat Napisał did3k Zobacz post
    ...Jedynie do tak rozbudowanego kompa 3 wejscia usb trochę za mało ...
    O to sie nie martwie mam przenośny czytnik kart w którym mam jeszcze 5 miejsc USB. 3 miejsca mam w moim starym DELLu i jakoś mi tak nie przeszkadza.

Więc mówicie, żeby brać tego TOSHIBA, bo mogę ten model dostać o wiele niższej cenie. Jedyne co mnie martwiło to ta karta graficzna, ale czytając o niej opinie doszedłem do wniosku, że to dobry sprzęt.

Wielkie dzięki za pomoc

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

Cytat Napisał twardy77 Zobacz post
    acer-ami niema nawet co się interesować bez obrazy ale to totalny szmelc (beznadziejne wykonanie kadłubków to podstawa )
    zgodzę się w połowie Twojej wypowiedzi , obudowa ma sporo do życzenia to fakt , po trzech latach używalności pękły blaszki mocujące monitor z zawiasami (częste otwieranie i zamykanie) można to naprawić lub wymienić element , koszt w granicach 70 zeta , jeśli chodzi o jakość reszty to nie mam żadnych zastrzeżeń , działa znakomicie przez te 3 lata Acer Aspire 9300 , małe niezadowolenie z grafiki bo to NVidia której nie jestem zwolennikiem , tyle z mojej strony , pozdro
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

V.I.P. twardy77 ma szanse Avatar twardy77

Domyślnie

ale ja profilaktycznie nie polecam choc przyznam acer robi dużo softwarowych bajerów do lapków ale odradzam tą firme już lepiej wziąć asusa w porównaniu do toshiby i hp maja lepsze wsparcie softwarowe, jeśli kupuje się lapka bez systemu operacyjnego w hp i toshiba nie dają nic najwyżej płytkę z instrukcją a przy asusie wszystko sterowniki do xp i visty jakieś dodatki jeszcze nie sprawdzałem czy dają do w7
    nie ma to jak
    Google search detective
    Piszę poprawnie po polsku.
    centrala ==> ASUS P5Q Deluxe procek ==> DualCore E2180 pamiątki ==> KINGMAX 2X 1GB DDR2 1066Mhz palnik ==> pionek DVR-215
    chłodnica ==> AURAS WAVE grafika ==>GF 250 GTS DK zasiłka ==> OCZ 500W SXS HDD ==> WD AAKS 250 GB

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)