coś nie tak z zawiasami w notebooku HP pavilion. Zawiasy chodzą bardzo cięzko,a nawet przeskakują przy otwieraniu i zamykaniu..sprawdzałem ale nic nie wpadło pomiędzy zawiasy..
coś nie tak z zawiasami w notebooku HP pavilion. Zawiasy chodzą bardzo cięzko,a nawet przeskakują przy otwieraniu i zamykaniu..sprawdzałem ale nic nie wpadło pomiędzy zawiasy..
cpu:Intel(R) Core(TM)2 Duo T5550 2x 1.83GHz, ram:3.0 GB DDR3,system: Microsoft Windows Vista Home Premium Edition, 32-bit, SP2,grafika:ATI Mobility Radeon HD 2600, VRAM 512mb ,stereo:panasonic SC-PT150(DVD) 5.1 330W,dysk:830GB,napęd:MATSHITA DVD-RAM UJ-860S ATA Device
oj chłopie uważaj bo będziesz lapka śrubami skręcał , mam ten sam problem z moim Acerem , zawiasy po jakimś czasie używania zbierają kurz który w połączeniu ze smarem który jest w zawiasach tworzy dziwną substancję która zamiast smarować zapieka zawiasy , jedyna metoda póki zawiasy trzymają to rozebrać je na elementy pierwsze , wymyć spirytem i nasmarować wazeliną techniczną , w przeciwnym przypadku grozi odłamaniem zawiasu od szyny trzymającej matrycę , dalej pęknie obudowa na wysokości zawiasów i lapek będzie wyglądał jak na zdjęciu , tak wygląda mój obecnie , teraz jestem nieco mądrzejszy dlatego piszę instrukcję co zrobić aby tego uniknąć , jak lapek jest na gwarancji to smaruj do serwisu![]()
Pozdrawiam
Asus Sabertooth 990FXAMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz
+ Thermaltake liquid cooling
![]()
DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9
Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E
![]()
Muza SB Platinum
HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500
Cooler Master HAF 932
![]()
Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3
oj kurde
lapek ma może pół roku i tu się dziwie że tak szybko by się zabrudził..
drugiego lapka mam już prawie dwa lata i nigdy takiego problemu nie miałem dlatego się dziwie co się dzieje z Hp
do serwisu to go raczej nie oddam bo lapek kupiony był w anglii więc jestem skazany na siebie
pozostaje mi zakupić wazelinkęi do dzieła
dzięki za pomoc
cpu:Intel(R) Core(TM)2 Duo T5550 2x 1.83GHz, ram:3.0 GB DDR3,system: Microsoft Windows Vista Home Premium Edition, 32-bit, SP2,grafika:ATI Mobility Radeon HD 2600, VRAM 512mb ,stereo:panasonic SC-PT150(DVD) 5.1 330W,dysk:830GB,napęd:MATSHITA DVD-RAM UJ-860S ATA Device
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)