Na jakim to jest nosniku, gscWygladac ladnie wyglada tak jak Esperanza ale nie wiem co w srodku piszczy.
Na jakim to jest nosniku, gscWygladac ladnie wyglada tak jak Esperanza ale nie wiem co w srodku piszczy.
Czasami jest tak, a nie inaczej.
Pioneer DVR-115D
Liteon IHaS-124
Jak kupisz jedna to chyba nie bedzie az tak bolało![]()
Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!
Wiem Sobal, tylko ze nie chce mi sie jechac po jeden nosnikale sie chyba zmusze bo cena jest kuszaca
Kupilem ten szajs i wiecej tego nie zrobieWypalona x4.
Ostatnio edytowane przez Druss ; 04.Feb.2005 o 15:27
Pioneer DVR-115D
Liteon IHaS-124
> Kupilem ten szajs i wiecej tego nie zrobie Wypalona x4.
Niestety zamieszczanie takich wykresów jest bez sensu.
1. Nie napisaleś na czym to nagrywałeś
2. Na wykresie nie ma najważniejszej informacji, czyli kodu nośnika
(co za mania wyciągania plyty przed zapisaniem wykresu do pliku ?)
Zauwaz ze jest to odczyt na dvd-romie a nie na nagrywarce, dvd-rom nie odczytuje id nosnika, to po pierwsze. A po drugie nosnik nie jest wart uwagi wiec po co sie produkowac. Jezeli to cos zmienia to nagrane bylo na tdk0404n.
Pioneer DVR-115D
Liteon IHaS-124
> jest to odczyt na dvd-romie a nie na nagrywarce, dvd-rom nie odczytuje id nosnika, to po pierwsze.
Ale nagrywales nie na dvd-romie wiec id mozna odczytac.
> nosnik nie jest wart uwagi wiec po co sie produkowac.
Jezeli to cos zmienia to nagrane bylo na tdk0404n.
I tu mozesz byc w bledzie. Wszystko zalezy od nagrywarki. Prosty przyklad: DVD+R x 4 Mediastore zapisany np. na LG 4081 wykazuje poziomy bledow przekroczone wiele razy (np. PI ponad 1200 ! PIF 60) ale mimo to zaden odtwarzacz nie ma najmniejszego klopotu z odtworzeniem (ciekawe, czy ktos wie dlaczego ?) takiej plyty. Ten sam nosnik wypalony na NEC-3500 (mistrz swiata do zapisu dziadowskich nosnikow) raportuje bledy na poziomie bardzo przyzwoitych plyt (PI max 24 PIF 2, bardzo dobre srednie - PI 6,4 przy ilosci 102000, PIF 0,01 przy ilosci 930). Oczywiscie takze bez zadnych problemow na czymkolwiek.
Jak ktos potrzebuje taniej plyty bez specjalnej dbalosci o gwarancje zachowania takich samych parametrow w dluszym czasie, moze sobie wlasnie cos takiego wybrac. Ale nie na kazdej nagrywrce wynik bedzie tak dobry.
Moge odczytac id ale mi sie nie chce, tdk nie dziala w kprobe. Plyte kupilem zeby zobaczyc jaki szajs i widac. Wiem ze rozne nagrywarki roznie nagrywaja, ale ja gowna nie mam, jakbys przeczytal wczesniejsze moje posty wiedzialbys na czym wypalam, nie zmieniam nagrywarki co miesiac bo nie jestem maniakiem. Ta tdk to jest to samo co nec tylko w innej obudowie.
Pioneer DVR-115D
Liteon IHaS-124
> Moge odczytac id ale mi sie nie chce
Bardzo budująca postawa. To poc o piszesz na Forum, jak Ci sie nie chce ?
> jakbys przeczytal wczesniejsze moje posty wiedzialbys na czym wypalam,
Mam szukac po Twoich postach, po to by się dowiedziec na czym byla wypalona plyta testowa ? To chyba jest żart ? Myślę, że wypada to po prostu napisać przy zamieszczaniu zrzutu z KProbe.
> ale ja gowna nie mam
A czy ja cos takiego sugerowałem ? Najzwyczajniej w swiecie zasygnalizowałem, że nie zawsze kiepskie nosniki wypalaja sie zle, choc na niektorych dobrych nagrywarkach wychodzi to fatalnie. Na poparcie tej tezy podalem wlasnie przyklad ze starszą, ale nadal świetną pod względem jakości zapisu LG. A mimo to niektórych płyt nie toleruje.
Tak jak juz mowilem jestes tak zaciekawiony to kup sobie plytke i oszczedz mi tej niepotrzebnej rozmowy.
Pioneer DVR-115D
Liteon IHaS-124
Wkoncu znalazlem czas zeby zobaczyc co to jest na moim napedzie.
0000 : 01 40 c1 fd 9e d8 52 00 02 87 0d 11 66 78 80 00 .@....R.....fx..
0010 : 03 54 41 52 4f 4b 4f 00 04 2d 4d 58 34 00 00 00 .TAROKO..-MX4...
0020 : 05 a8 82 00 20 00 02 00 06 09 11 11 87 78 90 00 .... ........x..
Pioneer DVR-115D
Liteon IHaS-124
Ja kupiłem tydzień temu w Real 20 szt. DVD+R i przeciąłem wszystkie bez problemu
Mogę polecić
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)